Διαμεσολαβούντες

Απεργούν αύριο οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές

Στη Γενική Απεργία που έχει κηρυχθεί με πρωτοβουλία της  ΓΣΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για αύριο Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 θα συμμετάσχουν και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές όλης της χώρας. Σχετικές αποφάσεις έλαβαν τόσο η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΠΣΣΑΣ, ΠΣΑΣ, ΠΟΑΔ, ΣΕΜΑ, Σύνδεσμος Μεσιτών Lloyd’s, όσο και περιφερειακά σωματεία όπως Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων και ο Σύλλογος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Νομού Σερρών.

 

 

 

eadeΗ ΕΑΔΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Αύριο Πέμπτη 4/2/2016 στα πλαίσια της Γενικής Απεργίας που έχει κηρυχθεί με πρωτοβουλία της  ΓΣΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κατά του σχεδιαζόμενου νόμου που θα “μεταρρυθμίσει” το Ασφαλιστικό πραγματοποιείται στις 11:00΄ Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην Συγκέντρωση μετέχουν όλοι οι Επιστημονικοί φορείς και οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες.

Η ΕΑΔΕ συμμετέχει και καλεί όλα τα Σωματεία και όλους τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές να είναι παρόντες μαζικά  στην Συγκέντρωση και την Πορεία που θα ακολουθήσει, διατρανώνοντας την απόφαση να μην  περάσει αυτό το Ασφαλιστικό που θα αφανίσει το εισόδημα του κάθε επαγγελματία.

Το σημείο προσυγκέντρωσης ορίζεται στην οδό Κοραή, γωνία με Πανεπιστημίου, κάτω από τα γραφεία της EUROLIFE και ώρα 10:30΄.

 

xanionΣυμμετοχή του Σ.Α.Δ.Χ. στην απεργία

Στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσαν για λογαριασμό του ΔΣ ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας, του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων, κ.κ. Δημήτρης Σκιτζής και Δημήτρης Μουντάκης, αναφέρουν: «Είμαστε και εμείς κομμάτι της κοινωνίας που δεινοπαθεί από τα μέτρα λιτότητας, τις επιπτώσεις των οποίων διαπιστώνουμε τόσο στους ασφαλισμένους όσο και στο επάγγελμά μας.

Η πρόταση νόμου για το νέο ασφαλιστικό ουσιαστικά δημεύει το εισόδημά μας, υποχρεώνοντάς μας να πληρώνουμε τη μερίδα του λέοντος σε φόρους και εισφορές.

Είναι γνωστό ότι δεν μπορούμε να κρύψουμε το πραγματικό μας εισόδημα, δεδομένου ότι αυτό δηλώνεται από τις εταιρείες στην εφορία. Η λογική του πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι πρέπει να σταματήσει από πλευράς κυβέρνησης. Αντί να πέφτει ο πέλεκυς των εισφορών-φόρων επί δικαίων και αδίκων, να βρεθούν τρόποι περιορισμού της φοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας.

Καλούμε τους συναδέλφους των Χανίων να κλείσουν τα γραφεία τους το πρωί της Πέμπτης και να διαδηλώσουν με το προεδρείο του συλλόγου στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων στις 11:00 το πρωί».

                                                                      

serrovΚαι οι ασφαλιστές των Σερρών στην απεργία                                   

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Νομού Σερρών κατά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 ομόφωνα αποφάσισε να συμμετέχει στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016.

Ως εκ τούτου, προτείνει το καθολικό κλείσιμο των γραφείων και καλούν τους συναδέλφους τους στη συγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:30πμ, στην Πλ. Κρονίου, «για να ενισχύσουμε τις κινητοποιήσεις όλων των επιστημονικών φορέων,

αγροτών και των ελευθέρων επαγγελματιών», όπως αναφέρουν στο σχετικό δελτίο τύπου ο Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας, κ.κ. Χρήστος Μπενίσης και Εύα Ματάκου Πιένκος.

Στο ίδιο δελτίο επισημαίνουν: «Ζητούμε να έρθει πρόταση με ποσοτικά στοιχεία και αναλογιστική μελέτη, για ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, κοινωνικά δίκαιο, με προοπτική και δυνατότητα καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, που να μην οδηγεί στην εξόντωσή μας.
Καλούμε όλη την κοινωνία να συμμετέχει ενεργά στην παραπάνω κινητοποίηση».

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας