Διεθνή

Δεδομένα Οχημάτων: Έκκληση στην ΕΕ για ρυθμιστική παρέμβαση

Η Insurance Europe και εννέα ακόμη ενώσεις που εκπροσωπούν τους οδηγούς καθώς και ανεξάρτητους παρόχους υπηρεσιών, απέστειλαν, στις 6 Νοεμβρίου, επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καλώντας την να παρουσιάσει το συντομότερο δυνατό συμπληρωματικούς κανόνες πρόσβασης στα δεδομένα των οχημάτων.

Οι παραπάνω ενώσεις θεωρούν ότι το ευρωπαϊκό οικοσύστημα της αυτοκινητοβιομηχανίας και της κινητικότητας βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, η οποία απαιτεί άμεση ρυθμιστική παρέμβαση για τη διασφάλιση δίκαιης πρόσβασης στα δεδομένα, στις λειτουργίες και στα τεχνικά χαρακτηριστικά των οχημάτων.

Ο κ. Nicolas Jeanmart, επικεφαλής του Τμήματος Γενικών και Προσωπικών Ασφαλίσεων της Insurance Europe, εξηγεί ότι: «Η πρόσβαση σε δεδομένα που παράγονται εντός του οχήματος θα επέτρεπε στους ασφαλιστές να προσφέρουν καινοτόμες υπηρεσίες στους ασφαλισμένους, καθώς και προϊόντα που συμβάλλουν στην οδική ασφάλεια και τη βιωσιμότητα. Θα επέτρεπε επίσης στον κλάδο να κατανοήσει και να τιμολογήσει καλύτερα τους κινδύνους που σχετίζονται με τις νέες μορφές κινητικότητας, όπως η αυτόνομη οδήγηση. Είναι σημαντικό να αποφασίζουν οι οδηγοί τι θα συμβεί με τα δεδομένα που παράγει το αυτοκίνητό τους. Μια ειδική, στοχευμένη ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθούν όλοι αυτοί οι στόχοι».


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας