Άρθρα

Ασφαλίζονται άραγε τα …όνειρα θερινής νυκτός;

Το ξέρουμε ότι επαναλαμβανόμαστε, αλλά πώς να το κάνουμε… και η ζωή επαναλαμβάνεται και παρά τα όσα λέγονται, ότι δηλαδή «επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως», κανείς μας δεν διδάσκεται.

«Όλοι μαζί μπορούμε» μας έλεγε και τον χειροκροτούσαμε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), κ. Δημήτρης Μαζαράκης, και αυτός, αν όχι με την πρώτη ευκαιρία αλλά ευκαιρίας δοθείσης, μάς την… έκανε.

Όλοι μαζί μπορούμε και ο καθένας μόνος του διεκδικεί για τον εαυτό του και την τύχη του και την υστεροφημία του.

Η “πολυφωνία” της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος αγγίζει τα υπέρτατα ύψη.

Ο Εκπρόσωπος Επικοινωνίας της Επιτροπής Αυτοκινήτων προβαίνει σε δημόσιες, τηλεοπτικά, δηλώσεις – αναλύσεις της ασφαλιστικής δεοντολογίας, που δεν επιτρέπουν την ασφάλιση στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής!

Ιδιοκτήτης και Διευθύνων ασφαλιστικής εταιρείας, που νιώθει ο αρχαιότερος εν ενεργεία ασφαλιστής, δηλώνει ότι στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΕΕ άλλα συμφωνούν και άλλα πράττουν!

Ο έγκριτος ασφαλιστής και λειτουργός της επιμελητηριακής πρακτικής, από τις κορυφές της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, επεμβαίνει και διατυπώνει απόψεις για το Σκοπιανό και πραγματοποιεί επαφές με Κινέζους.

Ο κορυφαίος Σύνδεσμος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, όπως αυτός τουλάχιστον νομίζει, σπαράσσεται και χάνει το ένα μετά το άλλο τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου. Παρά ταύτα, κάποιοι επιμένουν αυτόν τον Πρόεδρο να τον παροτρύνουν να λάβει πρωτοβουλίες και να πάρει το παιχνίδι στα χέρια του.

Παρά το γεγονός ότι το σκοτάδι της νύχτας τους θερινούς μήνες είναι αντικειμενικά σύντομο, βρίσκουν τρόπο και το επιχειρούν ορισμένοι να ονειρεύονται. Εκείνο που μας απασχολεί όλους εμάς που δεν έχουμε ύπνο, γιατί τα καθημερινά μας προβλήματα δεν μας το επιτρέπουν, όλους εμάς που η ασφαλιστική αγορά αποτελεί το πεδίο ευθύνης αλλά και της βιοποριστικής μας ανάγκης και δραστηριότητας, τα πράγματα εξελίσσονται όχι σαν εφιαλτικό όνειρο αλλά σαν ζοφερή πραγματικότητα.

Δεν θα μιμηθούμε τον έμπειρο πλέον Πρόεδρο της Κυβέρνησής μας, για να σας προτρέψουμε να τα αφήσετε όλα αυτά και να πάτε για… μπάνια.

Εμείς, σεμνά και ταπεινά, σκωπτικά αλλά πάντα με σεβασμό στους Θεσμούς και τα Πρόσωπα, θα σας καλέσουμε να γρηγορείτε, να παρατηρείτε, να διδάσκεσθε και να επιμένετε σε αυτό που γνωρίζετε να κάνετε καλά, ανεξάρτητα τού ποιος διαγκωνίζεται για να σας εκπροσωπεί και να σας διαφεντεύει.

Στο τέλος της ημέρας, εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, εσείς και οι συνεργάτες σας, εσείς και οι πελάτες σας πρέπει να νιώσετε την αξία της ευθύνης που σας αναλογεί.

Η ασφαλιστική αγορά της Ελλάδος δεν μπορούσε παρά να είναι –και είναι– μια μικρογραφία του όλου της ελληνικής κοινωνίας.

Τίποτε άλλο…

 Δημήτρης Ρουχωτάς

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας