Από μεσίτες και πράκτορες το 32% της παραγωγής της Ιnteramerican

1017
Interamerican stelexi
Ο Τάσος Ηλιακόπουλος με τη διοικητική ομάδα για το δίκτυο πρακτόρων και μεσιτών: Μάριο Μοσχονά, διευθυντή, Αλέκο Σαλαγκούδη, διευθυντή πωλήσεων για τις συνεργασίες Kεντρικής και Bόρειας Ελλάδος, και τους account managers, Τάκη Κανάκη, Σοφία Αρβανιτάκη, Καίτη Καραφώτη και Μαρί-Λωρ Μαμάνη.

Με μερίδιο 32% στην παραγωγή ασφαλίστρων της Ιnteramerican κατά το 2017, το δίκτυο πρακτόρων και μεσιτών, που αριθμεί 970 συνεργαζόμενα πρακτορεία, διατηρεί και κατά το πρώτο τρίμηνο τη δυναμική του στο επίπεδο των περυσινών επιδόσεων στους κλάδους γενικών ασφαλίσεων και συνεχίζει να κινείται αυξητικά στους κλάδους ζωής και υγείας.

Ειδικότερα, στο σύνολο των μεικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων της εταιρείας πέρυσι, τα μερίδια του δικτύου ήταν 35% στον κλάδο αυτοκινήτου, 54% στους λοιπούς κλάδους γενικών ασφαλίσεων, 27% στον κλάδο υγείας και 16% στον κλάδο ζωής.

Η στρατηγική της Ιnteramerican για την περαιτέρω εξισορρόπηση της παραγωγικής δραστηριότητας των συνεργαζόμενων πρακτόρων και μεσιτών στις γενικές ασφαλίσεις έχει ως αποτέλεσμα ένα μείγμα παραγωγής με το 60% στον κλάδο αυτοκινήτου και το 40% στους κλάδους εκτός αυτοκινήτου.

Κατά το 2017, επιτεύχθηκε αύξηση παραγωγής κατά 23% σε ασφαλιστικές εργασίες εκτός αυτοκινήτου, με επιμέρους αύξηση στους κλάδους πυρός (3,8%), αστικής ευθύνης (13,7%), τεχνικών έργων (140,4 %) και πλοίων-σκαφών (57,8%), ενώ εντυπωσιακά αυξήθηκε και η νέα παραγωγή ομαδικών ασφαλίσεων (57%).

Στον κλάδο αυτοκινήτου, το δίκτυο έκλεισε τη χρονιά με χαρτοφυλάκιο 190.000 ασφαλισμένων οχημάτων.

Στις γενικές ασφαλίσεις συνολικά, οι συνεργαζόμενοι πράκτορες και μεσίτες απέδωσαν ασφάλιστρα 84,6 εκατ. ευρώ και σε ασφαλίσεις ζωής και υγείας 26 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας εταιρικής έρευνας, ο δείκτης υψηλής ικανοποίησης των συνεργαζομένων πρακτόρων και μεσιτών φθάνει στο 66%, με έμφαση στην ποιότητα της εξυπηρέτησής τους από το Βroker First Contact Center της Ιnteramerican, ενώ η εταιρεία βρίσκεται στη δεύτερη θέση της προτίμησής τους ως προτεινόμενη στους πελάτες τους επιλογή.

Ο Τάσος Ηλιακόπουλος, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing της Ιnteramerican, επισημαίνει πως «η εποικοδομητική συνεργασία της εταιρείας με πράκτορες και μεσίτες, στο πλαίσιο της στρατηγικής για πολυκαναλική διανομή, συνεχώς βελτιώνεται και ενισχύεται με παροχές σύγχρονης εκπαίδευσης, με υποστήριξη επαγγελματικής επαναπιστοποίησης, με ανταγωνιστικά – καινοτόμα προϊόντα και με μοναδικές δυνατότητες ψηφιακού γραφείου. Παράλληλα, η εταιρεία έχει ανοίξει και στους συνεργαζόμενους πράκτορες και μεσίτες το υπό σύσταση μοναδικό στην αγορά μας Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Συνεργατών Πωλήσεων».

Όπως παρατηρεί ο επικεφαλής των πωλήσεων της Ιnteramerican, οι πράκτορες και μεσίτες θα αποτελούν στο μέλλον ακόμη πιο κομβικό «μοχλό» διανομής και υποστήριξης ασφαλίσεων στην ελληνική αγορά, όπως συμβαίνει διεθνώς σε όλες τις αναπτυγμένες ασφαλιστικές αγορές.

Προηγούμενο άρθροERGO: Νέος Κανονισμός Πωλήσεων και bonus για τους συνεργάτες της
Επόμενο άρθροΗ Υδρόγειος τιμά τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής της ασφάλισης