Άρθρα

Δεν δικαιολογούνται συνειρμοί για τη Euroins Ελλάδος

Δεν είναι τυχαίο αυτό που λέγεται, ότι «αρχή άνδρα δείκνυσι».

Ο χειρισμός εκ μέρους της εποπτεύουσας αρχής της υπόθεσης που, ως εκ των εντυπώσεων, δημιουργήθηκε για την Euroins Ελλάδος υπήρξε επιτυχής και αποτελεσματικός.

Ούτε κορώνες ούτε πανικός, αλλά αντανακλαστικά θεσμικά και τυπικά.

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, κ. Σταύρος Κωνσταντάς, γνωρίζει καλά και την αγορά της Ρουμανίας και όσα εκεί συμβαίνουν εσχάτως, επομένως, δύσκολα θα μπορούσε να παρασυρθεί.

Ο γράφων παρακολουθεί με πολύ ενδιαφέρον την αγωνία όλων εκείνων που θεωρούν ότι υφίστανται ή μπορεί να υποστούν συνέπειες από γεγονότα που δημιουργούν εταιρείες μη εγκατεστημένες στην Ελλάδα, που λειτουργούν υπό καθεστώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών (ΕΠΥ). Σε καμία όμως περίπτωση, εφόσον ο νόμος επιτρέπει αυτές να λειτουργούν, δεν γενικεύει μεμονωμένα περιστατικά. Πολλώ δε μάλλον, σε ό,τι αφορά εταιρείες που λειτουργούν ως υποκαταστήματα στη χώρα μας.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση της ασφαλιστικής εταιρείας Euroins Ελλάδος, λοιπόν, η οποία είναι υποκατάστημα της βουλγαρικής ασφαλιστικής εταιρείας Euroins Insurance AD, ουδείς συνειρμός δικαιολογείται, εφόσον και εάν υπήρξε παραβατική δραστηριότητα σε τρίτη χώρα, δηλαδή τη Ρουμανία.

Σημειώνουμε τα όσα επισήμως επικαλείται η Euroins Ελλάδος (δείτε εδώ και εδώ), αλλά και τα όσα διαδικτυακά υπέπεσαν εις την αντίληψή μας, επαινετικά για τη λειτουργία της Εταιρείας στη χώρα μας από επώνυμους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας ουδείς ψόγος για την Εταιρεία αυτή.

Δημήτρης Ρουχωτάς


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας