Εταιρείες

Allianz Ελλάδος και Ευρωπαϊκή Πίστη ενώνονται νομικά

Η Allianz Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Πίστη ανακοινώνουν σήμερα, 1 Ιουνίου, τη δημιουργία μιας ενιαίας νομικής οντότητας. Πρόκειται για ένα ακόμη ορόσημο στην κοινή πορεία ανάπτυξης για τη δημιουργία μίας εταιρείας στην Ελλάδα, η οποία, με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία του 2022, αποτελεί τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στον Κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων.

Οι δύο εταιρείες, όπως επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου, δημιουργούν από κοινού μια ενιαία διοικητική και οργανωτική δομή, διαμορφώνοντας παράλληλα και μία ενιαία κουλτούρα, που συνδυάζει τα πιο δυνατά τους σημεία. Αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των συγχωνευμένων εταιρειών, η νέα Εταιρεία έχει ως πρώτο στόχο να αναδειχθεί ως η ασφαλιστική εταιρεία πρώτης επιλογής της κοινωνίας των πολιτών και της κοινωνίας των εργαζομένων.

Τα επόμενα ορόσημα στην κοινή πορεία των δύο εταιρειών αναμένονται μέσα στο 2024 και αφορούν:

  • Την ολοκλήρωση μιας ενοποιημένης εμπορικής δομής, στο μεγαλύτερο και πιο ισχυρό δίκτυο συνεργατών στην Ελλάδα.
  • Τη μετάβαση σε ένα κοινό εμπορικό brand.
  • Την εφαρμογή ενός ενιαίου ανταγωνιστικού προϊοντικού καταλόγου.
  • Τη σταδιακή υιοθέτηση ενός πλήρως ευθυγραμμισμένου μοντέλου λειτουργίας, με κοινές διαδικασίες, συστήματα και υποδομές, βασιζόμενοι στα επιτυχημένα μοντέλα και των δύο εταιριών.

Ο CEO της ενοποιημένης εταιρείας, κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Tο αναλλοίωτο διαχρονικά όραμά μας είναι (α) να εξασφαλίζουμε στους ασφαλισμένους μας τα αγαθά για τα οποία αγωνίζονται νυχθημερόν όπως το εισόδημά τους, η οικογένειά τους, η περιουσία τους και η ποιότητα της ζωής τους, (β) να εξασφαλίζουμε στους εργαζομένους μας και ειδικότερα στα δίκτυα διανομής, συνθήκες ασφάλειας, ανεμπόδιστων προοπτικών εξέλιξης, ανθρώπινο περιβάλλον εργασίας και δίκαιη ανταμοιβή της προσφοράς τους και (γ) να εξασφαλίζουμε στους μετόχους μας την καλύτερη δυνατή απόδοση με το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο. Είμαστε αισιόδοξοι και αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας καθώς έχουμε ισχυρή πεποίθηση ότι το όνειρο και η πραγματικότητα είναι ένα και το αυτό και ότι αυτό που τα χωρίζει είναι μόνο ο χρόνος».


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας