Εταιρείες

Covariance: Κορυφαία Sturtup στον κλάδο του Insurtech, στα Startupper Awards 2023

Η Covariance έλαβε το βραβείο της κορυφαίας Insurtech των Startupper Awards 2023, για τη συνεισφορά της στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου της ασφάλισης, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε σε μία λαμπερή εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, η οποία διοργανώθηκε από το Startupper.gr, το Startupper MAG, την τηλεοπτική εκπομπή ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ και όλα τα Μέσα της Emea Media, παρουσία εκλεκτών καλεσμένων από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Η διάκριση αυτή της Covariance έρχεται σε συνέχεια της ανάδειξής της ως «Κορυφαίας Νεοφυούς Επιχείρησης από το Οικοσύστημα» των βραβείων Elevate Greece 2022.

Το Βραβείο παρέλαβε η Managing Director της Covariance, κα Ελισάβετ Νίκα, η οποία δήλωσε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς η ανάδειξη της Covariance ως Κορυφαίας Insurtech των Startupper Awards 2023. Χαιρόμαστε πολύ που συμμετέχουμε σε αυτή την γιορτή επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Μέσα από τη σκληρή δουλειά της ομάδας μας, κατορθώσαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να φέρουμε την Covariance στην κορυφή των InsurTech εταιρειών. Οι καινοτόμες λύσεις τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύσσουμε προσδίδουν ξεκάθαρο στρατηγικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον ασφαλιστικό κλάδο. Ευχαριστούμε θερμά την Emea Media, καθώς και τους θεσμικούς υποστηρικτές των βραβείων, που με τις δράσεις τους στηρίζουν ενεργά το οικοσύστημα της ελληνικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας».

Σχετικά με την Covariance

Η Covariance αξιοποιεί τα ενδοεπιχειρησιακά δεδομένα εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της ασφάλισης και της υγείας, δημιουργώντας σημαντική προστιθέμενη αξία για αυτές. Με την πολυετή εμπειρία και εξειδικευμένη τεχνογνωσία των στελεχών της στους δύο κλάδους, προσφέρει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, αξιοποιώντας μεθόδους βαθιάς μάθησης (Deep Learning) και τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence).

Στον κλάδο της Ασφάλισης, η Covariance προσφέρει λύσεις βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη, για την ανίχνευση και την αποτροπή της ασφαλιστικής απάτης, τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας διαχείρισης απαιτήσεων, την ελαχιστοποίηση του κόστους, διαμέσου του εντοπισμού υπερχρεώσεων, και την ανάπτυξη των πωλήσεων.

Το κρίσιμο σημείο διαφοροποίησης της Covariance είναι η εξειδικευμένη γνώση σε τεχνολογίες αιχμής όπως η τεχνητή νοημοσύνη, σε συνδυασμό με τη βαθιά γνώση των δύο κλάδων, η οποία της επιτρέπει να αναπτύσσει καινοτομία, εφαρμόσιμη σε όλο το εύρος αυτών των δραστηριοτήτων.

Η εταιρεία Covariance είναι μέλος του οικοσυστήματος Elevate Greece, μέλος του NVIDIA world-wide accelerator hub, η πρώτη στην Ελλάδα, πιστοποιημένη SME του European Health Data Evidence Network (EHDEN), και στρατηγικός συνεργάτης πολυεθνικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων η SAS και η IRI Worldwide.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας