Διαμεσολαβούντες

Χρ. Τριαντόπουλος: Να συμμετέχει εκπρόσωπος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στο Παρατηρητήριο Ιδιωτικής Ασφάλισης

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, τοποθετήθηκε για το θέμα της αντιμετώπισης των συνεπειών των φυσικών καταστροφών, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, εκεί αναδείχθηκε η ανάγκη συμπόρευσης της κρατικής αρωγής και της ιδιωτικής ασφάλισης. Επίσης, μετά και την παρέμβαση του ΕΕΑ, ο υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα υπάρχει εκπρόσωπος της ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και του Επιμελητηριακού θεσμού στο Παρατηρητήριο Ιδιωτικής Ασφάλισης.  

Όπως είπε ο κ. Τριαντόπουλος, στόχος είναι «με την κρατική αρωγή να συμπορευθεί η ιδιωτική ασφάλιση». Λίγο νωρίτερα, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, είχε επισημάνει τη σημασία της ιδιωτικής ασφάλισης στο θέμα της καταβολής αποζημιώσεων μετά από μια φυσική καταστροφή.

«Είναι ξεκάθαρο ότι, εξαιτίας και της συχνότητας σοβαρών φυσικών καταστροφών, η Πολιτεία δεν μπορεί να σταθεί όσο αποτελεσματικά απαιτούν οι έκτακτες συνθήκες. Εμείς υποστηρίζουμε ότι πρέπει να ισχύσει αυτό που βλέπουμε σε άλλες προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Να αυξηθούν δηλαδή οι ασφαλίσεις περιουσιακών στοιχείων των πολιτών, έτσι ώστε σε μία κακιά ώρα να μη μείνουν αβοήθητοι», είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α.

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας τόνισε την αύξηση του αριθμού των πυρκαγιών και των πλημμυρών τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη των πληγέντων, δίνοντας έμφαση κυρίως στους πληγέντες της Θεσσαλίας.

Με αφορμή και το σχέδιο νόμου του Υπουργείου με τίτλο: «Ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, κρατική αρωγή και προστασία, στεγαστική συνδρομή», το οποίο το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ίδρυση Παρατηρητηρίου Ιδιωτικής Ασφάλισης έναντι Φυσικών Καταστροφών με βασική στόχευση την δημιουργία Εθνικής Στρατηγικής για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος υπογράμμισε ότι σε κάθε περίπτωση η κρατική αρωγή θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες εξηγώντας πως «η αρωγή του κράτους είναι ένα βασικότατο συστατικό αλλά θέλει μία αρμονική συνύπαρξη με την ιδιωτική ασφάλιση. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε μέσα από τη δημιουργία του Παρατηρητηρίου».

Μάλιστα, ο Υφυπουργός ανακοίνωσε ότι τάσσεται υπέρ των θέσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, που έχει ζητήσει να υπάρχει συμμετοχή στο Παρατηρητήριο εκπροσώπου από τον επιμελητηριακό θεσμό αλλά και από τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων με μέλη της ΔΕ και του ΔΣ του ΕΕΑ, ο κ. Τριαντόπουλος εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, εξηγώντας ότι προέρχεται και ο ίδιος από οικογένεια που διατηρούσε μία μικρομεσαία επιχείρηση και δεσμεύθηκε πως ο διάλογος που έχει ξεκινήσει με το Ε.Ε.Α. αλλά και άλλους φορείς, θα συνεχιστεί.

Τις θέσεις τους για τους κινδύνους της κλιματικής κρίσης και τις προτάσεις τους για την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών της αλλά και για το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου του Υπουργείου κατέθεσαν ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Α., κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου, κ. Παναγιώτης Παντελής, και τα μέλη του Δ.Σ., κ.κ. Γιώργος Παϊκόπουλος, Θεόδωρος Μάλλιος και Γιάννης Λώλος.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας