Μελέτες

Αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων στο εννεάμηνο 2016

Αύξηση κατά 1,3% παρουσίασε η παραγωγή ασφαλίστρων στο 9μηνο 2016, ανερχόμενη τελικά στα €2,79 δισ.  Αυτό προκύπτει από τη σχετική έρευνα που διεξάγει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, στην οποία συμμετείχαν 56 ασφαλιστικές επιχειρήσεις- μέλη της ΕΑΕΕ, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 97,1% περίπου της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων.

Από τη σύγκριση των δηλώσεων παραγωγής ασφαλίστρων των ανωτέρω εταιρειών για το εννεάμηνο του 2016 με τις αντίστοιχες του 2015 προκύπτει ότι οι Ασφαλίσεις Ζωής ανέρχονται σε € 1,39 δισ., σημειώνοντας αύξηση 1,4%, ενώ οι Ασφαλίσεις Ζημιών ανέρχονται σε € 1,40 δισ., με αύξηση 1,3%.

Ο κ. Α. Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης ανέφερε: «Το εννεάμηνο του 2016 είναι η πρώτη χρονική περίοδος που η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων των ασφαλιστικών εταιρειών – μελών της ΕΑΕΕ καταγράφει σωρευτικά αύξηση (+1,3%), σε σχέση με τα αρνητικά αποτελέσματα της προηγούμενης περιόδου. Με βάση τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία, τα μηνύματα για την πορεία της ασφαλιστικής αγοράς το 2016 διαφαίνονται θετικά, καθώς η παραγωγή ασφαλίστρων των τελευταίων τριών μηνών κινείται ανοδικά. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος του έτους και η παραγωγή ασφαλίστρων του 2016 θα κλείσει με θετικό πρόσημο.

Σε κάθε περίπτωση τα περιθώρια ανάπτυξης της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα παραμένουν μεγάλα και έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε για να προσεγγίσουμε τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους. Στόχος μας παραμένει η συνεργασία με το Κράτος προκειμένου η Ιδιωτική Ασφάλιση να συνδράμει την Πολιτεία σε κρίσιμους τομείς όπως οι συντάξεις και η υγεία προς όφελος όλων των μερών αλλά κυρίως των πολιτών».

Ολόκληρη Μελέτη της ΕΑΕΕ εδώ

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας