Η Aon plc (NYSE: AON), μια κορυφαία σε όλο τον κόσμο εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών που παρέχει ένα ευρύ φάσμα λύσεων κινδύνου, συνταξιοδότησης και υγείας, παρουσίασε σήμερα μια νέα λύση, που θα παρέχει προστασία στην εφοδιαστική αλυσίδα για τις αποστολές εμβολίων COVID-19 παγκοσμίως.

Η λύση παρέχει την ασφαλιστική κάλυψη φορτίου για εμβόλια COVID-19 συνδυάζοντας δεδομένα αισθητήρων και αναλυτικά στοιχεία. Η συγκεκριμένη παροχή αποτελεί βελτίωση της ασφάλισης All Risk Marine Cargo με κάλυψη του φορτίου δόσεων εμβολίου όπου δεν εμπίπτει στο συμφωνημένο εύρος θερμοκρασιών κατά τη μεταφορά ή την αποθήκευση, κάνοντας πιο αποτελεσματική τη διαχείριση κινδύνων και την υποστήριξη απαιτήσεων. Η αναφορά σε πραγματικό χρόνο για οποιαδήποτε απόκλιση θερμοκρασίας, στοχεύει επίσης  στην μείωση των απωλειών και θα βοηθήσει στη μεγιστοποίηση του αριθμού των δόσεων του εμβολίου που χορηγούνται στο κοινό.

“Αντί να δεχτούμε το λεγόμενο «νέο φυσιολογικό» (New Normal), στην Aon συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ένα «νέο καλύτερο» (New Better)”, δήλωσε ο Greg Case, CEO, Aon. “Θα συνεχίσουμε να προωθούμε καινοτόμες λύσεις που προωθούν την οικονομία και την κοινωνία μας. Η παροχή προστασίας της αλυσίδας εφοδιασμού για την παράδοση των εμβολίων COVID-19 σε όλο τον κόσμο είναι ένα σημαντικό βήμα σε αυτήν τη διαδικασία.”

Η Aon θα δωρίσει το 100 τοις εκατό όλων των εσόδων που θα αποκτηθούν από αυτήν τη νέα λύση το 2021 σε μια φιλανθρωπική οργάνωση αφιερωμένη στην εξάλειψη του παγκόσμιου ανθρώπινου και οικονομικού κόστους της πανδημίας.

Η παρεχόμενη προσφορά γίνεται εφικτή μέσω της συνεργασίας με την insurtech εταιρεία Parsyl, η οποία θα χρησιμεύσει ως ειδική πλατφόρμα δεδομένων για τη λύση εκ μέρους των ασφαλιστικών εταιρειών. Ως ειδικός ασφαλιστής η εταιρεία Ascot Group ενεργεί και ως ο κύριος ασφαλιστής, δεσμεύοντας τις ασφαλιστικές εταιρείες  Chubb European Group SE και AIG, με αντασφαλιστική υποστήριξη από το Munich Re. Άλλες ασφαλιστικές εταιρείες που συμμετέχουν είναι οι AEGIS London, Antares Managing Agency Ltd (μια εταιρεία QIC Global), AXA XL, AXIS Insurance, Beazley, Fidelis, MS Amlin και Talbot.

“Η Aon εργάζεται για λύσεις πελατών χρησιμοποιώντας τεχνολογία αισθητήρων στην αλυσίδα εφοδιασμού εδώ και αρκετά χρόνια”, δήλωσε ο Lee Meyrick, Διευθύνων Σύμβουλος, Global Marine, Commercial Risk Solutions της Aon. «Αναγνωρίζοντας τις ανησυχίες που αντιμετωπίζει η παγκόσμια διανομή εμβολίων COVID-19, διερευνήσαμε την ανάπτυξη μιας νέας λύσης για την παροχή οικονομικής προστασίας στις εταιρείες που συμμετέχουν στη διαδικασία διανομής. Συνεργαζόμενοι με ηγέτες στον κλάδο, καταφέραμε γρήγορα να δημιουργήσουμε μια ομάδα ασφαλιστών που είναι πρόθυμοι να αναλάβουν τους κινδύνους χρησιμοποιώντας επαληθεύσιμες και αποτελεσματικές τεχνολογίες αισθητήρων.”

Η λύση είναι διαθέσιμη για εξειδικευμένα μέρη της αλυσίδας εφοδιασμού εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων φαρμακευτικών εταιρειών, κυβερνητικών φορέων, εταιρειών μεταφοράς και εφοδιαστικής, διανομέων, συστημάτων υγείας και κέντρων εμβολιασμού.