Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση στην εκδήλωση της ΕΑΕΕ

1119
ZAPPEIO
Στο Ζάππειο θα φιλοξενηθεί φέτος η εκδήλωση της ΕΑΕΕ για την Ημέρα Ασφάλισης.
  1. Η οδηγία IDD και το ευρύτερο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας της ασφαλιστικής διανομής.

  2. Oι παράμετροι που καθορίζουν το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και συναρτώνται με την εφαρμογή της τεχνολογίας και την δια βίου μάθηση-επιμόρφωση των διαμεσολαβούντων.

  3. H δυναμική σχέση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης με τον καταναλωτή και πώς αυτή θα διαμορφωθεί ώστε να εξυπηρετεί τους καταναλωτές, να διασφαλίζει την αντικειμενική ενημέρωσή τους και να ικανοποιεί τις ανάγκες τους για ορθή κατανόηση και πληροφόρηση όσων σχετίζονται με την ασφάλισή τους.

Στα παραπάνω θέματα θα αναφερθούν οι Πρόεδροι του ΕΕΑ , ΕΑΔΕ, ΣΕΜΑ, ΠΣΑΣ και ΠΣΣΑΣ, κ.κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Δήμητρα Λύχρου, Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος, Παναγιώτης Λελεδάκης και κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, στο πλαίσιο θεματικού πάνελ για τη διαμεσολάβηση, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης της ΕΑΕΕ για την Ημέρα Ασφάλισης (βλ. εδώ).

Τον ρόλο του Συντονιστή θα αναλάβει ο Γενικός Διευθυντής της Groupama Ασφαλιστική, κ. Χρήστος Κάτσιος, Πρόεδρος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης της ΕΑΕΕ.

Με αφορμή το παραπάνω γεγονός το ΕΕΑ εξέδωσε δελτίο τύπου, στο οποίο επισημαίνει:

«Με ξεκάθαρη θέση, σύμπνοια, και  προτάσεις για την «επόμενη ημέρα της ιδιωτικής ασφάλισης» η ασφαλιστική διαμεσολάβηση συμμετέχει, για πρώτη φορά, στην εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος που πραγματοποιείται στις 10 Νοεμβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο και ώρα 16:00, στο πλαίσιο της Ημέρας Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός καθώς εκεί  οι εκπρόσωποι του κλάδου, με ενιαία παρουσία θα τοποθετηθούν επί βασικών θεμάτων που αφορούν: στις προοπτικές της διαμεσολάβησης, στις αναγκαίες εκσυγχρονιστικές προσαρμογές και στις διαδικασίες που κρίνονται αναγκαίες να υιοθετηθούν για να διασφαλιστεί η επαγγελματική πρόοδος και συνέχεια.

Η συμμετοχή των μελών του κλάδου στην εκδήλωση της ΕΑΕΕ είναι σημαντική, αφενός, διότι θα ενημερωθούν οι επαγγελματίες σε θέματα άμεσου ενδιαφέροντός τους, και αφετέρου, διότι όλοι μαζί θα συνδράμουμε στην περαιτέρω ενίσχυση της «μεγάλης και συμπαγούς» εικόνας που έχουμε επιτύχει ως ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές να δείχνουμε και στην κοινωνία και στις ασφαλιστικές εταιρείες».

Προηγούμενο άρθρο40 Χρόνια Ευρωπαϊκή Πίστη!
Επόμενο άρθροΟ κύριος Χρήστος Γεωργακόπουλος!