Εταιρείες

AIG: Δεν είναι το όνομα αλλά οι άνθρωποι που κάνουν τη διαφορά

Στην επέτειο των 100 χρόνων, η AIG (και μετά από κλυδωνισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο) ξαναδίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Η αγορά μας έχει ανάγκη, βεβαίως, το κύρος του ονόματος ενός ασφαλιστικού οργανισμού όπως είναι η AIG. Όπως όμως δείχνει και η εκατονταετής πορεία της, δεν είναι το όνομα αλλά οι άνθρωποι που κάνουν τη διαφορά.

Η ομάδα των στελεχών που στηρίζει την επένδυση του αμερικανικού κολοσσού στην Ελλάδα, είναι έμπειρη, δοκιμασμένη και απολύτως πιστή στο όραμα μιας αξιόπιστης, φερέγγυας και αποτελεσματικής ασφαλιστικής εταιρείας.

Αυτός είναι και ο λόγος που αφιερώνουμε στον ιστορικό οργανισμό το εξώφυλλο του τεύχους μας και φιλοξενούμε εκτενώς όχι μόνο τη συνοπτική ιστορική της αναδρομή (δείτε τη στην έντυπη έκδοση της “Α.Α.”), αλλά και τα στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις που οργάνωσε για τους συνεργάτες της η εταιρεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Οι επετειακές εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στις εορταστικές εκδηλώσεις που οργάνωσε η AIG Ελλάδος για τους συνεργάτες της στην Αθήνα (28/3, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) και τη Θεσσαλονίκη (16/4, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης) έδωσαν το “παρών” σημαντικοί εκπρόσωποι της AIG EUROPE, οι κ.κ. Τhomas Lillelund, Chief Executive Officer AIG Europe S.A., Roberto Nard, Chief Finance Officer AIG Europe S.A., Marco Dallevacche, Cluster Head, MED, και Leo Castrichino, Head of Οperations. Οι παριστάμενοι συνεργάτες της Εταιρείας είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τα πλέον επίσημα χείλη τον σχεδιασμό και τη στοχοθεσία της επόμενης ημέρας για την AIG Ελλάδος.

G. Zorgno: Οι άνθρωποί μας, το μεγάλο μας όπλο

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, στους συνεργάτες μίλησε ο CEO της AIG Ελλάς Α.Ε., κ. Giuseppe Zorgno, ο οποίος, αφού αναγνώρισε τη σημαντική συνεισφορά τους στην επιτυχημένη πορεία της εταιρείας έως σήμερα, δήλωσε για το παρόν και το μέλλον της AIG:

«Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που εκπροσωπώ αυτή την τόσο σπουδαία εταιρεία, η οποία έχει γράψει ιστορία και στην Ελλάδα. Υπερήφανος και για την ομάδα των συναδέλφων μου, χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καταφέρει τις επιτυχίες μας. Συγχρόνως νιώθω το αίσθημα της ευθύνης που μου αναλογεί, να οδηγήσω και να οδηγήσουμε την εταιρεία με επιτυχία –ασφαλώς πάντα μαζί με τη δική σας βοήθεια– στα επόμενα χρόνια.
Όπως μας ανέφερε ο κος Lillelund η ελληνική αγορά είναι σημαντική για την AIG και στόχος μας είναι να αναπτυχθούμε ακόμη περισσότερο».

Στη συνέχεια ο κ. Zorgno και αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της εταιρείας το 2018, μίλησε για το τριετές πλάνο ανάπτυξης που ετοιμάζει η AIG, σε μια συγκυρία όπου και η χώρα βρίσκεται στην αφετηρία μιας νέας περιόδου, με πιο ξεκάθαρους κανόνες για το κράτος, τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες, αλλά και για τους εργαζόμενους, τους καταναλωτές.

Στόχος του πλάνου, όπως ανέφερε ο κ. Zorgno, θα είναι η περαιτέρω ισχυροποίηση της εταιρείας στην ελληνική αγορά, με πλήρη ευθυγράμμιση του ελληνικού operation με την AIG Europe SA και φυσικά ένα μεγαλύτερο ορίζοντα ανάπτυξης.

AIG: Δεν είναι το όνομα αλλά οι άνθρωποι που κάνουν τη διαφορά
Η ανάπτυξη της εταιρείας, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Zorgno, θα βασιστεί σε πέντε άξονες:

«1. Η κερδοφορία μοχλός ανάπτυξης
Είναι γνωστό ότι χωρίς κερδοφορία καμία επιχείρηση δεν μπορεί να επιβιώσει μακροχρόνια.
Είναι επίσης γνωστό ότι λειτουργούμε σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου ισχυρές δυνάμεις πιέζουν ασφάλιστρα και κόστη. Επομένως, είναι σημαντικό:

  • Να γνωρίζουμε πολύ καλά την ποιότητα και την αποδοτικότητα των χαρτοφυλακίων μας, αξιολογώντας σε βάθος τους κινδύνους μέσα από σύγχρονα εργαλεία risk management.
  • Να εστιάζουμε σε παραγωγές που παρουσιάζουν και αξία, πρώτα, και όγκο.
  • Να διασφαλίζουμε καθημερινά δίκαιες αποζημιώσεις αλλά και σωστή διαχείριση των εξόδων μας.
  • Να συνεχίσει να υπάρχει μια συνετή πολιτική ανταμοιβής των συνεργατών μας, η οποία να σχετίζεται απόλυτα με την ποιότητα των εισερχόμενων εργασιών τους.

2. Πελάτης και Συνεργάτης
Στην πρώτη γραμμή είστε εσείς και οι ασφαλισμένοι μας. Και εσείς έχετε ένα πολύ σπουδαίο ρόλο να διαχειριστείτε. Κάτι που δεν είναι ούτε απλό ούτε εύκολο. Τη σωστή ενημέρωση και την αντικειμενική καθοδήγηση των πελατών σας. Η πελατοκεντρικότητα είναι μία διαχρονική αξία, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας και της στρατηγικής της Εταιρείας μας.

Όλοι γνωρίζετε ότι βάζουμε ψηλά τις σχέσεις με τους συνεργάτες μας και τους ασφαλισμένους μας. Είμαστε κοντά σε εσάς, την ασφαλιστική αγορά, τους ασφαλισμένους μας.

Αναλογιστείτε πόσες εκπαιδεύσεις κάνουμε, σε πόσες συναντήσεις σας έχουμε συνοδεύσει, είτε σε απαιτητικούς πελάτες είτε όπου απαιτούνταν συγκεκριμένη τεχνική κατάρτιση.
Πόσο έργο έχουμε κάνει στην Ένωση…

Για να σας βοηθήσουμε να ανοίξετε καινούργιες πόρτες, καινοτομούμε συνεχώς με νέα προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών σας.

Επενδύουμε σε αμοιβαίες σχέσεις σεβασμού. Δίνουμε αξία σε κάθε συνεργάτη μας αλλά και σε κάθε ασφαλισμένο, ανεξαιρέτως παραγωγής ή μεγέθους, και εισπράττουμε τον αντίστοιχο σεβασμό.

Είμαστε γρήγοροι, άμεσοι και δίκαιοι στις αποζημιώσεις.
Άλλωστε, η αξία μιας ασφαλιστικής εταιρείας φαίνεται σε περίπτωση ζημίας. Αυτή εξασφαλίζει την πιστότητα των ασφαλισμένων και αυτή είναι ένα από τα βασικά ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα.

Εστιάζουμε στην εκπαίδευση, στην ανοιχτή επικοινωνία και την εξωστρέφεια.

3. Αποτελεσματικότητα
Θέλοντας να ενισχύσουμε τη λειτουργική μας ικανότητα βελτιώνουμε τη δομή μας και τα συστήματά μας, στοχεύοντας σε λιγότερη γραφειοκρατία και μεγαλύτερη αμεσότητα.

Επενδύουμε στην αλλαγή των συστημάτων μας.
Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο Project, όπου εμπλέκονται όλα τα τμήματα της εταιρείας καθώς και συνάδελφοι από το εξωτερικό, με πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Θετικό είναι ότι πρόκειται για business applications τα οποία λειτουργούν ήδη στην ελληνική αγορά και το software house είναι ελληνική εταιρεία. Ακόμα μια ψήφος εμπιστοσύνης της AIG στη χώρα μας.

Οι αλλαγές αυτές θα δώσουν στην AIG τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα σύγχρονο πρόσωπο, βελτιώνοντας σημαντικά τις διαδικασίες της, προσφέροντας αποτελεσματικότητα, ταχύτητα και ακρίβεια στις συναλλαγές με τους συνεργάτες της, δίνοντάς τους την απαραίτητη δυνατότητα αυτονομίας που απαιτεί το σύγχρονο ασφαλιστικό περιβάλλον.

4. Προτεραιότητα: Οι άνθρωποί μας
Οι άνθρωποί μας είναι, πάνω από όλα, το μεγάλο μας όπλο και αποτελούν βασική μας προτεραιότητα. Είναι αυτοί που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, προσφέροντας πολλές και σημαντικές, καθημερινές μικρές και μεγάλες νίκες στην εταιρεία. Είμαστε περήφανοι για τις προσπάθειες όλων και είναι υποχρέωσή μας να το ανταποδίδουμε, σε κάθε ευκαιρία και σύμφωνα με τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Επενδύουμε σταθερά, λοιπόν, στην ενίσχυση των γνώσεων, και στην ανάδειξη των ταλέντων και ικανοτήτων των στελεχών μας όλων των βαθμίδων, μέσα από εκπαιδεύσεις, ανάθεση νέων ρόλων και συμμετοχή σε νέα έργα.

5. Διακυβέρνηση – Οικοδομώντας την αξιοπιστία της εταιρείας
Συμμορφωνόμαστε με όλους τους κανόνες που ορίζουν οι εποπτικές αρχές, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Από το 2014 έως τώρα έχουμε δει πολλούς κανονισμούς και νόμους, με τελευταία entries τον GDPR καθώς και την IDD.

Πρόκειται για κανονισμούς που δεν αντιμετωπίζονται με ένα tick the box. Απαιτούν διαφορετική νοοτροπία και προσέγγιση. Πρέπει να τους αγκαλιάζουμε και να τους κάνουμε συμμάχους για το καλό των ασφαλισμένων μας και των εταιρειών μας, αλλιώς θα είναι πάντα εχθροί.

Μια από τις βασικές στρατηγικές μας το 2019 είναι η εναρμόνισή μας με τον νόμο 4583/2018, ο οποίος αποτελεί ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της οδηγίας 2016/97/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη Διανομή των Ασφαλιστικών Προϊόντων.

Είμαστε μια εταιρεία με σωστή στρατηγική, που κατάφερε και αντιμετώπισε με επιτυχία τις δυσκολίες των τελευταίων ετών. Με ρεαλισμό και με σοβαρότητα, ώστε σήμερα να μπορεί να στέκεται δυνατή και έτοιμη να αξιοποιεί τις ευκαιρίες και τις προοπτικές ανάπτυξης που διαμορφώνονται στην ασφαλιστική αγορά.

Τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσουμε την πορεία μας με πυξίδα αυτούς τους πυλώνες και τα πιστεύω μας, έτσι ώστε να γίνουμε καλύτεροι προς όφελος δικό σας και των ασφαλισμένων σας.

Πάνω και πέρα από όλα θα τιμήσουμε τις μεταξύ μας σχέσεις, προσδίδοντας ολοένα και μεγαλύτερη αξία σε αυτές».

Τhomas Lillelund: Εστιάζουμε στα προϊόντα του μέλλοντος

AIG: Δεν είναι το όνομα αλλά οι άνθρωποι που κάνουν τη διαφορά

Ο κ. Τhomas Lillelund, Chief Executive Officer AIG Europe S.A., συμμετείχε στην εορταστική εκδήλωση της AIG στην Αθήνα και η σύντομη αλλά ουσιαστική τοποθέτησή του επιβεβαίωσε την πρόθεση της AIG Europe S.A, της ευρωπαϊκής έδρας της AIG, να στηρίξει την επένδυση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Στην Ευρώπη, η AIG άρχισε να λειτουργεί λίγο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και στην Ελλάδα βρισκόμαστε από το 1951. Σήμερα γιορτάζουμε τρία πράγματα. Γιορτάζουμε τα 100 χρόνια βεβαίως της AIG, η οποία σήμερα έχει παρουσία σε 80 χώρες και μέσω συνεργατών σε περισσότερες από 100 χώρες, αλλά και την, από την 1η Δεκεμβρίου 2018, λειτουργία της AIG Europe S.A. ως ευρωπαϊκή έδρα.

Η AIG είναι, όπως γνωρίζετε, πολύ δυνατή στις εμπορικές ασφαλίσεις, αλλά εξίσου δυνατή είναι και στις προσωπικές ασφαλίσεις, οι οποίες ειδικά στην Ελλάδα ξεπερνούν το 60% των εργασιών. Εστιάζουμε στα προϊόντα του μέλλοντος ως γνήσιος πρωτοπόρος σε πλήθος κινδύνων. Αρχίσαμε να πουλάμε ασφάλιση κυβερνοκινδύνων πριν 20 χρόνια, είμαστε από τους καλύτερους σε ό,τι αφορά εξειδικευμένες καλύψεις και τελικά ένας παράγοντας που επηρεάζει τις εξελίξεις στην αγορά μας.

Η τρίτη αφορμή εορτασμού είναι η εκ νέου δέσμευσή μας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά μετά από ένα μικρό διάλειμμα, στο οποίο οδηγηθήκαμε λόγω στρατηγικών επιλογών του παρελθόντος. Σήμερα όμως είμαστε εδώ, γιατί πιστεύουμε στην αγορά αυτή. Ετοιμάζουμε μια πολύ σημαντική επένδυση στον τομέα του ΙΤ, προκειμένου να εξασφαλίσουμε στους συνεργάτες και στους πελάτες μας μια πολύ καλή εμπειρία συναλλαγών μαζί μας. Η ομάδα της Ελλάδας είναι εξαιρετική, προετοιμάζουμε το λανσάρισμα νέων προϊόντων και σκοπεύουμε να είμαστε μια υπολογίσιμη δύναμη στην ελληνική ασφαλιστική αγορά», είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της AIG Europe S.A.

Η εκδήλωση της Θεσσαλονίκης

Την πολύ δυνατή διοικητική ομάδα της AIG στην Ελλάδα, εκπροσώπησαν στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον CEO, κ. Giuseppe Zorgno, ο κ. Αντώνης Παπαδόπουλος, Head of Operations & Systems, και η κα Σωτηρία Μαράκη, Head of Distribution.

Ο κ. Αντώνης Παπαδόπουλος, απευθυνόμενος στους συνεργάτες της AIG, αναφέρθηκε στη βελτίωση του service και των τεχνολογικών υποδομών.

Στόχος, όπως είπε, είναι να καταφέρει η εταιρεία να αυξήσει την παραγωγικότητά της, να βελτιώσει το service level προς τους συνεργάτες, τους πελάτες και τους υπαλλήλους, αλλά και να περιορίσει το κόστος λειτουργίας.

Με άλλα λόγια, η AIG θα μπορεί στο προσεχές μέλλον να διαχειριστεί ακόμα πιο αποτελεσματικά τις ασφαλιστικές εργασίες, κάτι που θα την κάνει ανταγωνιστικότερη, τόσο σε επίπεδο τιμολογιακής πολιτικής όσο και σε επίπεδο ποιοτικής εξυπηρέτησης.

Ο κ. Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε ότι τα παραπάνω θα επιτευχθούν αρχικά με μια νέα επένδυση σε νέο σύστημα.

Η κα Σωτηρία Μαράκη μίλησε για την εταιρική κουλτούρα της AIG και τα βασικά χαρακτηριστικά της εμπορικής στρατηγικής της Εταιρείας σήμερα. Σε αυτά περιλαμβάνονται μια πλούσια παλέτα καινοτόμων προϊόντων αλλά και ταχύτατες και δίκαιες αποζημιώσεις.

Παράλληλα, η εταιρεία χαρακτηρίζεται από την πολυεθνική της παρουσία, η οποία ενισχύει και την εγχώρια δυναμική της και την υψηλή τεχνογνωσία και άρτια κατάρτιση των στελεχών της στην Ελλάδα.

Τέλος, σημαντικές επιλογές της AIG είναι οι επενδύσεις, τόσο στην εκπαίδευση των συνεργατών όσο και στην έρευνα και την ανάπτυξη.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας