Δεν συμμορφώνονται παρά τις συστάσεις οι Τράπεζες (;)

388

Αν και έχουν περάσει 2 μήνες μετά τις αυστηρές συστάσεις της ΤτΕ προς τις Τράπεζες, σχετικά με τον τρόπο προώθησης ασφαλιστηρίων συμβολαίων (βλ. σχετικό δημοσίευμα στο τεύχος Ιουνίου της «Α.Α.»), υπάρχουν πιστωτικά ιδρύματα –όπως προκύπτει από καταγγελία προς την Τράπεζα της Ελλάδος του ασφαλιστή κ. Ν. Γαβαλάκη– που δεν εννοούν να συμμορφωθούν. 
Το ενδιαφέρον ερώτημα που γεννάται είναι πώς θα υπερασπιστεί το κύρος της η Τράπεζα της Ελλάδος, όταν διατυπώνει συστάσεις που δεν λαμβάνονται υπόψη.

Στο έγγραφο, που υπέβαλε στην αρμόδια διεύθυνση ΔΕΙΑ και την κοινοποιεί στην ΕΑΔΕ- ΣΕΜΑ, την ΑΤΕ Ασφαλιστική και τον κλαδικό Τύπο ο κ. Ν. Γαβαλάκης αναφέρει: 

«Θέμα: Καταγγελία κατά της C.P.B. (τ.) MARFIN BANK 
Δ/νση DEBT COLLECTION Λ. Συγγρού 24 Αθήνα, ΤΚ 117 42

Θα θέλαμε να καταγγείλουμε την ως άνω Τράπεζα, η οποία ενεργεί εντελώς αντίθετα με τις τελευταίες οδηγίες σας για τη διαμεσολάβηση τραπεζοασφαλίσεων, όπως αυτές αναφέρονται στον τύπο, Ασφαλιστική Αγορά, Ναι, Ιδιωτική Ασφάλιση, κ.λπ.
Ο πελάτης μας κος ………. ………. (με διεύθυνση ……………. … ……….., τηλέφωνο 210 ….. ………) παρότι έχει ζητήσει επανειλημμένα να μη γίνεται χρέωση ασφαλίστρων στο λογαριασμό του, και ζητά αλλαγή ασφαλιστικής εταιρείας, προσκομίζοντας νέο ασφαλιστήριο της ΑΤΕ με ανταγωνιστικό ασφάλιστρο για το ενυπόθηκο δάνειο σε κατοικία στο ………..(σ.σ.: αναφέρεται ο τόπος), δεν το αποδέχεται πράγμα που αντιβαίνει στους κανόνες δεοντολογίας.
Πρέπει να σας γνωστοποιήσουμε ότι η αξία ακινήτου ασφαλίστηκε με σημερινή αξία κατασκευής σύμφωνα με τον πίνακα ΜΕΝΤΩΡ Πραγματογνώμονες – Εκτιμητές – Μηχανικοί, παρότι είναι κατασκευής του 1981.
Η Τράπεζα πιθανόν να ακολουθεί το δρόμο της εκβίασης, κατά τα λεγόμενα του πελάτη μας. Επικαλούμεθα την παρέμβασή σας για να δοθεί φραγμός στην καταπίεση των πελατών».

Προηγούμενο άρθροΣΠΑΤΕ: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο
Επόμενο άρθροΕθνική Ασφαλιστική: Βάσιμη αισιοδοξία για καλά αποτελέσματα