Οι Ειδήσεις

Ασφάλιση κατοικίας και smart home technology από τη Generali και τη Nest

Ο Όμιλος Generali σε συνεργασία με τη Nest, μέλος της Alphabet και εμπνευστής του έξυπνου σπιτιού, ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για τη δημιουργία μιας μοναδικής προσφοράς για την ασφάλιση σπιτιού που θα είναι σύντομα διαθέσιμη στην Ευρώπη. Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην παροχή καινοτόμων λύσεων της Generali στον τομέα των  domotics.

Μέσω της συνεργασίας με την Nest οι ασφαλισμένοι της Generali θα έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τις πιθανότητες κινδύνου και την πρόκληση ζημιάς στο σπίτι και την  οικογένειά τους. Η τεχνολογία Nest Protec μπορεί και  ανιχνεύει τόσο τον καπνό όσο και το μονοξείδιο του άνθρακα, στέλνοντας απευθείας ειδοποίηση στο κινητό του πελάτη και παρέχοντας γραπτή και οπτική πληροφόρηση. Η ασφάλιση κατοικίας θα καλύπτει το ακίνητο σε περίπτωση πρόκλησης ζημιάς.

Ο Gian Paolo Meloncelli, Strategy & Business Transformation Accelerator του Ομίλου Generali, σχολίασε: «Είμαστε περήφανοι και ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με τη Nest μέσω της οποίας  μπορούμε να συνδυάσουμε την υψηλή τεχνολογία με τις ασφαλιστικές μας λύσεις. Η συνεργασία αυτή αποτελεί άλλο ένα ορόσημο που επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας για δημιουργία αξίας για τους πελάτες μας, μέσω της καινοτομίας. Ως η κορυφαία ασφαλιστική δύναμη στην ηπειρωτική Ευρώπη χρειάζεται να καινοτομούμε συνεχώς για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στους πελάτες μας. Η σύμπραξή μας με τη Nest θα βοηθήσει τους πελάτες της Generali να έχουν μια πιο απλή και πιο έξυπνη ζωή».

Η συνεργασία με τη Nets αποτελεί ακόμη μία απόδειξη της στρατηγικής της Generali για τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας ενσωματώνοντας την τεχνολογία αιχμής σε διαφορετικούς κλάδους ασφάλισης. Η Generali διαθέτει πολυετή εμπειρία στην παροχή υψηλής ποιότητας ασφαλιστικής προστασίας  με την αξιοποίηση της καινοτόμου τεχνολογίας, όπως αποδεικνύεται από την ηγετική της θέση στην ασφάλιση αυτοκινήτου με τη χρήση των telematics και την επιτυχή προώθηση του Generali Vitality, του πιο καινοτόμου ασφαλιστικού προγράμματος ευεξίας στην Ευρώπη.

Η συνεργασία θα ξεκινήσει στη Γερμανία από το τέλος του Φεβρουαρίου 2017, όπου η CosmosDirekt, ο μεγαλύτερος πάροχος direct ασφάλισης στη χώρα, θα προσφέρει στους κατόχους ασφάλισης κατοικίας την τεχνολογία Nest Protect, τον ειδικό ανιχνευτή καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας