Διαμεσολαβούντες

ΕΑΔΕ: Ίδρυση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με την Αιγίδα της BIPAR

Η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος ανακοίνωσε την ίδρυση της «Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων», μιας πρωτοβουλίας που υλοποιείται σε συνεργασία με τη BIPAR και συντονίζεται από τα σωματεία της ΕΑΔΕ: τον ΣΕΜΑ, την ΕΕΑΕ, τον ΣΠΑΤΕ και την ΕΣΑΠΕ.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τ΄ύπου, η νέα αυτή Επιτροπή αποτελεί απάντηση στην επιδίωξη για ενισχυμένη εκπροσώπηση και ενεργό παρέμβαση επί των Ευρωπαϊκών θεμάτων που επηρεάζουν άμεσα τον ασφαλιστικό κλάδο. Κεντρικός στόχος είναι η διαμόρφωση και προώθηση στρατηγικών και πολιτικών που σκοπεύουν στη βελτίωση και ενδυνάμωση του ασφαλιστικού τομέα, με έμφαση στη διαφάνεια, την εταιρική διακυβέρνηση και τον συντονισμό ενεργειών για την ενδυνάμωση της ασφαλιστικής αγοράς υπέρ της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Επιπρόσθετα, η Επιτροπή θα ενεργεί ως ενιαίο κανάλι επικοινωνίας με τις εθνικές κυβερνήσεις, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα άλλα Ευρωπαϊκά όργανα.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της, έχουν προγραμματιστεί μία σειρά από ενημερωτικές συνεδριάσεις ενώ ταυτοχρόνως έχουν δρομολογηθεί οι ενέργειες για τη συμμετοχή στην ετήσια Συνέλευση της BIPAR στη Βαρσοβία τον Ιούνιο, με την προσδοκία ενός γόνιμου διαλόγου για τις προκλήσεις και ευκαιρίες που διαγράφονται στον ασφαλιστικό τομέα.

Με βαθύτατη εκτίμηση, η ΕΑΔΕ εκφράζει τις ευχαριστίες της προς όλα τα μέλη που δεσμεύτηκαν σε αυτή την προσπάθεια. Ιδιαιτέρως τον κ. Κωστή Μαυρόπουλο (Ειδικό Σύμβουλο ΕΑΔΕ), τον κ. Χάρη Αλεξόπουλο (Αντιπρόεδρο ΕΕΑΕ), την κα Τόνια Κουφοπούλου (Γ.Γ ΣΠΑΤΕ), τον κ. Μανώλη Πετρόχειλο (Αντιπρόεδρο ΕΣΑΠΕ) και τον κ. John Croker (Πρόεδρο Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων ΣΕΜΑ).

«Ενθαρρύνουμε τους ενδιαφερόμενους φορείς, τις κυβερνήσεις, καθώς και τα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα, να παράσχουν την υποστήριξή τους προς αυτή την ενωτική και καινοτόμο κατεύθυνση. Μέσω αυτής της συμμετοχικής δράσης, αναμένουμε με αισιοδοξία τη διαμόρφωση ενός ασφαλέστερου και πιο δίκαιου ασφαλιστικού περιβάλλοντος», επισημαίνεται καταληκτικά στο δελτίο Τύπου.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας