Συνεντεύξεις

Αντώνης Βολιώτης: Μεγαλύτερη επιτυχία μου η διατηρησιμότητα

Ο πρώτος Ασφαλιστικός Σύμβουλος της Επιθεώρησης Χρήστου Χρυσολόγου στη Σελίδα του Ασφαλιστή

Τον Μάρτιο του  1997 εντάχθηκα στην Εθνική Ασφαλιστική μέσω της «οικογένειας» του Χρήστου Χρυσολόγου.
Μόλις 22 ετών και μη γνωρίζοντας πολλά για τον ιδιωτικό ασφαλιστικό θεσμό εντυπωσιάστηκα από την πρώτη στιγμή από τη θετική αύρα που εξέπεμπαν τα στελέχη του γραφείου, τη δίψα για διάκριση, το όραμα για την επιτυχία, μα περισσότερο απ’ όλα για την αγάπη των συνεργατών προς τον πελάτη τους! Ενσωματώθηκα άμεσα στην «ομάδα» και άρχισα από νωρίς να οραματίζομαι τη δική μου πετυχημένη πορεία.

Δεκαοκτώ έτη μετά, θεωρώ ως μεγαλύτερή μου επιτυχία την υψηλή διατηρησιμότητα των συμβολαίων – συνεργασιών, μιας και από την πρώτη στιγμή της καριέρας μου επιδίωκα, από την πρώτη επαφή με τον υποψήφιο πελάτη, να παρέχω πραγματικές λύσεις που εξυπηρετούν πρωτίστως τον ασφαλιζόμενο, θεωρώντας ότι οι πω-λύσεις είναι αυτές που δημιουργούν άρρηκτους δεσμούς ετών και αποτελούν τη βάση για μακρόχρονη επιτυχημένη πορεία. Άλλωστε, το μεγάλο μου όνειρο είναι να ζήσω στην εποχή όπου οι ασφαλιστικές εταιρείες θα επιζητούν και παράλληλα θα επιβραβεύουν τη διαχρονική διατήρηση του χαρτοφυλακίου!

Το 2014 κατάφερα να κατακτήσω την 8η θέση σε πωλήσεις στον κλάδο Ζωής στην Εθνική Ασφαλιστική και, παράλληλα, την 1η θέση της Επιθεώρησης Χρ. Χρυσολόγου στις Ασφαλίσεις Ζωής αλλά και στους Γενικούς κλάδους. Ταυτόχρονα, η διατηρησιμότητα του χαρτοφυλακίου Ζωής άγγιξε το 97%.

Δεν φοβάμαι τις direct πωλήσεις, επειδή έχω την πεποίθηση ότι κανένα ηλεκτρονικό μέσο δεν έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει την άμεση επικοινωνία – αποτελεσματική εξυπηρέτηση του επαγγελματία ασφαλιστή με τον πελάτη του. Αντίθετα, θεωρώ ευκαιρία τη συνύπαρξη με τα «απρόσωπα κανάλια πωλήσεων», διότι με αυτόν τον τρόπο θα ξεχωρίσει ακόμη περισσότερο ο Σύμβουλος από τον Πωλητή.

Αντλώ ευτυχία και δύναμη τη στιγμή που παραδίδω στον ασφαλισμένο μου την επιταγή της αποζημίωσής του. Στο παρελθόν, δεκάδες, εκατοντάδες φορές έχω εκπληρώσει την υπόσχεσή μου  προς τον πελάτη μου, καταβάλλοντας ποσά τα οποία, σε πολλές περιπτώσεις, σώζουν στην κυριολεξία τη ζωή του ασφαλιζόμενου και της οικογένειάς του.

Ανήκω στο γραφείο του Χρήστου Κουκλάρη, από τον οποίο έχω διδαχτεί να αγωνίζομαι αδιάκοπα! Τα τελευταία τρία χρόνια συμμετέχω ενεργά στην οργάνωση και παρουσίαση της ετήσιας εκδήλωσης  της επιθεώρησης Χρήστου Χρυσολόγου, για τον οποίο θεωρώ ότι το ήθος του και η αγάπη του προς τον συνεργάτη ασφαλιστή και πελάτη του είναι τα πιο πολύτιμα στοιχεία που διδάχτηκα και κληρονόμησα από αυτόν.

Σήμερα, βλέπω το επαγγελματικό μου μέλλον με απίστευτη αισιοδοξία, μιας και για πρώτη φορά, στην πολύχρονη καριέρα μου, συναντώ μια ξεχωριστή διοίκηση, η οποία βρίσκεται δίπλα στους ασφαλιστές, συζητάει μαζί τους, αφουγκράζεται τους προβληματισμούς τους και παρέχει λύσεις που εξυπηρετούν τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής!

Έπειτα από το καλοκαιρινό ταξίδι επιβράβευσης της Εθνικής Ασφαλιστικής των πιο παραγωγικών συνεργατών του δικτύου πωλήσεων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, κ. Σπύρος Μαυρόγαλος, μαζί με τον Γενικό Διευθυντή Πωλήσεων, κ. Γεώργιο Ζαφείρη, έλαβαν μια πρωτοποριακή απόφαση, να αξιοποιήσουν την εμπειρία των ανθρώπων των πωλήσεων ακούγοντας τις απόψεις τους σε θέματα μείζονος σημασίας. Ο ίδιος συμμετέχω –μεταξύ άλλων–  στην επιτροπή δημιουργίας των νέων νοσοκομειακών και εξωνοσοκομειακών προγραμμάτων και λίγο πριν την έναρξη αυτών βροντοφωνάζω με βεβαιότητα ότι είναι ένα «υπέρ-όπλο» στα χέρια του ασφαλιστή, που όμοιό του, σε παροχές και κόστος, ΔΕΝ υπάρχει σήμερα στην ασφαλιστική αγορά και μάλιστα με την υπογραφή της ευφυούς και δημιουργικής Διευθύντριας του κλάδου Ζωής, κας Ελένης Αβρανά.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας