ΕΙΑΣ: Ασφαλίσεις κατά κινδύνων φυσικών και καιρικών φαινομένων

2141
eias logo ΣΗΜΑ

Η ασφάλιση των καταστροφικών κινδύνων από φυσικά και καιρικά φαινόμενα αντιμετωπίζεται συνήθως ως μία κάλυψη, απλώς συμπληρωματική της πυρκαγιάς. Ολόκληρος ο πλανήτης, όμως, πλέον και η χώρα μας, πλήττονται όλο και πιο συχνά, κατά τις τελευταίες δεκαετίες, από ισχυρά και επώδυνα φαινόμενα, όπως σεισμοί, πλημμύρες και κατολισθήσεις, χαλαζοπτώσεις, ραγδαίες βροχοπτώσεις, και δασικές πυρκαγιές, που συνδέονται με μια γενικότερη αλλαγή στο κλίμα, αλλά και στην ανθρώπινη δραστηριότητα. Αυτές οι αλλαγές δημιουργούν την ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε την πολιτική θεώρησης και ασφάλισης των καταστροφικών γεγονότων, προερχομένων από φυσικά φαινόμενα.

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ασφαλίσεων κατά Κινδύνων Φυσικών και Καιρικών Φαινομένων,  διάρκειας οκτώ (8) εκπαιδευτικών ωρών, είναι εξαιρετικά επίκαιρο, ευνόητα ενδιαφέρει όλους τους παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς μας και προσφέρει πλήρη τεχνογνωσία προστασίας του κοινωνικού συνόλου από κινδύνους και καταστροφές που προκαλούν μεγάλα ή ακόμα και συνήθη φυσικά και καιρικά φαινόμενα.

Η θεματολογία του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου έχει ως εξής:

 • Κλασική μορφή Καλύψεων και Ασφαλιστηρίων κατά Κινδύνων από Φυσικά και Καιρικά Φαινόμενα (Λειτουργία και Δομή του Ασφαλιστηρίου, Επεκτάσεις και Εξαιρέσεις τυπικών ασφαλιστηρίων)
 • Περιεχόμενο Καλύψεων & Ανάλυση Όρων
 • Η Αξιολόγηση Κινδύνων και το Underwriting ανάμεσα στο Σήμερα και το Αύριο
 • Εξελίξεις και Τάσεις στην Ελληνική Αγορά Ασφάλισης κατά Κινδύνων από Φυσικά και Καιρικά Φαινόμενα
 • Η Ελληνική Πραγματικότητα σε Αριθμούς (ασφάλιστρα και ζημιές)
 • Πηγές Απαιτήσεων – Ζημιές – Παραδείγματα
 • Κατάσταση της Διεθνούς Ασφαλιστικής Αγοράς
  • Νέες Τεχνολογίες στη Διαχείριση Κινδύνων
  • Ο Αντίκτυπος της Κλιματικής Αλλαγής με τη μορφή Φυσικών και Καιρικών Καταστροφικών Γεγονότων
  • Προτάσεις Ασφαλιστικής Πολιτικής
  • Μηνύματα προς Πελάτες

  Σε ποιους απευθύνεται

  Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Διοικητικά Στελέχη του Τομέως Ασφάλισης Περιουσίας, αλλά και του ευρύτερου Τομέως UnderwritingΓενικών Ασφαλίσεων, Ασφαλιστικών Εταιριών και Εταιριών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, που επιθυμούν να επεκτείνουν ή να εξειδικεύσουν τις γνώσεις τους στις Ασφαλίσεις καταστροφικών κινδύνων από φυσικά και καιρικά φαινόμενα.
  • Στελέχη Πωλήσεων, Εκπαίδευσης, Marketing, Product Management, Product Developmentκαι Product Engineering που επιθυμούν να γνωρίσουν ενδελεχώς τις καλύψεις και τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ασφάλισης.
  • Πραγματογνώμονες και Στελέχη Αποζημιώσεων και Νομικών Υπηρεσιών, που διαχειρίζονται θέματα αποζημιωτικής πολιτικής, στο φάσμα ενδιαφέροντος του εκπαιδευτικού σεμιναρίου.
  • Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων (Συντονιστές Ασφαλιστικών Συμβούλων, Unit Managers, Ασφαλιστικούς Συμβούλους, Πράκτορες και Μεσίτες Ασφαλίσεων) που επιθυμούν να εισέλθουν στη συγκεκριμένη Ασφαλιστική Αγορά, και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες της, κατά τρόπο συστηματικό και με «όχημα» την απόκτηση υψηλής τεχνογνωσίας και εμπεριστατωμένης επιχειρηματολογίας.
  • Στελέχη Τραπεζών που χειρίζονται θέματα ασφαλιστικού ενδιαφέροντος.

   

  Εισηγητές Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου

  Εισηγήτρια του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είναι η κα Δώρα Αποστολοπούλου, Σύμβουλος UnderwritingΓενικών Ασφαλίσεων, με πολυετή εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις Underwriting Γενικών Ασφαλίσεων Πολυεθνικών Ομίλων (ενδεικτικά, ERGO & INTERAMERICAN), πτυχιούχος Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου. Η κα Αποστολοπούλου διαθέτει διεθνείς ασφαλιστικές παραστάσεις και εξειδίκευση επί θεμάτων αξιολόγησης κινδύνων, ασφαλίσεων ειδικών κινδύνων και «αρχιτεκτονικής» προγραμμάτων και προϊόντων εμπράγματων ασφαλίσεων.

  Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο κος Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Νομικός, Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω, Ειδικός Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί θεμάτων Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντικού Δικαίου, με εξειδικευμένες μεταπτυχιακές σπουδές Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Διαχείρισης.

Προηγούμενο άρθροINTERAMERICAN: Άμεση η αποζημίωση των πληγέντων
Επόμενο άρθροΆμεση ανταπόκριση της AIG για τις ασφαλιστικές αποζημιώσεις