Εκδηλώσεις

Σήμερα η ημερίδα του ΠΑ.ΠΕΙ. για την Ασφαλιστική Απάτη, τα Data Analytics και το Machine Learning

«Data Analytics and Machine Learning for Insurance Fraud Detection» είναι το θέμα της επιστημονικής ημερίδας που συνδιοργανώνουν τα Ακαδημαϊκά Τμήματα «Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων» και «Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης» του Πανεπιστημίου Πειραιώς, υπό την αιγίδα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου του 2020, στον χώρο του Πανεπιστημίου Πειραιώς και ώρα έναρξης στις 13:30. Παράλληλα, θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής στην ημερίδα μέσω διαδικτύου.

Βασικός σκοπός της εκδήλωσης είναι τόσο η επίτευξη έγκυρης επιστημονικής ενημέρωσης των συμμετεχόντων όσο και η συνεισφορά στη θωράκιση των ιδιωτικών και δημόσιων οργανισμών απέναντι στον κίνδυνο της απάτης, προάγοντας μία κουλτούρα υγιούς και επικερδούς επιχειρηματικότητας, στοιχείο ζωτικής σημασίας για την επίτευξη της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, οι λήπτες αποφάσεων της ασφαλιστικής αγοράς θα ενημερωθούν για τις δυνατότητες που δίνουν τα Data Analytics και το Machine Learning στην ανίχνευση της ασφαλιστικής απάτης. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον κλάδο της υγείας.

Η εκδήλωση θα αποτελείται από 4 συνεδρίες διάρκειας 1 ώρας η κάθε μια και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι δωρεάν και απαιτείται προεγγραφή μέσω της ιστοσελίδας της ημερίδας (https://www.damlifd.gr/). Λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων για τη δια ζώσης παρακολούθηση με ταυτόχρονη δυνατότητα εξ’ αποστάσεως παρακολούθησης.

Την ημερίδα «Data Analytics and Machine Learning for Insurance Fraud Detection» θα τιμήσει με την παρουσία του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Μεταξύ των εισηγητών θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ομότιμος Καθηγητής, κ. Αθανάσιος Κυριαζής, η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, κα Μαργαρίτα Αντωνάκη, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, κ. Μιχαήλ Τζωρτζωρής, και ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς, Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος. Επίσης, θα λάβουν τον λόγο ο Πρόεδρος Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος, o Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, κ. Ιωάννης Καντώρος, ο Υποστράτηγος ε.α. και τέως Βοηθός Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής στο McCoy College of Business του Πανεπιστημίου του Τέξας, κ.Tahir Ekin, και ο Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Σωτήριος Μπερσίμης.

Σήμερα η ημερίδα του ΠΑ.ΠΕΙ. για την Ασφαλιστική Απάτη, τα Data Analytics και το Machine Learning

Για πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, το πρόγραμμα και την εγγραφή, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://www.damlifd.gr/

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στο παρακάτω email: [email protected]

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε του Χορηγούς της Ημερίδας Predicta S.A., theraCell και Όμιλο Ιατρική Διάγνωση και τους Χορηγούς Επικοινωνίας Underwriter, επιχειρώ, Taxheaven και Ασφαλιστική Αγορά για την ενεργό συνεισφορά και συμβολή τους στη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

Διαβάστε επίσης: Απόψεις & Θέσεις Φοιτητών του ΠΑ.ΠΕΙ. -Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας