Άρθρα

Άννα Νιολάκη: Κορυφαίος δεν γεννιέσαι, γίνεσαι

«Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στην καθημερινή προσπάθεια να γίνει κάποιος κορυφαίος. Γιατί κορυφαίος δεν γεννιέσαι, αλλά γίνεσαι. Δεν έχει σημασία τι κάνεις καθημερινά, αλλά πώς το κάνεις. Το να πετύχεις κάτι τέτοιο είναι στάση ζωής και αυτοσκοπός εκείνου που ξεχωρίζει», υποστηρίζει το μέλος του MDRT, κα Άννα Νιολάκη, η οποία αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

Χρειάστηκε αρκετός καιρός μέχρι να οδηγηθώ σε αυτό που πραγματικά σημαίνει επιτυχία. Επιτυχημένος είναι εκείνος που κάνει τα πάντα, από τα πιο απλά μέχρι και τα πιο σύνθετα, με κορυφαίο τρόπο. Είναι εκείνος που, για να πετύχει τον στόχο του, δεν φοβάται και δεν αποφεύγει την αποτυχία –το αντίθετο, μάλιστα, την επιδιώκει γιατί μέσα από αυτή θα εξελιχθεί. Επιτυχία, επίσης, είναι η ικανότητα να μπορείς να δεις και να νιώσεις με τα μάτια του άλλου. Με την ενσυναίσθηση μπορείς να κερδίζεις και να επηρεάζεις θετικά τους ανθρώπους. Αυτή είναι η κινητήρια δύναμη για να γίνεις εξαιρετικός.

Φυσικά, όλα αυτά δεν θα τα είχα ανακαλύψει, αν δεν είχε βρεθεί στον δρόμο μου το MDRT. Με έναν μαγικό τρόπο, όπως συνήθως συμβαίνει στη ζωή, στα πρώτα μου βήματα ως ασφαλιστικός σύμβουλος παρακολούθησα, με παρότρυνση ενός αγαπημένου συναδέλφου που ήταν ήδη μέλος του MDRT, ένα συνέδριο που γίνεται κάθε χρόνο στην Αθήνα. Ακόμα θυμάμαι τα λόγια του: «Το MDRT είναι στάση ζωής, είναι οι κορυφαίοι στο είδος τους και οφείλεις στον εαυτό σου να ανήκεις εκεί». Και έτσι έγινε.

Το 2016, παρακολούθησα για πρώτη φορά το ετήσιο τοπικό συνέδριο. Επιτυχημένοι άνθρωποι αλλά και επαγγελματίες, κυρίως από τον ασφαλιστικό κλάδο, μοιράζονταν με μεγάλο ενθουσιασμό πρακτικές πωλήσεων αλλά και ζωής. Τότε πήρα κι εγώ τη μεγάλη απόφαση και δεσμεύτηκα πως θέλω να ανήκω σε αυτή την ομάδα, να ενστερνιστώ αυτή τη φιλοσοφία αλλά και στάση ζωής.

Το συνέδριο του 2021 αποτέλεσε την πρώτη μου συμμετοχή σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό που συγκράτησα, και αποτελεί σημαία μου, είναι ότι κορυφαίος, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του MDRT, είναι το “The Whole Person Concept ”. Η ισορροπία, δηλαδή, ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή. Αυτό γίνεται πραγματικότητα μέσα από καλή υγεία – φυσική κατάσταση, επαγγελματικές φιλοδοξίες, οικονομική σταθερότητα, προγραμματισμό, δυνατές προσωπικές σχέσεις, αυτοπεποίθηση, η οποία χτίζεται με εκπαίδευση, προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη του εαυτού. Γιατί αυτό που έχει μεγαλύτερη, τελικά, αξία είναι η συνεχής εξέλιξή μας και η σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας.

Το να είσαι, επομένως, κορυφαίος δεν έχει να κάνει μόνο με το επίπεδο της εργασίας σου, αλλά αφορά όλα τα επίπεδα της ζωής σου και αυτό μας οδηγεί και στις επαγγελματικές επιτυχίες, γιατί είναι στάση ζωής. Η ισορροπία σε αυτούς τους τομείς είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και τις δυσκολίες που βιώνουμε και αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

Ήταν μαγικό να βλέπεις ανθρώπους να αναδύονται μέσα από τις στάχτες τους, ξανά και ξανά, υπερνικώντας όλα τα εμπόδια. Κάποιοι που δεν είχαν τα βασικά και κατάφεραν να γίνουν κορυφαίοι. Γιατί σημασία δεν έχει πόσες φορές θα πέσεις, αλλά το πόσο γρήγορα θα σηκωθείς. Πρότυπα όχι μόνο ως επαγγελματίες αλλά και ως άνθρωποι -γιατί αυτό που τελικά έχει σημασία είναι τι κληρονομιά θα αφήσεις πίσω σου και πόσους ανθρώπους θα εμπνεύσεις. Να γίνεις ο μέντοράς τους. Να μπορέσεις να επηρεάσεις θετικά, ώστε να συμβάλεις κι εσύ στην εξέλιξη και συγχρόνως στη μετέπειτα επιτυχία τους.

Αυτή η φιλοσοφία ζωής, σε συνδυασμό με την ανάγκη της προσφοράς, της φροντίδας, της προστασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο αποτελεί το κλειδί στο να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερη. Στο να κάνω κάθε μέρα λίγο περισσότερα ή διαφορετικά πράγματα απ’ ό,τι έκανα την προηγούμενη μέρα. Να ρισκάρω και να πειραματίζομαι, γιατί, όπως είχε πει και ο Albert Einstein, «ο ορισμός της ανοησίας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα και να περιμένεις ένα διαφορετικό αποτέλεσμα».

Άννα Νιολάκη: Κορυφαίος δεν γεννιέσαι, γίνεσαι

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

* Η κα Άννα Νιολάκη έχει σπουδάσει Marketing & Διαφήμιση στο ΑΤΕΙ Αθηνών. Έχει πτυχίο NLP από το NLP Greece (σε affiliation με το NLP University Santa Cruz, California) καθώς και Life & Business Coaching στο ICPS (College for Humanistic Sciences).

Είναι ασφαλιστής δεύτερης γενιάς και ασκεί το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου 7 έτη. Τον τελευταίο χρόνο ανήκει στο Κ.Ε.Α. (Κύκλος Επιτυχημένων Ασφαλιστών της Metlife) και είναι πλήρες μέλος του MDRT.

To 2016 βραβεύτηκε ως Rookie of the Year και έχει συμμετάσχει σε πολλά τοπικά και διεθνή συνέδρια.

Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται πολύ με το διάβασμα, την προσωπική εξέλιξη και αυτοβελτίωση. Ταξιδεύει πολύ και ασχολείται με τον αθλητισμό.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας