Εκδηλώσεις

Aon: Συνδιάσκεψη με θέμα τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές

Η συνδιάσκεψη της Aon «M&A Trends: Clarity and Confidence to Make Better Decisions» ανέδειξε τις σκέψεις όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων και τις προοπτικές.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, η συνδιάσκεψη, που διοργάνωσε η Aon με θέμα «M&A Trends: Clarity and Confidence to Make Better Decisions», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28η Νοεμβρίου, στο Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στο πάνελ των διακεκριμένων ομιλητών συμμετείχαν οι κ.κ. Λάμπρος Μπίσαλας, Group Chief Executive Officer της Sunlight Group, Γιάννης Εμίρης, General Manager Wholesale Banking της Alpha Bank, Τάσος Ιωσηφίδης, Partner, Head of Transaction Advisory Services, Valuation & Business Modelling Leader CSE της EY, Κωνσταντίνος Βουτεράκος, Partner, Head of Banking, Finance & Capital Markets Group της KG Law Firm, και Andrea Foti, Διευθύνων Σύμβουλος – Chief Commercial Officer EMEA, M&A και Transaction Solutions από την Aon, με συντονίστρια την κα Ευγενία Τζώρτζη, Δημοσιογράφο & συντάκτρια Οικονομικών Ειδήσεων της Καθημερινής.

Συζητήθηκε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων που προβληματίζουν την αγορά συγχωνεύσεων και εξαγορών σήμερα και στο μέλλον. Η ανταλλαγή απόψεων και οι τοποθετήσεις σε θέματα -μεταξύ πολλών- όπως οι προοπτικές για τις παγκόσμιες συγχωνεύσεις και εξαγορές το 2023 και ποιοι παράγοντες οδηγούν την τάση των συγχωνεύσεων, οι επιπτώσεις των γεωπολιτικών αναταράξεων στη ροπή συγχωνεύσεων και εξαγορών, η ελληνική οικονομία και η ανάγκη για περισσότερες συγχωνεύσεις και εξαγορές, τα ζητήματα που απασχολούν τους επενδυτές, πώς και πού μπορεί να παρέμβει η ασφάλιση και οι τελευταίες εξελίξεις και ενέργειες που θα δούμε στο εγγύς μέλλον οδήγησαν στα σημαντικά συμπεράσματα της περιεκτικής συνδιάσκεψης και άφησαν όλους σε μεγάλη προσμονή για το τι θα ακολουθήσει το 2024.

«Ακόμη και μετά από μια περίοδο έντονης ανησυχίας της αγοράς, οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι για την πορεία των συγχωνεύσεων και εξαγορών. Στην πρόσφατη έρευνα της Aon “M&A Risk in Review” σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες στην έρευνα, αναμένουν ότι ο αριθμός των συμφωνιών θα αυξηθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Οι ξένοι επενδυτές βλέπουν την Ελλάδα ως ένα επενδυτικό καταφύγιο, με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο κ. Γεώργιος Δαλιάνης, CEO Ελλάδας & Κύπρου, Commercial Risk, Retirement and Health Solutions.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας