Εκπαίδευση

Baker Tilly Ελλάδος: Μνημόνιο συνεργασίας με το ACCA και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Μνημόνιο συνεργασίας σύναψαν η Baker Tilly Ελλάδος, το ACCA και το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Με αυτή τη συνεργασία, οι εμπλεκόμενοι πιστοποιούν την απόφασή τους για σύμπραξη και την από κοινού δράση τους σε πεδία αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, το “Professional Path to ACCA” μεταξύ της Baker Tilly, του ACCA, και του Πανεπιστημίου Πειραιώς προβλέπει μια ακολουθία ενεργειών, που θα μπορούν να αναπτυχθούν από κοινού στο πεδία εφαρμογής της συνεργασίας, και στοχεύουν στα εξής:

  • Παροχή στους προπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς, του προγράμματος «BSc στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση», την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια αμειβόμενη πρακτική άσκηση διάρκειας τριών μηνών στην Baker Tilly Ελλάδος.
  • Οι φοιτητές, θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια ολοκληρωμένη πρακτική άσκηση τριών μηνών στην Baker Tilly και να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία, ενώ οι τρεις μήνες αυτοί, θα υπολογίζονται και σαν πρακτική άσκηση του ACCA.
  • Οι φοιτητές επωφελούνται από την εγγραφή τους στο ACCA Accelerate, με έκπτωση 1000€ στις εννέα απαλλαγές του ACCA, καθώς και την εγγραφή τους.
  • Οι φοιτητές μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την εγγραφή τους στο ACCA Accelerate με χαμηλή πληρωμή (εφάπαξ), καθώς και να διεκδικήσουν τις επιλέξιμες απαλλαγές τους (έως εννέα) με έκπτωση 75%.

Πλεονεκτήματα της σύμπραξης:

  • Αμειβόμενη πρακτική άσκηση στην Baker Tilly Greece και επιπλέον πληρωμή, (εκτός του ΕΣΠΑ), αξίας 200€ τον μήνα.
  • Οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν προσφορά για θέση πλήρους απασχόλησης στην Baker Tilly Ελλάδος, ως εκπαιδευόμενοι του ACCA καθώς και κάλυψη του κόστους όλων των υπόλοιπων εξετάσεων του ACCA.
  • Απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας σε μια από τις μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρείες στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, ο κ. Μάριος Α. Κλείτου, Διευθύνων Σύμβουλος της Baker Tilly South East Europe, δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως για αυτήν την εποικοδομητική αλλά και αμφίδρομα ευεργετική συνεργασία. Η διεύρυνση της συνεργασίας μας με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, είμαι βέβαιος ότι θα οδηγήσει σε περισσότερα προνόμια, ειδικά για τους φοιτητές που επιλέγουν να σταδιοδρομήσουν στον τομέα της λογιστικής και του ελέγχου επιχειρήσεων, τομείς που είναι ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων και εξελίσσονται συνεχώς. Η Baker Tilly στηρίζει απεριόριστα την ανάγκη άμεσης συνεργασίας ανάμεσα στην πανεπιστημιακή και επιχειρηματική κοινότητα, και τη σύνδεση των προγραμμάτων σπουδών με τις σημερινές ανάγκες έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας».

H Baker Tilly Ελλάδος ευχαριστεί θερμά όλους όσους την τίμησαν με την παρουσία τους, το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το ACCA για την υποστήριξη και την άψογη συνεργασία και ιδιαιτέρως την κυρία Αναγνωστοπούλου Σεραΐνα, Πρόεδρο του τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, και τον κύριο Μάριο Ευριπίδου, Business Relationship Manager του ACCA, για την πολύτιμη συμβολή τους.

Οι βάσεις πλέον έχουν τεθεί, για μια γόνιμη και μακρόχρονη συνεργασία μεταξύ της Baker Tilly Ελλάδος, του ACCA και του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και νέες δράσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας