Οικονομικά Μεγέθη

Ανοδικά και στο α’ τετράμηνο 2021 τα μεγέθη της NP Ασφαλιστικής

Στα 12,7 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε η παραγωγή ασφαλίστρων της ΝΡ Ασφαλιστικής το α’ τετράμηνο του 2021, καταγράφοντας αύξηση 6,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τετράμηνο και μεγαλύτερη από τον μέσο όρο αύξησης της αγοράς στις Γενικές Ασφαλίσεις.

Η NP Ασφαλιστική κατέβαλλε αποζημιώσεις ύψους 4,9 εκατ. ευρώ, ενώ ο Δείκτης Ζημιών (loss ratio) διαμορφώθηκε στο 52,3% που θεωρείται αρκετά ικανοποιητικός.

Το τεχνικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στα 4,3 εκατ. ευρώ και αποδίδεται στο εξαιρετικό underwriting και στην ορθολογική τιμολόγηση όλων των προϊόντων της Εταιρείας. Τα έσοδα από το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο διαμορφώθηκαν στο 1,1 εκατ. ευρώ, λόγω της βελτίωσης των αποτιμήσεων σε μετοχές και ομόλογα.

Τα κέρδη προ φόρων στο α΄ τετράμηνο 2021 διαμορφώθηκαν στα 4 εκατ. ευρώ και οι ΔείκτεςΦερεγγυότητας παρέμειναν σταθεροί στο 278% ο SCR και στο 1.112% ο MCR, κατατάσσοντας την Εταιρεία στις κορυφαίες θέσεις ανάμεσα στις ασφαλιστικές με τους μεγαλύτερους Δείκτες Φερεγγυότητας.

«Η ανοδική πορεία της NP στο α΄ τετράμηνο του 2021 και οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, είναι αποτέλεσμα της καθημερινής προσπάθειας που καταβάλλουν στελέχη, συνεργάτες και εργαζόμενοι για να είναι συνεπείς προς τους πελάτες τους και τις ανάγκες τους», τονίζει στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η εταιρεία.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας