Αυξημένη κατά 8,8% η παραγωγή ασφαλίστρων στο δεκάμηνο 2021

929

Στα €3,5 δισ. περίπου ανήλθε η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων στο δεκάμηνο του έτους, αυξημένη κατά 8,8%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΑΕΕ μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων μελών της.

Ειδικότερα, η παραγωγή των ασφαλίσεων Ζωής, οι οποίες πέτυχαν διψήφιο ποσοστό αύξησης (13,1%), διαμορφώθηκε σε €1,7 δισ., ενώ των ασφαλίσεων κατά Ζημιών, με αύξηση 5,2%, σε €1,8 δισ.

Μεταξύ των κλάδων που ξεχώρισαν στο δεκάμηνο, καταγράφοντας διψήφια αύξηση, ήταν: στις Ασφαλίσεις Ζωής, οι Ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις (+67,7%) και στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών οι Ασθένειες (+12,3%), οι Λοιπές Ζημίες Αγαθών (+25,4%), η Γενική αστική ευθύνη (+22,6%) και η Βοήθεια (11,8%).

Στην έρευνα που διεξήγαγε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ανταποκρίθηκαν συνολικά 50 ασφαλιστικές επιχειρήσεις, οι οποίες συγκέντρωσαν το 94,6% της παραγωγής ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και το 99,8% των ασφαλίσεων Ζωής, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία του προηγούμενου έτους. Από τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, οι 45 δραστηριοποιήθηκαν στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και οι 18 στις ασφαλίσεις Ζωής.

Ειδικά τον μήνα Οκτώβριο, η παραγωγή ασφαλίστρων, σύμφωνα με τα στοιχεία που διέθεσαν οι ανωτέρω επιχειρήσεις, ανήλθε σε €348 εκατ., αυξημένη κατά 4,4%, σε σχέση με τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους. Η παραγωγή των ασφαλίσεων Ζωής διαμορφώθηκε στα €159 εκατ. (+2,4% ), ενώ εκείνη των ασφαλίσεων κατά Ζημιών στα €189 εκατ. (+6,1%).

Ολόκληρη η έρευνα της ΕΑΕΕ εδώ.

Προηγούμενο άρθροAccenture: Οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν αμύνονται αποτελεσματικά στις κυβερνοεπιθέσεις
Επόμενο άρθροΗ ΕΑΔΕ στην 3η Εθνική Συνδιάσκεψη των εκλεγμένων στα επιμελητήρια ασφαλιστών