Η υιοθεσία ενός σκύλου ή οποιουδήποτε ζώου συντροφιάς είναι μια ευθύνη δέσμευσης χρόνου και χρήματος. Όσοι είναι έτοιμοι με ωριμότητα να αναλάβουν αυτή τη δέσμευση μπορούν να περιορίσουν τα κόστη τους ασφαλίζοντας το κατοικίδιό τους.
Η κα Κατερίνα Χαραλαμπίδου παρουσιάζει το πρόγραμμα we do care pet και τις καλύψεις του, το οποίο, εκτός από τις προβλεπόμενες ανάγκες νοσηλείας, χειρουργικών επεμβάσεων, check ups, ιατρικές αμοιβές και εξετάσεις, εξασφαλίζει ειδικό εκπτωτικό τιμοκατάλογο για έξοδα διατροφής, εκπαιδευτές σκύλων αλλά και κέντρα φιλοξενίας. Προσφέρεται, μάλιστα, δωρεάν για ένα χρόνο σε όσους υιοθετούν ζωάκια από οποιοδήποτε κέντρο φιλοξενίας ζώων στην Ελλάδα.

Ασφάλιση κατοικίδιων συντροφιάς
Κατερίνα Χαραλαμπίδου

| Της Κατερίνας Χαραλαμπίδου, CEO/Partner της wedo.insure |

Πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να ζητάω από τους γονείς μου να μου πάρουν για δώρο έναν σκύλο, από 3-4 χρονών, είτε το δώρο αφορούσε γενέθλια, είτε Χριστούγεννα, είτε Πάσχα. Επέμενα τόσο πολύ που, παρότι οι ίδιοι δεν το επιθυμούσαν καθόλου, κάποια στιγμή πραγματοποίησαν την αδιάλλακτη επιθυμία μου και απέκτησα όχι ένα αλλά δύο υπέροχα ημίαιμα λυκόσκυλα, τον Ρούντυ και τη Ρόζυ! Τότε έμαθα ότι τα ζωάκια μας δεν είναι μόνο για παιχνίδι, αλλά χρειάζονται φροντίδα, χρόνο για περιποίηση, χτένισμα, τάισμα, βόλτα και ιατρική παρακολούθηση…

Αυτό που έμαθα πολύ αργότερα όμως, όταν μεγαλώνοντας στα 23 μου πήρα μόνη μου πια το επόμενο και το πιο αγαπημένο σκυλάκι μου, τη Ναόμι, είναι ότι εκτός από τα έξοδα διατροφής τους και η ιατρική παρακολούθηση έχει σημαντικό κόστος!

Τα σκυλάκια μας χρειάζεται κάθε χρόνο να κάνουν εμβόλια, να καθαρίζονται τα αυτάκια τους και τα δόντια τους τακτικά αλλά και πολλά άλλα έκτακτα ιατρικά θέματα που προκύπτουν, τα οποία, κάποιες φορές, μπορεί να τα οδηγήσουν σε χειρουργεία ή νοσηλείες. Μία συνεπής και τακτική ιατρική παρακολούθηση ξεκινά με €100-€150 έξοδα ετησίως και μπορεί να ξεπεράσει τα €2.000 ή και περισσότερα, αναλόγως της σοβαρότητας της κάθε περίπτωσης (π.χ. ένα πρόσφατο περιστατικό οφθαλμολογικής επέμβασης κόστισε στην ιδιοκτήτρια ενός κατοικίδιου €1.500).

Και τότε αναρωτήθηκα: γιατί να μην υπάρχει ένα πρόγραμμα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης για τα ζωάκια συντροφιάς, κάτι αντίστοιχο με τα προγράμματα υγείας των ανθρώπων, που να καλύπτουν έξοδα νοσηλείας, χειρουργικών επεμβάσεων, check ups και ιατρικές αμοιβές και εξετάσεις;

Μιλώντας με παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς μας έμαθα ότι, αν και στα σπάργανα, είχε υπάρξει η υποδομή για τέτοιο πρόγραμμα! Με μεγάλη μας χαρά, πριν από σχεδόν δύο χρόνια, δημιουργήσαμε σε συνεργασία με μία εταιρεία το δικό μας ασφαλιστικό πρόγραμμα και το ονομάσαμε we do care pet.

Αποφασίσαμε στην πορεία να το δίνουμε δωρεάν για ένα έτος σε όσους υιοθετούν ζωάκια από οποιοδήποτε κέντρο φιλοξενίας ζώων στην Ελλάδα, γιατί η έννοια της προσφοράς είναι αδιάρρηκτα συνδεδεμένη με τη φιλοσοφία μας!

Το πρόγραμμα αυτό, εκτός από τις προβλεπόμενες ανάγκες νοσηλείας, χειρουργικών επεμβάσεων, check ups, ιατρικές αμοιβές και εξετάσεις, φροντίσαμε να εξασφαλίζει ειδικό εκπτωτικό τιμοκατάλογο για έξοδα διατροφής, εκπαιδευτές σκύλων αλλά και κέντρα φιλοξενίας. Η φιλοσοφία του είναι να προστατεύει ολοκληρωμένα το πορτοφόλι του κάθε ιδιοκτήτη, για να μπορεί με το μικρότερο κόστος να προσφέρει τα περισσότερα στον τετράποδο σύντροφό του!

Παρότι το πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί με οργάνωση και μεθοδολογία, όπως όλα τα προγράμματα που λειτουργούν με δίκτυα, έτσι και αυτό πρέπει να δημιουργήσει ικανό όγκο ασφαλισμένων, για να προσελκύσει όλο και περισσότερους κτηνιάτρους και κλινικές ζώων. Αυτή τη στιγμή δουλεύει με ικανοποιητικό αριθμό συμβεβλημένων, αλλά όχι επαρκή, για όλες τις περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε τον όγκο που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη του δικτύου σε όλη την Ελλάδα, για να μπορούν όλοι οι ιδιοκτήτες να απολαμβάνουν τα προνόμια αυτού.

Τα τελευταία 10 χρόνια στην Ελλάδα και ειδικά μετά την εμφάνιση του Covid-19 έχουν αυξηθεί άρδην οι κάτοχοι κατοικίδιων. Αυτό έχει φέρει αλυσιδωτές αλλαγές σε πολλούς τομείς, όπως σε ξενοδοχεία, που γίνονται συνεχώς όλο και περισσότερα pet friendly. σε δημιουργία νέων κέντρων εκγύμνασης/κοινωνικοποίησης/εκπαίδευσης/φιλοξενίας και καλλωπισμού κατοικίδιων. σε ανάπτυξη μη κερδοσκοπικών σωματείων που φροντίζουν την ευημερία και την προστασία αδέσποτων αλλά και μη, και στη θέσπιση νόμων που τα προφυλάσσουν, όπως η προφυλάκιση για ζωοκτονία που πρόσφατα είδαμε να συμβαίνει.

Τα τελευταία 10 χρόνια αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν πραγματοποιηθεί παγκοσμίως μελέτες οι οποίες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που έχουν για κατοικίδιο σκύλο παρουσιάζουν καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία και αυτό εξηγείται εν μέρει, καθώς τείνουν να βγαίνουν πιο συχνά έξω και γενικά κυκλοφορούν πολύ περισσότερο, για να παίζουν και να τους φροντίζουν!

Η κατοχή σκύλου έχει, επίσης, συνδεθεί με καλύτερη ψυχική υγεία σε άλλες μελέτες και λιγότερη κοινωνική απομόνωση –και οι δύο παράγοντες βελτίωσης του κινδύνου για καρδιακά επεισόδια!

Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι τα κατοικίδια ζώα βοηθούν τους ηλικιωμένους να νιώθουν λιγότερο άγχος και λιγότερη μοναξιά, αλλά για όλους μας ανεξαιρέτως μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης! Άλλωστε, έχει καταγραφεί ότι μόλις 10 λεπτά αλληλεπίδρασης με σκύλους μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της ωκυτοκίνης μας, την ορμόνη της αγάπης!

Έτσι, είτε θέλετε να ενισχύσετε την υγεία της καρδιάς σας, είτε να βελτιώσετε την ψυχική σας κατάσταση, είτε απλώς να έχετε έναν πιστό, αγαπησιάρη και ατελείωτα δοτικό σύντροφο και συνοδοιπόρο στη ζωή σας, η υιοθεσία ενός σκύλου είναι κάτι που πρέπει να το σκεφτείτε.

Λάβετε υπόψη, όμως, ότι έχοντας έναν σκύλο (ή οποιοδήποτε κατοικίδιο ζώο) είναι μια ευθύνη δέσμευσης χρόνου και χρήματος και αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Όταν είστε έτοιμοι με ωριμότητα να αναλάβετε αυτή τη δέσμευση, περιορίστε τα κόστη σας ασφαλίζοντας το κατοικίδιό σας και προσφέρετέ του τα πάντα, όπως ακριβώς θα κάνει και εκείνο για εσάς! Θα σας αγαπάει δίχως όρια, γιατί για εκείνο θα είστε όλη του η ζωή!

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΔιάκριση της Generali από τον “Institutional Investor”
Επόμενο άρθροΕνστάσεις από τους ασφαλιστές για τους Πίνακες Συνταξιοδοτικών Συστημάτων της EIOPA