25.9 C
Athens
Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Αύριο το Συνέδριο του ΣΕΚΑΣΕ για την αξιολόγηση και διαχείριση του κινδύνου μη συμμόρφωσης

«Αξιολόγηση και διαχείριση του κινδύνου μη συμμόρφωσης» είναι το θέμα του τρίτου Συνεδρίου που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ελλάδος (ΣΕΚΑΣΕ), ο επίσημος φορέας Κανονιστικής Συμμόρφωσης στην Ελλάδα.

Το συνέδριο υλοποιείται σε συνεργασία με την Palladian Conferences και υπό την αιγίδα του International Compliance Association (ICA), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος (ΔΔ-Ε), του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδος (ΙΕΕE), της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ), της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών (ΕΑΕΕ) και του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ).

To συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή την Παρασκευή 02 Οκτωβρίου 2020, στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα, και ο αριθμός συμμετεχόντων με φυσική παρουσία θα είναι περιορισμένος με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Το συνέδριο θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και δικηγόρος Αντώνης Παπαγιαννίδης.

Θεματικές ενότητες – Πρόγραμμα

ΕΝΟΤΗΤΑ Ι: Ο κανονιστικός κίνδυνος στις επιχειρήσεις

Οι προκλήσεις του επιχειρείν από τη σκοπιά του κανονιστικού κινδύνου, oι κυκλικές επιπτώσεις στο χρηματοοικονομικό σύστημα καθώς και ο ρόλος των εποπτικών/ρυθμιστικών αρχών και η ανάγκη παροχής καθοδήγησης/ενημέρωσης προς τις επιχειρήσεις, είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν σε αυτή την ενότητα.

09:40 – 10:55

 • Τίτλος ομιλίας*
  Ξενοφών Αυλωνίτης,
  Group Compliance, Alpha Bank
 • Τίτλος ομιλίας: «Εμπειρίες & μαθήματα από τη διαχείριση κανονιστικών κινδύνων στο φαρμακευτικό κλάδο»
  Ηλίας Στενός – Country Compliance Officer – GSK Greece
 • Τίτλος ομιλίας: «Σύντομη παρουσίαση για τις διαδικασίες που εφαρμόζει ο ΟΤΕ όσον αφορά στον έλεγχο ακεραιότητας των υποψηφίων τρίτων μερών για τον περιορισμό των κινδύνων που προέρχονται από τη συνεργασία μαζί τους»
  Αμαλία Κυρίκου, Compliance, Strategy, Training & Communication Section Manager, Όμιλος OTE
 • Τίτλος ομιλίας: “Practical aspects of the compliance risk”
  Αργυρώ Κασαπάκη, Group Compliance Officer, Τράπεζα Πειραιώς

10:55 – 11:05
Διάλειμμα

ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙ: Η ποιότητα της Εταιρικής Διακυβέρνησης ως παράγοντας κινδύνου μη συμμόρφωσης

Η Εταιρική Διακυβέρνηση ως η δομημένη συνολική στρατηγική προσέγγιση της διαχείρισης της επιχείρησης ώστε να μην ξεπερνά το αποδεκτό κατώφλι κινδύνου. Ποιοι οι κίνδυνοι συμμόρφωσης λόγω ελλιπούς εφαρμογής των κανόνων Εταιρικής Διακυβέρνησης στις εταιρείες; Το παραπάνω, καθώς και άλλα ερωτήματα θα απαντηθούν σε αυτή την ενότητα.

11:05 – 12:05

 • Τίτλος ομιλίας: *
  Αναστασία (Νατάσα) Στάμου, Αντιπρόεδρος Β’, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
 • Τίτλος ομιλίας: “Corporate Governance & Compliance: A practitioner’s view”
  Αθανάσιος Αθανασόπουλος, Group Compliance Officer, Eurobank
 • Τίτλος ομιλίας: «Αδυναμίες εταιρικής διακυβέρνησης και κίνδυνος μη συμμόρφωσης: Παραδείγματα από τις θεματικές της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών»
  Χριστίνα Λιβαδά, Assistant Professor of Commercial Law, Special Legal Advisor, Alpha Bank

12:05 – 12:15

Διάλειμμα

ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙI: Αντιμετώπιση του κινδύνου ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας με βάση τον κίνδυνο

Σε αυτή την ενότητα θα συζητηθούν, ανάμεσα σε άλλα, η ετοιμότητα των εποπτευόμενων οργανισμών να εφαρμόσουν το risk based approach και των εποπτικών μηχανισμών να αξιολογήσουν την εφαρμογή του, καθώς και η μελλοντική λειτουργία πλατφόρμας KYC.

12:15 – 13:40

 • Τίτλος ομιλίας: «Η συνδρομή των τραπεζών μελών της ΕΕΤ στην υλοποίηση της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για την υπηρεσία E Gov KYC»
  Βασίλης Παναγιωτίδης, Διευθυντής, Ελληνική Ένωση Τραπεζών
 • Τίτλος ομιλίας: “Real Case Study: Using LexisNexis Bridger Insight tool to Identify AML/CFT Risks – on behalf of Infocredit Group”
  Theodoros Stavrou, Head of Compliance, Société Générale Bank Cyprus
 • Τίτλος ομιλίας: “Rule versus risk based approach”
  Κατερίνα Παυλάκη, AML/CFT Professional, Εξωτερική Σύμβουλος, ΕΥ Ελλάδος
 • Τίτλος ομιλίας: “Addressing the risks associated with third parties – Reducing risks with risk based due diligence and relevant mitigation actions.”
  Joël Pastre, Head Compliance, Anti-Corruption, Global Risk Profile
 • Τίτλος ομιλίας: «Κανόνες και διαδικασίες ώστε να καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριο καπνού»
  Σπύρος Θέμελης, Νομικός Σύμβουλος, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ/ Philip Morris International
  Γιάννης Μαστροκώστας, Εταιρικές Υποθέσεις – Διευθυντής Νοτιοανατολικής Ευρώπης Καταπολέμησης παράνομου Εμπορίου, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ/ Philip Morris International

13:40 – 13:50

Διάλειμμα

ΕΝΟΤΗΤΑ ΙV: Οικονομικές Κυρώσεις & Περιοριστικά Μέτρα

Ποιες είναι οι αρμόδιες Αρχές που έχουν τη δυνατότητα επιβολής τέτοιων μέτρων; Ποιους αφορούν και για ποια θέματα; Ακόμη, θα αναφερθούν οι επιπτώσεις μη συμμόρφωσης, οι τρόποι που επηρεάζουν τα μέτρα αυτά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, σε τι στοχεύουν καθώς και για ποιους λόγους οφείλουν οι επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα να συμμορφώνονται σε αυτά.

13:50 – 15:05

 • Τίτλος ομιλίας: «Επιχειρηματικές ευκαιρίες και κρυμμένοι κίνδυνοι σε περιβάλλοντα οικονομικών & εμπορικών κυρώσεων»
  Γιάννης Δρακούλης, Επικεφαλής τμήματος ειδικών ερευνών και εταιρικής συμμόρφωσης, ΕΥ Ελλάδος
  Κατερίνα Παυλάκη, AML/CFT Professional, Εξωτερική Σύμβουλος, ΕΥ Ελλάδος
 • Τίτλος ομιλίας: «Η πρόκληση για τις επιχειρήσεις να συμμορφωθούν με αντικρουόμενα καθεστώτα οικονομικών κυρώσεων και περιοριστικών μέτρων»
  Σοφοκλής Καραπιδάκης, Διευθυντής Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO), Μυτιληναίος Α.Ε
 • Τίτλος ομιλίας: “Greek Shipping companies, their banks and related stakeholders at need to set up compliance measures to mitigate the risk of sanctions violation”
  Saskia Rietbroek, CSS, Executive Director and Co-Founder, Association of Certified Sanctions Specialists (ACSS)
 • Τίτλος ομιλίας: “Compliance: A U.S. Perspective (OFAC)”
  Daniel A. Tadros, Chief Legal Officer, American Steamship Owners Mutual Protection & Indemnity Association, Inc. – Shipowners Claims Bureau, Inc., Managers.

*εν αναμονή

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη των Bronze Sponsors, Alpha Bank και Eurobank, και των Contributors, EY, Infocredit Group και ΟΤΕ.  Χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου είναι οι ιστοσελίδες insurancedaily.gr και mononews.gr, τα περιοδικά Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ και Ασφαλιστική Αγορά και το Newsletter BNB Daily.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://palladianconferences.gr/

Σχετικά άρθρα

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας