Εταιρείες

€250 εκατ. στην Generali Ventures για καινοτόμα έργα

Ο Όμιλος Generali προχωράει σε μια νέα στρατηγική πρωτοβουλία για την καινοτομία, στον τομέα των επιχειρηματικών κεφαλαίων, έχοντας δεσμεύσει κεφάλαια ύψους €250 εκατ. για πρωτοβουλίες με μεγάλη προοπτική ανάπτυξης. Από την έναρξή της λειτουργίας της το 2022, η Generali Ventures έχει ήδη επενδύσει σε τρία Venture Capital Funds που εστιάζουν σε insurtech και fintech.  

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, προχωρά η δραστηριότητα της Generali Ventures, μιας πρωτοβουλίας στον τομέα των επιχειρηματικών κεφαλαίων που ξεκίνησε από την Generali, με σκοπό την επιτάχυνση της καινοτομίας, την είσοδο σε νέες αγορές και τη δημιουργία πρόσθετης λειτουργικής αποδοτικότητας για τον Όμιλο. Με αποκλειστική δέσμευση ποσού ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ, η Generali Ventures έχει ως στόχο τον εντοπισμό των πλέον υποσχόμενων επενδυτικών ευκαιριών, με ιδιαίτερη έμφαση στους κλάδους του ασφαλιστικού και του χρηματοοικονομικού τομέα.

Η Generali Ventures, που ξεκίνησε την πορεία της το 2022, μετά από μια εις βάθος ανάλυση περισσότερων από 100 Venture Capital Funds, έχει ήδη επενδύσει σε τρεις στρατηγικές πρωτοβουλίες: τη Mundi Ventures, που εξειδικεύεται στις τεχνολογίες insurtech, τη Speedinvest, που εστιάζει σε νεοφυείς επιχειρήσεις σε pre-seed και seed στάδια ανάπτυξης, και τη Dawn, που επικεντρώνει της επενδύσεις της σε λύσεις λογισμικού B2B.

Η αναζήτηση για εξωτερική καινοτομία εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών που φέρνουν την επανάσταση στην ασφαλιστική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων τομέων όπως η κινητικότητα, η τεχνητή νοημοσύνη, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και η υγειονομική περίθαλψη.

Οι επενδυτικοί στόχοι περιλαμβάνουν καινοτόμες start-ups, τόσο σε pre-seed όσο και σε ώριμο στάδιο, με γεωγραφική εστίαση που επεκτείνεται σε VC κεφάλαια στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κ. Bruno Scaroni, Group Chief Transformation Officer της Generali, δήλωσε: «Όπως αναφέρεται στο Στρατηγικό μας Σχέδιο «Lifetime Partner 24: Driving Growth», η Generali είναι ένας καινοτόμος Όμιλος προσανατολισμένος στον πελάτη, επικεντρωμένος στη βέλτιστη πιθανή χρήση δεδομένων και αναδυόμενης τεχνολογίας. Χάρη σε αυτή τη νέα πρωτοβουλία επιχειρηματικού κεφαλαίου, θα κάνουμε μακροπρόθεσμες επενδύσεις στο παγκόσμιο οικοσύστημα καινοτομίας. Η Generali Ventures θα έχει, επίσης, θετικό αντίκτυπο στον ασφαλιστικό τομέα, ενισχύοντας την ανάπτυξη καινοτόμων έργων, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για τη συνεργασία και την ενσωμάτωση πρωτοβουλιών που συμβάλλουν στη συνολική μεταμόρφωση του Ομίλου».

Η Generali Ventures αποτελεί μέρος του Στρατηγικού Σχεδίου «Lifetime Partner 24: Driving Growth», το οποίο περιλαμβάνει 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ συνολικών επενδύσεων στον ψηφιακό και τεχνολογικό μετασχηματισμό του Ομίλου. Η κορυφαία καινοτομία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός, αντιπροσωπεύουν έναν από τους τρεις πυλώνες στους οποίους οικοδομείται η όλη στρατηγική, όπως αντίστοιχα και ο Όμιλος δεσμεύεται να αναπτύξει βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα για το μέλλον, αυξάνοντας την αξία προς όφελος των πελατών μέσω του Συμβουλευτικού μοντέλου «Lifetime Partner», επιταχύνοντας την καινοτομία ως οργανισμός χάρη στη χρήση δεδομένων, και επιτυγχάνοντας πρόσθετη λειτουργική απόδοση με τη σταδιακή ενσωμάτωση του αυτοματισμού και της τεχνολογίας.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας