Εκπαίδευση

Απόλυτα επιτυχές το σεμινάριο για την κατανόηση του IFRS17

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο σεμινάριο με τίτλο Understanding IFRS17, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 15 και 16 Μαΐου 2017, με εισηγητή τον Αναλογιστή, κ. Stephan Otzen.

Το διήμερο σεμινάριο συνδιοργάνωσαν η Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος και η European Actuarial Academy και ήταν η πρώτη φορά που μια τέτοια διοργάνωση φιλοξενήθηκε στην Ελλάδα.

Όπως υποδηλώνει και ο τίτλος Understanding IFRS17, στόχος του σεμιναρίου ήταν η εκπαίδευση και η εξοικείωση των Αναλογιστών καθώς και άλλων στελεχών του χρηματοπιστωτικού τομέα με το πρότυπο IFRS17, το οποίο καλούνται να εφαρμόσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες από 1/1/2021.

Το πρότυπο δημοσιεύτηκε από το International Accounting Standards Board (IASB) και θεσπίζει τις αρχές για την αναγνώριση, τη μέτρηση, την παρουσίαση και τη γνωστοποίηση ασφαλιστικών συμβάσεων και αντικαθιστά το IFRS4.

Τις εργασίες παρακολούθησαν στελέχη της ελληνικής αγοράς, καθώς και στελέχη προερχόμενα από χώρες της Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το σεμινάριο υψηλών προγραφών που παρακολούθησαν και έλαβαν γνώση για τις προϋποθέσεις και τις απαιτήσεις υιοθέτησης και εφαρμογής του προτύπου, τις οποίες πλέον καλούνται να εφαρμόσουν προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση από το IFRS4 στο IFRS17 στην ασφαλιστική αγορά.

Η Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος αναλαμβάνει τη διοργάνωση μιας σειράς δραστηριοτήτων υψηλού επιπέδου με απώτερο σκοπό τη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση των μελών της και όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης: H Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος επαναλαμβάνει την ημεριδα για το Solvency II

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας