Εταιρείες

Ασπίς Πρόνοια: 14 χρόνια μετά την ανάκληση…

Ο Σύλλογος Ζημιωθέντων της Ασπίς Πρόνοια, με αφορμή τα 14 χρόνια από την ανάκληση της εταιρείας, εξέδωσε δελτίο Τύπου και αναφέρει τα εξής:

«ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΙ ΟΜΩΣ… ΖΕΙ!

Η πρόσφατη αναγγελία από τον πρωθυπουργό της χώρας για τη θέσπιση διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην υποχρεωτικότητα ασφάλισης όλων των επιχειρήσεων και των κατοικιών των Ελλήνων πολιτών θα είχε ευρύτατη αποδοχή αν το ζήτημα της Ασπίς Πρόνοια είχε επιλυθεί.

Όμως, η 14η επέτειος από την ημέρα ανάκλησης της άλλοτε κραταιάς ασφαλιστικής εταιρείας βρίσκει τους πρώην ασφαλισμένους της κάθιδρους και με συμπτώματα πλήρους αφυδάτωσης να ξεροσταλιάζουν ζητιανεύοντας μια ακόμα δόση / σταγόνα από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής! 

Αγαπητοί μας κύριοι Υπουργέ των Οικονομικών, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, πρόεδρε της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος η ευτυχής συγκυρία να είστε σε αυτό το χρονικό σημείο επικεφαλής των θέσεων κλειδιών για την επίλυση αυτής της σοβαρότατης υπερ-μακροχρόνιας εκκρεμότητας δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Ήδη έχουμε φτάσει σε φάση υπερ-ωρίμανσης της υπόθεσης, όλα τα ζητούμενα και τα αριθμητικά δεδομένα βρίσκονται στο τραπέζι και απομένει μια συνεννόηση στην βάση της κοινής λογικής, έτσι ώστε να κλείσει οριστικά ένα ζήτημα, το οποίο αποτελεί σημαντικόαγκάθι για την κοινωνία, τον ασφαλιστικό θεσμό, αλλά και την πολιτεία όπως φαίνεται από τις τελευταίες εξελίξεις. Μια αξιόπιστη win win λύση θα απελευθερώσει σημαντικές δυνάμεις, οι οποίες θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν ως υπεραξία έναντι κάθε μελλοντικής στρατηγικής. Ας κάνουμε το βήμα έτσι ώστε να μην φτάσουμε στην 15η επέτειο!».


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας