Η Ορίζων Ασφαλιστική λειτούργησε ως καταλύτης στη συνένωση τριών γραφείων ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, των γραφείων των κ.κ. Γεωργίου Λατσούδα (G&L), Γεωργίου Κούβελα (G&K) και Αναστασίου Μάνεση (Manesis insurance agents), καθώς αποτέλεσε στρατηγικό εταίρο στη μέχρι τώρα πορεία τους.

Το όνομα του νέου σχήματος που προέκυψε είναι CORI Agents και δέκα γραφεία στην Αττική, τη Βόρειο Ελλάδα και την Πελοπόννησο λειτουργούν πλέον υπό αυτόν τον διακριτικό τίτλο.

Η συνένωση των τριών γραφείων είναι μια ηχηρή απάντηση της παραδοσιακής ποιοτικής ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στις προκλήσεις που θέτουν τα εναλλακτικά κανάλια διανομής ασφαλιστικών προϊόντων. Η συνεργασία των τριών γραφείων με την Ορίζων Ασφαλιστική ανέδειξε τους κοινούς προβληματισμούς και τις επιδιώξεις τους, αλλά κυρίως χαλύβδωσε την πίστη, ότι η ανεξάρτητη ασφαλιστική διαμεσολάβηση έχει ακόμα αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες για να την υποστηρίξουν.

Η Ορίζων στηρίζει το νέο σχήμα

Η ανακοίνωση της συνένωσης των τριών γραφείων έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από τα στελέχη της Ορίζων, τα οποία αναγνώρισαν τη δυναμική του νέου σχήματος και τη θέση που μπορεί να καταλάβει στην ασφαλιστική αγορά. «Ο σεβασμός είναι αμοιβαίος και θεωρούμε ότι τέτοιες συμπράξεις έχουν παρόν και μέλλον, σε αντίθεση με τη συσσώρευση σε μεγάλα πρακτορεία ή τη δημιουργία πλατφορμών πώλησης ασφαλιστικών προϊόντων», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός που κοινοποίησε η CORI στην Ορίζων αποτυπώνει μια υγιή αναπτυξιακή πορεία, με σταδιακή, προσεκτική προσαρμογή σε κάθε βήμα του. Το κύριο χαρακτηριστικό στον σχεδιασμό είναι η προστασία του ασφαλισμένου, που αποτελεί το επίκεντρο του εγχειρήματος, καθώς, όπως δηλώνουν οι επικεφαλής του νέου σχήματος, «οι αλματώδεις, άναρχες και καιροσκοπικές κινήσεις είναι μακριά από το ασφαλιστικό DNA μας».

Το νέο σχήμα δεν ενσωματώνει απλά, αθροιστικά, παραγωγές ασφαλίστρων, αλλά συνδυάζει και αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα εκάστου μέλους. Έτσι, ιδανικές πρακτικές πωλήσεων συνδυάζονται με σύγχρονες τεχνολογικές υποδομές και ουσιαστική υποστήριξη κατά την επέλευση του ασφαλιστικού κινδύνου.

Κοινός παρονομαστής με την Ορίζων, που καταλαμβάνει περίοπτη θέση μεταξύ των ηγέτιδων παραγωγικά εταιρειών της CORI, είναι ο σεβασμός στην ιστορία που όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν γράψει στην ασφαλιστική αγορά. Μία ιστορία που αναδεικνύει την αξιοπιστία, το ήθος και τον σεβασμό στον ασφαλισμένο. μία ιστορία που θα έχει ακόμα μακρά συνέχεια.

Τα ιδεώδη της CORI

Η CORI, μεταξύ άλλων, πρεσβεύει τα εξής:

  • Ναι στην τεχνολογία, αλλά όχι υποκαθιστώντας τα βασικά στοιχεία της ανθρώπινης επαφής.

Η διαδικασία αναγνώρισης των ασφαλιστικών αναγκών και η παροχή εξειδικευμένων ασφαλιστικών προτάσεων δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα από μαζικές και απρόσωπες διαδικασίες. Η τεχνολογία είναι εργαλείο και όχι αυτοσκοπός.

  • Όχι στον ευτελισμό του ασφαλίστρου και των αμοιβών του διαμεσολαβούντα, σε οποιονδήποτε κλάδο ασφάλισης.

Το αποτέλεσμα τέτοιων πρακτικών είναι η αδυναμία παροχής του ύψιστου αγαθού της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Στο τέλος αυτού του δρόμου το επίπεδο παροχών στον ασφαλισμένο θα δείχνει υποβαθμισμένο. Στην CORI, άλλωστε, είμαστε ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και όχι διεκπεραιωτές.

  • Δεν υπάρχουν ασφαλιστικοί κλάδοι προτεραιότητας για την CORI.

Η ανάλυση και εκτίμηση των ασφαλιστικών αναγκών του πελάτη προϋποθέτει την ενεργή παρουσία του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή σε όλους τους κλάδους ασφάλισης. H CORI μπορεί να απαντήσει στο σύνολο των απαιτήσεων ασφαλιστικών καλύψεων, είτε προσωπικών είτε επιχειρηματικών.

  • Το μέγεθος δεν εξασφαλίζει την επιτυχία.

Αυτό που αποτελεί στόχο είναι η συνεχής αναζήτηση της ευελιξίας, της παροχής προσωποποιημένων υπηρεσιών ασφάλισης και της ανάδειξης του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή ως θεματοφύλακα της οικονομικής προστασίας του πολίτη.

*Στη φωτογραφία απεικονίζονται από αριστερά οι κ.κ. Γιώργος Κούβελας, Αναστάσιος Μάνεσης και Γιώργος Λατσούδας.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΤελετή απονομής βραβείων Life Plan 2022
Επόμενο άρθρο5 tips από 7 ασφαλιστικές για τις αποζημιώσεις Περιουσίας (μέρος α’)