Άρθρα

Δ. Παπαδημητράκης: Ασφάλιση σημαίνει Ευθύνη

Το Βήμα των Financial Planners

Έτος 2024. Zεις σε ένα σύνθετο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, γεμάτο ρίσκο. Οι επιλογές είναι δύο: Μοιράζεσαι τους κινδύνους ή τους αναλαμβάνεις εξ ολοκλήρου.
Αν αποφασίσεις να μοιραστείς και να μεταβιβάσεις τον κίνδυνο, ένας τρόπος υπάρχει: ασφαλίζεσαι.
Μεταβιβάζεις, δηλαδή, την ευθύνη που σε βαραίνει, εξ ολοκλήρου, σε μια ασφαλιστική εταιρεία και καταβάλλεις το αντίτιμο, ένα αντίτιμο πολύ μικρό σε σχέση με τον κίνδυνο που μεταβιβάζεις.

Πώς ξεκινάς;

Απευθύνεσαι σε έναν Financial Planner, δηλαδή σε έναν εξειδικευμένο ασφαλιστικό σύμβουλο, ο οποίος θα σε βοηθήσει να προσδιορίσεις και να αναγνωρίσεις τους οικονομικούς κινδύνους που αντιμετωπίζεις και τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να τους μειώσεις ή να τους μηδενίσεις.

Θα σε βοηθήσει να σχεδιάσεις μια ασφαλέστερη πορεία προς το μέλλον και να επιτύχεις τους οικονομικούς σου στόχους, ακόμα και αν συμβεί ένα γεγονός το οποίο δεν εξαρτάται από εσένα, όπως μια ασθένεια, μια ανικανότητα για εργασία, μια φυσική καταστροφή. Oι αποταμιεύσεις σου και τα ίδια κεφάλαια πιθανόν να μην επαρκούν, για να καλύψουν το ρίσκο και τις ζημιές.

Μαζί του ξεκινάς μια μακροχρόνια συνεργασία, με λύσεις που προσαρμόζονται αποκλειστικά σε εσένα, την οικογένειά σου, την επιχείρησή σου και συνεχώς τις επικαιροποιείς.

Η συνεργασία με έναν Financial Planner αποτελεί μια δυναμική συνεργασία, που θα προστατέψει εσένα καθώς και τα άτομα που εξαρτώνται οικονομικά από εσένα. Πρόκειται για μια συνεργασία που θα σε βοηθήσει να διασφαλίσεις την ισορροπία και να διατηρήσεις την ποιότητα στη ζωή σου και τη ζωή των αγαπημένων σου.

Αυτή η συνεργασία θα σε οδηγήσει σε μια συμφωνία που ονομάζεται ΑΣΦΑΛΙΣΗ. Μια συμφωνία που όσο πιο αδύναμος είσαι οικονομικά, τόσο μεγαλύτερη ανάγκη την έχεις. Γιατί Ασφάλιση σημαίνει να έχεις επιλογή σε μια δύσκολη στιγμή. σημαίνει ελευθερία. σημαίνει να είσαι προετοιμασμένος για το πιθανό ή το αναμενόμενο. σημαίνει να μην σε ενδιαφέρει το κόστος της θεραπείας σου, αλλά η θεραπεία σου. Ασφάλιση σημαίνει ότι δεν είσαι μόνος.

Η συμφωνία αυτή έχει μια σημαντική προϋπόθεση: πρέπει να ολοκληρωθεί πριν εμφανιστεί ο κίνδυνος. την ευθύνη σου πρέπει να τη μεταβιβάσεις έγκαιρα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι όροι αυτής της συμφωνίας δεν καθορίζονται μόνο από το ύψος των ασφαλίστρων και το είδος των κινδύνων που μεταβιβάζονται, αλλά κυρίως από τη χρονική στιγμή που πραγματοποιείς την αίτηση για ασφάλιση.

Η ασφάλιση, ιστορικά, γεννήθηκε από τη βαθιά ανθρώπινη ανάγκη και υποστήριξε την ανθρωπότητα στις πιο δύσκολες συγκυρίες. Η ανάπτυξη στις ασφαλιστικές εργασίες ερχόταν πάντοτε μετά από μεγάλα καταστροφικά γεγονότα (πανδημίες, μεγάλες πυρκαγιές, σεισμοί κ.λπ.). Τότε το έντονο συναίσθημα της αβεβαιότητας οδηγούσε στο αυτονόητο, δηλαδή στην προστασία των κεκτημένων.

Είναι καιρός να αποδεχθούμε ότι η ιστορία μάς έχει διδάξει αρκετά. την επόμενη φορά ας είμαστε προετοιμασμένοι.

Ας αναζητήσουμε έναν επαγγελματία ασφαλιστικό σύμβουλο, ο οποίος μέσα από σωστή μεθοδολογία θα μας καθοδηγήσει στη χρηματοοικονομική ηρεμία.

Ο σχεδιασμός, πλέον, πρέπει να είναι μακροχρόνιος και η συμβουλή εξατομικευμένη. Δεν έχουμε να κάνουμε πια με τυποποιημένα προϊόντα, αλλά με ασφαλιστικές λύσεις, οι οποίες θα προσαρμόζονται σε όλα τα στάδια της ζωής μας. Λύσεις, οι οποίες θα μας υποστηρίζουν σε δυσάρεστες στιγμές και θα μας ενισχύουν οικονομικά στις ευχάριστες.

Η ασφάλιση είναι αυτή που θα μας χρηματοδοτήσει σε δύσκολες στιγμές: θα καλύψει το οικονομικό κόστος μιας καταστροφής, θα μας βοηθήσει να διαχειριστούμε ένα δύσκολο περιστατικό, θα μας βοηθήσει να έχουμε πρόσβαση σε υπηρεσίες στις οποίες ένας μόνος του δεν είναι εφικτό να έχει, θα μας δώσει ελευθερία τη στιγμή που θα είμαστε πιο ευάλωτοι από ποτέ.

Σήμερα οι λύσεις υπάρχουν και, κυρίως, μπορούν να προσαρμοστούν στον καθένα μας ατομικά. Όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα ατομικής ευθύνης.

Και για την ευθύνη δεν μιλήσαμε εμείς για πρώτη φορά, αλλά ο Νίκος Καζαντζάκης: «Να αγαπάς την ευθύνη. να λες: εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω».

Δ. Παπαδημητράκης: Ασφάλιση σημαίνει Ευθύνη
Δ. Παπαδημητράκης: Ασφάλιση σημαίνει Ευθύνη

Ο κ. Δημήτριος Παπαδημητράκης είναι διακεκριμένος ασφαλιστικός σύμβουλος της Interamerican.
Έχει πτυχίο Οικονομολόγου ως απόφοιτος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι κάτοχος της πιστοποίησης Financial Planner (Achmea Academy/LIMRA), μέλος του ΠΣΑΣ, μέλος της Hellenic Financial Planners Association (HFPA) και σπουδαστής Eficert SQF3 (EIAΣ).
Ως ασφαλιστικός σύμβουλος δεύτερης γενιάς, από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να βιώνει την καθοριστική αξία της ασφάλισης και ξεκίνησε την καριέρα του αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του.
Έχει διακριθεί πολλές φορές για τα αποτελέσματά του και έχει συμμετάσχει σε αρκετά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας