Εταιρείες

Ανακοίνωση Διοίκησης Εθνικής Ασφαλιστικής

Με ξεκάθαρη αναφορά στους στόχους της Διοίκησης για αρμονική συνεργασία, ανάπτυξη και εργασιακή εξέλιξη, ο Δ/νων Σύμβουλος, κ. Σταύρος Κωνσταντάς, απευθύνθηκε στους εργαζόμενους της Εθνικής Ασφαλιστικής, προκειμένου να διευκρινίσει τις προθέσεις της Εταιρείας σε ζητήματα που αφορούν την Επιχειρησιακή Σύμβαση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που υπογράφει ο κ. Σταύρος Κωνσταντάς:

«Μετά το μπαράζ λεκτικών και απαξιωτικών επιθέσεων από μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου των Εργαζομένων, επικουρούμενες από ανακοινώσεις από Συνδικαλιστικές Οργανώσεις – Βουλευτές της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και εν όψει των επαναλαμβανόμενων ψηφοφοριών για απεργία την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη –λόγω μη συμπλήρωσης του απαιτούμενου αριθμού ψήφων για νομιμοποίησή της– η Διοίκηση κατόπιν ομόφωνης απόφασης τόσο της ΕΑΔΑ (Επιτροπής Δ.Σ. Ανθρωπίνου Δυναμικού) όσο και του Δ.Σ. απερίφραστα δηλώνει σε καθέναν από εσάς ότι επιθυμεί εργασιακή ειρήνη για την επίτευξη του αναπτυξιακού σχεδίου της Εταιρίας και την περαιτέρω βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντός σας.

Για αυτό προτείνει:

Επιχειρησιακή σύμβαση (Ε.Σ.Σ.Ε.) ετήσιας διάρκειας από 1/4/2022 με πλήρη διατήρηση όλων των μισθολογικών παροχών των εργαζομένων, ως έχουν, χωρίς όμως το άρθρο 5 περί Ομαδικών απολύσεων. Το εάν η Εταιρία επιθυμεί Ομαδικές απολύσεις το επέδειξε έμπρακτα με το πρόγραμμα Εθελουσίας Εξόδου που ολοκληρώθηκε με μεγάλο αριθμό συμμετοχών και πολύ γενναιόδωρες παροχές! Η Διοίκηση της Εταιρίας ουδέποτε πρότεινε ότι θα μετατρέψει τις συμβάσεις του προσωπικού σε «ατομικές». Αντίθετα, προσφέρουμε επιχειρησιακή σύμβαση, λαμβάνοντας υπόψη τα εύλογα οικονομικά συμφέροντα όλων των εργαζομένων, διότι εάν δεν υπάρχει Επιχειρησιακή σύμβαση (Ε.Σ.Σ.Ε.) μια σειρά από παροχές σε είδος που απολαμβάνει σήμερα όλο το προσωπικό, θα πρέπει να δηλωθούν ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και να φορολογηθούν.

Ο ισχύον ΕΚΕ λήγει οριστικά την 31/03/2022. Προσανατολιζόμαστε σε έναν σύγχρονο ΕΚΕ, που να λαμβάνει υπόψη τις εξελίξεις στην μεταβαλλόμενη Αγορά και να απελευθερώνει δικαιώματα για την Διοίκηση προσλήψεων στελεχών από την αγορά με δεξιότητες που χρειαζόμαστε για το αναπτυξιακό μας όραμα – προαγωγών ειδ. Συμβούλων και άλλων στελεχών και απαλλαγή από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Ο ΕΚΕ πρέπει να είναι ένα πλαίσιο αρχών και όχι εργαλείο συν-Διοίκησης εκ μέρους του Συλλόγου. Σε κάθε περίπτωση ο Σύλλογος προσέφυγε στον ΟΜΕΔ. Το σχέδιο του ΕΚΕ που έχει εγκριθεί ομόφωνα από το Δ.Σ. της Εταιρίας, θα αποτελέσει ένα κείμενο αρχών σύγχρονης λειτουργίας της Εταιρίας.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες της ολοκλήρωσης της μετοχικής αλλαγής, η Διοίκηση θα συνεχίσει να αφουγκράζεται τις προτάσεις και ανησυχίες των εργαζομένων με τρόπο δομημένο και συστηματικό.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους τρίτων Εταιρών ICAPAction Line, η Διοίκηση της Εταιρίας προσανατολίζεται στην ενσωμάτωσή τους στο εργασιακό προσωπικό, μέσα από ένα σύστημα αξιολόγησης από εξωτερικό σύμβουλο, γεγονός που έχει ειπωθεί στον Σύλλογο.

Σας καλώ και προσκαλώ να σταθμίσετε τα ανωτέρω με αισιοδοξία και θετική διάθεση».


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας