Ασπίς Πρόνοια: Η κοροϊδία συνεχίζεται

387

Με αφορμή την ανάρτηση του οριστικού πίνακα δικαιούχων ασφάλισης, ο Σύλλογος Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια, χαρακτηρίζει σκάνδαλο το γεγονός ότι, από τα 260.000 συμβόλαια του Ομίλου Ασπίς, έχουν αναρτηθεί γύρω στα 40.000, καθώς μια σειρά προϊόντων εφάπαξ καταβολών λείπουν από τον πίνακα, με την προφορική δικαιολογία ότι δεν ήταν ασφαλιστικά.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια έχει ως εξής:

 

Έξι χρόνια και 2 μήνες μετά την ανάκληση της άδειας της Ασπίς Πρόνοια, ο παραλογισμός όχι μόνο συνεχίζεται αλλά κορυφώνεται και μάλιστα παίρνει ιδιαίτερα επικίνδυνες διαστάσεις.

Η ανάρτηση του οριστικού πίνακα δικαιούχων ασφάλισης αναμενόταν με λυτρωτική προσμονή από τους πρώην ασφαλισμένους του Ομίλου Ασπίς, ως το τελευταίο στάδιο πριν την οριστικοποίηση του χρονοδιαγράμματος έναρξης των αποζημιώσεών τους.

Κανείς δεν υποψιάστηκε αρχικά ότι η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος – η οποία με αγωνία παρέπεμπε τους ασφαλισμένους για οποιοδήποτε σχετικό ερώτημα με τον πίνακα στους εκκαθαριστές – ότι ήταν μια κίνηση ”απελθέτω το ποτήριο τούτο από εμέ”. Οι υποψίες όμως για τους γνωρίζοντες τις πρακτικές τους άρχισαν αμέσως διότι ο πίνακας δημοσιεύτηκε χωρίς αιτιολογική έκθεση!!

Τα πρώτα κρούσματα άρχισαν να σκάνε όταν διαπιστώθηκε ότι μια σειρά προϊόντων εφάπαξ καταβολών έλειπαν από τον πίνακα. Η προφορική δικαιολογία ήταν ότι αυτά τα προϊόντα δεν ήταν ασφαλιστικά!!
Προφανώς τα πουλούσε χασαποταβέρνα ή εργαστήριο ζαχαροπλαστικής.
Προφανώς το υπουργείο Εμπορίου το οποίο ενέκρινε τα προϊόντα αυτά προς διάθεση στους ασφαλισμένους στελεχωνόταν από ανεπάγγελτους περαστικούς.

Προφανώς οι εκθέσεις της ΕΠΕΙΑ (κ. Χατζηβασίλογλου κλπ) που τα θεωρούσαν ασφαλιστήρια συμβόλαια ήταν για τα σκουπίδια.
Προφανώς ο επόπτης χαρτοφυλακίου κ. Παντελίδης ο οποίος θα μεταβίβαζε το χαρτοφυλάκιο σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες πακετάρισε μαζί με ασφαλιστήρια και προϊόντα άλλης συνομοταξίας μήπως και βρεθεί κάποιο κορόιδο να τα αγοράσει.

Προφανώς το ρητώς αναγραφόμενο δικαίωμα του ασφαλισμένου να μετατρέψει το εφάπαξ κεφάλαιο σε ισόβια σύνταξη δεν ενέχει ασφαλιστικό κίνδυνο.

Προφανώς το σύνολο των Ελληνικών και ξένων ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίες πουλάνε προϊόντα ακριβώς του ίδιου τύπου, παρανομούν και δεν διαθέτουν ασφαλιστήρια αλλά κουρελόχαρτα.

Προφανώς η εγγύηση κεφαλαίου σε περίπτωση θανάτου δεν αποτελεί ασφαλιστικό κίνδυνο.

Προφανώς το νόμιμο εγγυημένο τεχνικό επιτόκιο δεν ενέχει ασφαλιστικό κίνδυνο για την ασφαλιστική εταιρεία…

Ζούμε ιστορικές στιγμές για τον θεσμό καθώς η ασφαλιστική ιστορία ξαναγράφεται από την εμπνευσμένη γραφίδα επιφανών νέων επιστημόνων.
Το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων, όμως, αποτελεί το γεγονός ότι από τα 260.000 συμβόλαια του Ομίλου έχουν αναρτηθεί γύρω στα 40.000!! Επίσημη προφορική πάντα δικαιολογία των εκκαθαριστών είναι ότι αυτά τα συμβόλαια δεν αναγγέλθηκαν.

Το ερώτημα όλων είναι το εξής:

Σε ποιο σημείο ο νόμος 400/70 αναφέρει ότι είναι υποχρεωτική η αναγγελία; Στο άρθρο 10 παρ.3 είναι ξεκάθαρο ότι στην κατάσταση δικαιούχων περιλαμβάνονται και οι δικαιούχοι ασφαλίσματος ζωής και όσοι αναγγέλθηκαν στις τιθέμενες προθεσμίες. Οπότε σε ποια καινοφανή έμπνευση οφείλονται οι αποκλεισμοί; Επισημαίνουμε ότι έχουν γίνει συνολικά 2 αναγγελίες. Η πρώτη για τον Οκτώβριο του 2013 για τις απαιτήσεις προ των ανακλήσεων των εταιρειών και η δεύτερη -καθολική αναγγελία- στις 3 Ιουνίου 2015 δηλαδή έξι χρόνια μετά την ανάκληση των εταιρειών, αναγγελία που εκτός του Συλλόγου μας ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη του, ελάχιστοι πρόσεξαν. Σημειώνεται ότι στις διαμαρτυρίες μας υπήρξαν ρητές προφορικές και επαναλαμβανόμενες διαβεβαιώσεις από επιτελικό στέλεχος της εκκαθάρισης ότι οι αναγγελίες γίνονται μόνο για όσους έχουν κάποια εκκρεμότητα την οποία δεν γνωστοποίησαν στην εταιρεία και ότι όλοι οι υπόλοιποι εφόσον υπάρχουν στο μηχανογραφικό σύστημα της εταιρείας θα αναρτηθούν. Ένας ξεκάθαρος εμπαιγμός δηλαδή σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών οι οποίοι οδηγούνται ως πρόβατα στην σφαγή.
Με τις πρακτικές αυτές καταναγκάζονται οι ασφαλισμένοι και πάλι σε διαδικασίες δικαστικής και οικονομικής εξουθένωσης αφού θα πρέπει ως τις 14 Ιανουαρίου να προβούν σε ανακοπές καταβάλλοντας υψηλά ποσά σε δικηγορικά γραφεία για να διεκδικήσουν το αυτονόητο, δηλαδή την ανάρτηση του συμβολαίου τους στον πίνακα δικαιούχων!!
Είναι απολύτως ξεκάθαρο ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούνται όταν 220.000 δικαιούχοι θα πρέπει να προβούν σε δικαστικές ενέργειες. Τίποτα τελικά δεν είναι τυχαίο σε αυτήν την χώρα. Τίποτα δεν μπορεί να εξηγήσει ποιο εύγλωττα το χάλι μας σαν κράτος από την διαχείριση της υπόθεσης Ασπίς. Το σκάνδαλο Ασπίς αποτελεί τον καθρέφτη της Ελληνικής κοινωνίας.
Ο Σύλλογος Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια ήδη προετοιμάζει τις κινήσεις του για μαζική αντίδραση κατά των απαράδεκτων αυθαιρεσιών των υπευθύνων, σε δικονομικό και πολιτικό επίπεδο.
Καλούνται όλοι οι ζημιωθέντες να παραμείνουν κοντά μας έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις πρακτικές με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο.

Το ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια

Προηγούμενο άρθροΗ Interlife βοήθησε στη δημιουργία Βιβλιοθήκης στους Μεταξάδες Έβρου
Επόμενο άρθροΑσφαλιστική αγορά 2014: Τι δείχνουν οι αριθμοδείκτες;