Δήλωση Αλ. Σαρρηγεωργίου για το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ

369

ΟΧΙ στην επιμήκυνση αέναου διαλόγου για το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος προέβη στην ακόλουθη δήλωση για το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ:

«Από τη χθεσινή Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συνταξιούχων Ασφαλιστών (σ.σ. έλαβε χώρα στις 16 Ιουνίου) στην οποία παρευρέθηκα, εκπροσωπώντας το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΕΕ, και τις τοποθετήσεις των συνταξιούχων που άκουσα αποκόμισα τα εξής:

  1.  Οι συνταξιούχοι όχι μόνο βρίσκουν λογική τη θέση της Ένωσης για τη διακυβέρνηση του Ταμείου και τον τρόπο λήψης αποφάσεων για παροχές, επενδύσεις κ.λπ. αλλά και υπερακοντίζουν ζητώντας ισομερή εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιου του Ταμείου εργαζομένων, εργοδοτών, συνταξιούχων, ώστε να αποφεύγεται η μονομέρεια που υπάρχει σήμερα στις αποφάσεις.
  2. Οι συνταξιούχοι στις τοποθετήσεις τους εκφράστηκαν θετικά για την πρόταση της ΕΑΕΕ για τη χρηματοδότηση ζητώντας διορθωτικές παρεμβάσεις και οπωσδήποτε όχι ρήξη με την ΕΑΕΕ και τα μέλη της.

Με ευθύνη του Προεδρείου τους ψηφοφορία δεν έγινε, αλλά ζητήθηκε από τους προέδρους ΕΑΕΕ και ΟΑΣΕ να προσπαθήσουν να βρουν συμβιβαστική λύση εντός των ημερών.

Η προσωπική μου τοποθέτηση ήταν ότι απλή επιμήκυνση ενός αέναου διαλόγου, που διαρκεί ήδη δύο χρόνια, δεν έχει νόημα. Θα μπορούσα να εισηγηθώ στη Γενική Συνέλευση των εταιρειών μελών μας να εξετάσουν προσωρινή λύση για τη χρηματοδότηση για το 2016, ώστε να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες, μόνο αν αποδεχθούν οι εργαζόμενοι άμεσα τα λοιπά σημεία της πρότασής μας (διακυβέρνηση, επενδύσεις κ.λπ.)».

 

  • Σημειώνουμε ότι ανακοίνωση-απάντηση στην πρόταση που έχει υποβάλει η ΕΑΕΕ σχετικά με τις εισφορές στο ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ εξέδωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων στις 16 Ιουνίου, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος, κ. Σπύρος Κολαΐτης, και ο Γενικός Γραμματέας, κ. Τέλης Χρηστίδης.

Στην ανακοίνωσή του ο Σ.Υ.Α.Ε. επισημαίνει ότι «δεν αποδεχόμαστε ούτε την προτεινόμενη εργοδοτική εισφορά, που οδηγεί σε επιπλέον μεγάλες μειώσεις των συντάξεων, ούτε την κηδεμονία του ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ Ταμείου από τους εργοδότες».

 

Προηγούμενο άρθροΕίσοδος της Generali Hellas στην αγορά του Hull και Machinery
Επόμενο άρθροNequs και Q-Brokers: Ξεκίνησαν συνεργασία με τον Όμιλο QATAR