Άρθρα

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι

Τα ασφαλιστικά περιοδικά «Ιδιωτική Ασφάλιση» και «Ασφαλιστική Αγορά», κάθε χρόνο, επί δεκαετίες, συλλέγουν και επεξεργάζονται οικονομικά και παραγωγικά στοιχεία από τη δραστηριότητα των ασφαλιστικών εταιρειών που εργάζονται στη χώρα μας, και τα παρουσιάζουν. Υπάρχει και κάποιος έξυπνος, όμως, στην …παρέα (εννοούμε του κλαδικού Τύπου) που οικειοποιείται και “εμπορεύεται” την εργασία άλλων.

Σε ό,τι μας αφορά, καταγγέλλουμε αυτή την πρακτική και την προσπάθειά του να προσφέρει “δημοσιογραφικές υπηρεσίες”, βασιζόμενος σε στοιχεία που δεν είναι προϊόν δικής του έρευνας (όπως η κατάταξη ασφαλιστικών εταιρειών ανά κλάδο ασφάλισης). Αναφέρεται σε πρωτιές εταιρειών σε συγκεκριμένους κλάδους ασφάλισης χωρίς να αναφέρει την πηγή πληροφόρησής του ή, σε άλλη περίπτωση, επικαλείται στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία, όπως είναι γνωστό σε όλους, δεν δημοσιοποιεί παραγωγικά στοιχεία ανά ασφαλιστική εταιρεία, αλλά μόνον συγκεντρωτικά ετήσια στοιχεία, που αφορούν το σύνολο των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας!

Καταγγέλλουμε την πρακτική του και τον παραδίδουμε στην κρίση της αγοράς, η οποία και με άλλες αφορμές τον έχει καταγγείλει για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας