Διαμεσολαβούντες

ΕΑΔΕ: Χαιρετίζει τη συμμετοχή 2 εκπροσώπων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στο Παρατηρητήριο Ιδιωτικής Ασφάλισης

Με τον Νόμο 5116/2024 περί Ιδιωτικής Ασφάλισης, Φυσικών Καταστροφών και Αρωγής, ο οποίος ψηφίστηκε από τη Βουλή και δημοσιεύτηκε στο υπ’ αριθμόν Τεύχος A’ 100/03.07.2024. ΦΕΚ, συστήνεται, μεταξύ άλλων, το Παρατηρητήριο Ιδιωτικής Ασφάλισης έναντι Φυσικών Καταστροφών.

Σκοπός του Παρατηρητηρίου είναι:

α) Η κατάρτιση Εθνικής Στρατηγικής για την Ιδιωτική Ασφάλιση έναντι Φυσικών Καταστροφών.

β) Η παρακολούθηση του τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης σε σχέση με τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών και της κλιματικής κρίσης, με στόχο την προστασία και στήριξη των πληγέντων και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της εθνικής οικονομίας.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ), υπέβαλε έγκαιρα τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις της μέσω της διαδικασίας διαβούλευσης του νομοσχεδίου στην πλατφόρμα gov. Ζήτησε τη συμμετοχή της στο Παρατηρητήριο υπό τον φορέα της ΕΑΔΕ, που εκπροσωπεί τις τρεις βαθμίδες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, ήτοι Πράκτορες, Μεσίτες και Συντονιστές. «Η συμμετοχή μας θεωρείται κρίσιμη, καθώς αποτελούμε τον κύριο κορμό της προώθησης της ασφαλιστικής ιδέας και είμαστε οι άμεσοι συνομιλητές και αναλυτές των αναγκών της κοινωνίας.

Το αίτημά μας, το οποίο υποστηρίχθηκε και από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), έγινε δεκτό. Με μεγάλη ικανοποίηση δεχόμαστε τη συμμετοχή μας στον φορέα, καθώς και τη συμπερίληψη ενός δεύτερου εκπροσώπου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στο Παρατηρητήριο.

Στόχος μας είναι να συμβάλουμε τα μέγιστα στην αποτελεσματική και ωφέλιμη λειτουργία του νέου θεσμικού οργάνου», επισημαίνεται σχετικά.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας