Οικονομικά Μεγέθη

Atradius Ελλάδας: Με αυξημένη παραγωγή 4,8% το α’ εξάμηνο 2023

Με αυξημένη παραγωγή α’ εξαμήνου κατά 4,8%, έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος, άνω των €13,5 εκατ., καθώς και με υψηλό μερίδιο αγοράς εξελίσσεται η τρέχουσα χρήση για την Atradius Ελλάδας, που δραστηριοποιείται στις ασφαλίσεις πιστώσεων.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, το μερίδιο αγοράς της Atradius Ελλάδας στο α’ πεντάμηνο φέτος (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία) διαμορφώθηκε σε 48,2%, επίδοση που διατηρεί την εταιρεία στη θέση του market leader στις ασφαλίσεις πιστώσεων στην Ελληνική αγορά.

Στο μεταξύ, στο α’ εξάμηνο του 2023 καταγράφηκαν 267 αιτήματα αποζημίωσης, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα του α’ εξαμήνου του 2022 που ήταν σε αριθμό 224. Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά για το 2023 ότι θα καταγραφούν αυξημένα αιτήματα αποζημιώσεων, που θα ξεπερνούν το 15% σε σχέση με πέρυσι.

Τα δηλωθέντα αιτήματα αποζημίωσης του 2022 αφορούσαν 615 υποθέσεις, για τις οποίες καταβλήθηκαν συνολικά €11,6 εκατ., έναντι 475 υποθέσεων και ποσού €9,1 εκατ. το 2021.

Το τεχνικό loss ratio της Atradius Ελλάδας για το 2022 εκτιμήθηκε σε 36,5%, υψηλότερο κατά 6,3 ποσοστιαίες μονάδες από το loss ratio του 2021, παραμένοντας ωστόσο σε χαμηλά επίπεδα για τα δεδομένα της αγοράς.

Σημειώνεται ότι, η χρήση του 2022 είχε κλείσει για την εταιρεία με παραγωγή ασφαλίστρων άνω των €25 εκατ. και μερίδιο αγοράς 47,09%.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Atradius Ελλάδας & Ρουμανίας, κ. Γεράσιμος Τζέης, σχολιάζοντας τα παραγωγικά στοιχεία α’ εξαμήνου 2023 τονίζει ότι «η εταιρεία παραμένει σε αναπτυξιακή τροχιά βρισκόμενη διαρκώς δίπλα στον Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος υπό δύσκολες ακόμα συνθήκες, λόγω του υψηλού πληθωρισμού, έχει ανάγκη από σύγχρονα εργαλεία διασφάλισης της ρευστότητας του, όπως και από προηγμένους μηχανισμούς αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας των πελατών του. Η Atradius Ελλάδας, με μακρά παράδοση στις ασφαλίσεις πιστώσεων, θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή του επιχειρείν, προσφέροντας διαρκώς εξελισσόμενες ασφαλιστικές υπηρεσίες που περιορίζουν το ρίσκο και στηρίζουν κάθε αναπτυξιακή – επενδυτική πρωτοβουλία». 


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας