Διαδικτυακή συνάντηση Ε.Ε.Α. με ΔΕΙΑ για τις εξελίξεις στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

883
Σεληνιωτάκη Χατζηθεοδοσίου Γαβαλάκης

Με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση με τη Διευθύντρια της ΔΕΙΑ, κυρία Ιωάννα Σεληνιωτάκη, στην οποία παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της μελέτης για τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Στη συνάντηση από μέρους του Ε.Ε.Α. συμμετείχαν ο Πρόεδρος, κ. Γιάννης  Χατζηθεοδοσίου, και ο Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, αναδεικνύοντας τις καίριες διαπιστώσεις της μελέτης οι οποίες είναι ιδιαιτέρως ουσιαστικές για την εξέλιξη του επαγγέλματος.

Επίσης ζητήθηκε η συνδρομή της ΔΕΙΑ, ώστε να θεσπιστεί μηχανισμός απευθείας αποστολής των συμβολαίων αστικής ευθύνης των διαμεσολαβούντων από τις ασφαλιστικές εταιρείες στα Επιμελητήρια, με αυτοματοποιημένη διαδικασία και βέβαια κατόπιν συναίνεσης του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. 

Η ενημέρωση σε βάθος της κυρίας Σεληνιωτάκη κρίθηκε απαραίτητη στο πλαίσιο του ρόλου της και της δράσης της στην αγορά ιδιωτικής ασφάλισης, γι’ αυτό και οι εκπρόσωποι του Ε.Ε.Α. προχώρησαν στην κατ’ ιδίαν ανάλυση και παρουσίαση των στοιχείων και των συμπερασμάτων της κλαδικής μελέτης για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Στο πλαίσιο της συζήτησης ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. εξέθεσε ακόμη στην εποπτική αρχή το σύνολο των πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί για τη στήριξη του κλάδου καθώς και τις προκλήσεις που ανοίγονται σχετικά με τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό του, και τις επερχόμενες αλλαγές. 

Ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Α. παρουσίασε τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης και ανέλυσε τόσο τη σκοπιμότητα όσο και τη μεθοδολογία εκπόνησής της. Κατά τη διάρκεια της τηλε-συνάντησης έγινε ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων τόσο για τα συμπεράσματα της μελέτης όσο και για ευρύτερα θέματα που απασχολούν αυτήν την περίοδο τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, επισήμαναν οι εκπρόσωποί του στην κυρία Σεληνιωτάκη, με βάση τον θεσμικό του ρόλο παραμένει αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία που αφορά την ανάδειξη της αξίας του κλάδου και υποστηρίζει κάθε ενέργεια, μέτρο, απόφαση και ιδέα που αποσκοπεί στην πρόοδό του στην αγορά. 

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθρο«Έλεγξε το Στήθος σου» προτείνουν οι Αμαζόνες Ν. Ερυθραίας με την Affidea στο πλευρό τους
Επόμενο άρθροΟ ρόλος της ασφάλισης στη βελτίωση της ανθεκτικότητας της αλυσίδας εφοδιασμού