Εταιρείες

Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη: Νέος CEO ο κ. Βασίλης Χριστίδης – Αντιπρόεδρος ο κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος

Από αριστερά οι κ.κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος, Sirma Boshnakova, Βασίλης Χριστίδης.

Ο κ. Βασίλης Χριστίδης αναλαμβάνει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη και ο κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη Ελλάδας ανακοίνωσε σήμερα, 12/01/2024, την παρακάτω διοικητική αλλαγή:

  • Ο κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος, κατόπιν παραιτήσεώς του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, εκλέγεται Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.
  • Ο κ. Βασίλης Χριστίδης είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη.
  • Οι αλλαγές αυτές τίθενται εν ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2024 και υπόκεινται στην έγκριση της Εποπτικής Αρχής.

Ο κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, αποχωρεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, μετά από 46 έτη ως Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Πίστης και πρόσφατα της Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη, γεγονός που τον καθιστά τον μακροβιότερο Διευθύνοντα Σύμβουλο στον χώρο της ασφάλισης στην Ελλάδα. Αναλαμβάνει τη θέση του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου από την 1η Ιανουαρίου 2024, από την οποία με την τεράστια γνώση της αγοράς, τη διορατικότητα και την εμπειρία του, έχοντας χτίσει το μεγαλύτερο δίκτυο συνεργατών στην Ελλάδα, θα συμβάλλει στη μελλοντική επιτυχία της Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη.

Ο κ. Βασίλης Χριστίδης ανέλαβε το 2013 τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Allianz Trade στην Ελλάδα και, από το 2016 στην Ιταλία, τον ρόλο του Περιφερειακού Εμπορικού Διευθυντή (Regional Commercial Director) για τη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Το 2021, μπήκε στην ομάδα της COSEC, της κοινοπραξίας της Allianz Trade στην Πορτογαλία, όπου και επέβλεψε την εξαγορά του υπολειπόμενου μεριδίου του 50% στην εταιρία και τη διαδικασία ενοποίησης που ακολούθησε.

Αυτή η διοικητική αλλαγή ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη στο ταξίδι μετασχηματισμού που ξεκίνησε μέσα στο 2022.

Η κα Sirma Boshnakova, Μέλος Δ.Σ. της Allianz SE, δήλωσε:

«Ο Χρήστος Γεωργακόπουλος ανέλαβε ως CEO της Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη μετά την εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης από την Allianz SE. Ο κ. Γεωργακόπουλος οδήγησε με επιτυχία την εταιρία σε μια νέα εποχή μέσα από τη διαδικασία ενοποίησης και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για όλα όσα κατάφερε με την ομάδα του. Η Allianz εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για τη σταθερή υποστήριξη και την τεράστια εμπειρία που θα προσφέρει μέσα από τον νέο του ρόλο, αυτόν του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου».

Στη συνέχεια, είπε: «Υπό την ηγεσία του εγνωσμένης εμπειρίας Βασίλη Χριστίδη, θα ολοκληρώσουμε την ενοποίηση των δύο εταιριών, συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία που προσφέρουν η Ευρωπαϊκή Πίστη και η Allianz Hellas στην αγορά. Ανυπομονώ να εργαστώ στενά με τον κ. Χριστίδη για την υλοποίηση της στρατηγικής μετασχηματισμού και ανάπτυξης που έχουμε χαράξει και έτσι να αναδειχθούμε σε σημείο αναφοράς για την ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα».


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας