Εταιρείες

Δ. Μαζαράκης: «Οι πρόσφατες αλλαγές σε επίπεδο ΕΜΕΑ δεν επηρεάζουν τη MetLife Ελλάδος»

Η MetLife προχωρά στην αναδιάρθρωση της δραστηριότητας και λειτουργίας της σε επίπεδο Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ), ως μέρος της πρωτοβουλίας “Project Evolution”, που στοχεύει, εν όψει της εφαρμογής του Solvency II, «να δημιουργήσει τη βέλτιστη εταιρική οργανωτική δομή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη στο μέλλον», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η Εταιρεία.

Ο κ. Michel Khalaf, President Europe, Middle East and Africa (EMEA) της MetLife, τονίζει ότι η νέα δομή «θα προσφέρει μεγαλύτερη προστασία του πελάτη, αποτελεσματικότερη διαχείριση κεφαλαίων, υψηλότερη παραγωγικότητα και καλύτερη διαχείριση κινδύνων».

Στη νέα οργανωτική δομή, τόσο σε επίπεδο περιφέρειας EMEA όσο και στη περιοχή Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης, σημαντικούς ρόλους θα αναλάβουν Έλληνες στελέχη που προέρχονται από τη Metlife Ελλάδος. Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης (φωτ.),Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife Ελλάδος, σημείωσε: «Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα διαθέτει ιδιαίτερα προικισμένα στελέχη με ικανότητες και αξίες. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που με την οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια της εταιρίας έχουμε διαμορφώσει ένα ιδανικό περιβάλλον για τη συνεχή εξέλιξη και ανάπτυξη των ανθρώπων μας». Την ίδια στιγμή, όσον αφορά στις αλλαγές στην οργανωτική δομή του EMEA δήλωσε: «Το σημερινό περιβάλλον χαρακτηρίζεται από μεταβλητότητα, αβεβαιότητα, πολυπλοκότητα και ασάφεια, γεγονός το οποίο αυξάνει την ταχύτητα των αλλαγών. Οι οργανισμοί πρέπει να προσαρμόζονται και να εξελίσσονται, ώστε να ανταποκρίνονται με επιτυχία στις νέες προκλήσεις. Οι πρόσφατες αλλαγές σε επίπεδο ΕΜΕΑ δεν επηρεάζουν τη MetLife Ελλάδος, η οποία είναι καλά τοποθετημένη στην ελληνική αγορά, έχει αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος και είναι έτοιμη να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που ταυτόχρονα αναδύονται».

Ανεξάρτητα από τις πιο πάνω εξελίξεις, ο κ. Μιχάλης Χατζηδημητρίου, Regional Head, Eastern & Southern Europe, έπειτα από μια ιδιαίτερα επιτυχημένη καριέρα 32 ετών στην Alico και τη MetLife, αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί στο τέλος του έτους, έχοντας ενημερώσει γι’ αυτή του την προσωπική επιθυμία την Εταιρεία από τις αρχές του 2014.

Για την αποχώρηση λόγω συνταξιοδότησης του κ. Χατζηδημητρίου, ο κ. Michel Khalaf, President Europe, Middle East and Africa (EMEA), σημείωσε:  «Συνεργαστήκαμε στενά με τον Μιχάλη για χρόνια και αισθάνομαι τυχερός που είχα την ευκαιρία να ωφεληθώ από τη μεγάλη εμπειρία του, την επαγγελματική του ικανότητα, αλλά και τη φιλία και τις συμβουλές του. Είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος με ηγετικά στοιχεία και ισχυρές αξίες που βοήθησαν πολύ την εταιρεία. Η εταιρεία, σε ειδική εκδήλωση που θα οργανώσει, θα τον τιμήσει για την πολύτιμη προσφορά του και τις σημαντικές του υπηρεσίες όλα αυτά τα χρόνια. Παράλληλα προσπαθούμε να βρούμε ένα τρόπο συνεργασίας, ώστε να συνεχίσουμε να κερδίζουμε από τη πολύτιμη εμπειρία του».

 

Η νέα δομή της περιφέρειας ΕΜΕΑ

Η Περιφέρεια της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ), με  βάση τη νέα δομή, θα αποτελείται πλέον από τρεις επιμέρους περιοχές:

  • Την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, με επικεφαλής τον κ. Dirk Ostijn, η οποία θα περιλαμβάνει Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Ρουμανία, Κύπρο, Τσεχία και Ουγγαρία.
  • Την Ανατολική και Νότια Ευρώπη, με επικεφαλής τον κ. Eric Clurfain, η οποία θα περιλαμβάνει Πολωνία, Ελλάδα, Ρωσία και Ουκρανία, και
  • τη Μέση Ανατολή και Αφρική, με επικεφαλής το κ. Julio Garcia Villalon, η οποία θα περιλαμβάνει τον Περσικό Κόλπο, τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, το Λίβανο, την Ιορδανία και την Τουρκία.

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας