25.9 C
Athens
Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Affidea: Στρατηγική και δράσεις στην εποχή του Covid-19

Η Affidea απέδειξε ότι, και στη δύσκολη αυτή εποχή του κορωνοϊού, είναι διαρκώς παρούσα στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας και της δημόσιας υγείας, και ότι η υγεία είναι πάνω από όλα. Είναι σημαντική η κοινωνική προσφορά της στην Πολιτεία, με αξιοσημείωτες πρωτοβουλίες για τη διατήρηση του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους ασθενείς που προστρέχουν για φροντίδα, αλλά και στους συνεργάτες της, με τη συνέχιση λειτουργίας των Διαγνωστικών Κέντρων της, καθώς επίσης και με την προστασία του ανθρώπινου δυναμικού και των εξεταζομένων.

| Της Μαρουσώς Τρέσσου, Δ/ντριας Ασφαλιστικών Εταιρειών και Δικτύου Affidea |

Eίναι γεγονός ότι η εξάπλωση του Covid-19 έφερε στην πρώτη γραμμή όλες τις υπηρεσίες υγείας ανά τον κόσμο, οδηγώντας σε μία νέα πραγματικότητα, που η διαμόρφωσή της είναι ακόμα σε εξέλιξη. Μπορεί τα δεδομένα να διαφοροποιήθηκαν ραγδαία, όμως κάποιες αξίες παραμένουν σταθερές, γιατί ο πολίτης ξέρει πως μπορεί να συνεχίσει να τις εμπιστεύεται.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κρισιμότητα των περιστάσεων και των δύσκολων ωρών που διανύει η χώρα, η Affidea στέκεται στο πλευρό των συμπολιτών της και πολλών δημιουργικών φορέων, όπως εκπαιδευτήρια, σύλλογοι ασθενών, αθλητικά σωματεία, αλλά και δίπλα στο ελληνικό κράτος, λειτουργώντας με γνώμονα τις διαχρονικές αρχές και αξίες του Ομίλου, που έθεσε από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του. Συμβάλλοντας στην καλύτερη διαχείριση των εξεταζομένων, ανταποκρίνεται στις περιπτώσεις που η εξυπηρέτησή τους μπορεί να γίνει στον οικείο χώρο του σπιτιού τους με τις κατ’ οίκον υπηρεσίες που διαθέτει, ειδικά σε ευπαθείς ομάδες και χρονίως πάσχοντες ασθενείς.

Παράλληλα, ο Όμιλος Affidea, έχοντας ως στρατηγική προτεραιότητα την ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων του, προχώρησε άμεσα σε εφαρμογή ειδικών μέτρων από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, με στόχο τη διασφάλιση της ασφάλειας προσωπικού και ασθενών. Η δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων χώρων, οι συνθήκες αποστείρωσης, η χρήση προστατευτικού υλικού, η λήψη δειγμάτων, η θερμομέτρηση όλων και η κατασκευή υλικού, όπως μάσκες και αντισηπτικά, είναι μόνο μερικά παραδείγματα. Αυτό, εκ του αποτελέσματος, μας γεμίζει υπερηφάνεια και μας δικαιώνει, αφού με υπευθυνότητα χτίσαμε εμπειρία και τεχνογνωσία την οποία μοιραζόμαστε πλέον και με τους συναδέλφους μας επαγγελματίες υγείας στην Ευρώπη, με τους οποίους είμαστε σε συνεχή επικοινωνία στο πεδίο των best practices.

Οι εταιρείες, από την άλλη πλευρά, έχουν την ανάγκη να εγγυηθούν την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων τους, παρέχοντας ασφαλή πρόσβαση σε χώρους εργασίας. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή τη συγκυρία με τη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων στη μάχη κατά του κορωνοϊού –με μοριακό έλεγχο, rapid test και τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων–, με ασφάλεια και αξιοπιστία, για τη θωράκιση της ανθρώπινης υγείας.

Τεράστια, παράλληλα, είναι και η προσφορά της Affidea στις ασφαλιστικές εταιρείες και τους ασφαλισμένους τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η Affidea, σε συνεργασία με τις ασφαλιστικές εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται, βρίσκεται πλάι σε ασφαλισμένους που νόσησαν από τον κορωνοϊό και βγήκαν νικητές. Συγκεκριμένα, τους δόθηκε η δυνατότητα να προχωρήσουν στις εξετάσεις που δικαιούνται μέσω του εξωνοσοκομειακού προγράμματός τους, χωρίς να επιβαρύνονται είτε από την οποιαδήποτε συμμετοχή τους στο κόστος των εξετάσεων, είτε από τον υπολογισμό του ανώτατου πλαφόν που έχουν στο πρόγραμμά τους για εξετάσεις, ανάλογα με το πρόγραμμα που διαθέτουν.

Επιπρόσθετα, σε μία συμβολική κίνηση της Affidea, αποφασίστηκε η παροχή τεστ αντισωμάτων στο προσωπικό όλων των ασφαλιστικών εταιρειών. Ακόμη μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι αυτή της παροχής ιατρικών υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης.

Πραγματοποιήθηκαν 20 webinars σε περίπου 40 εταιρείες με θέμα τα βασικά μέτρα ασφαλούς επιστροφής στην εργασία, σε συνεργασία με διεπιστημονική ομάδα που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό. Πρόκειται για την παροχή δωρεάν υπηρεσίας από την Affidea με αποδέκτες τις ασφαλιστικές εταιρείες και εταιρείες με ομαδικά συμβόλαια. Σκοπός της πρωτοβουλίας ήταν να δώσουμε απαντήσεις, κατευθύνσεις, χρήσιμες συμβουλές διαχείρισης, καθώς και προληπτικά μέτρα αυτοπροστασίας απέναντι στην πανδημία Covid-19. Σε δεύτερο επίπεδο, στόχο είχε την ενίσχυση και σταθεροποίηση της σχέσης μας με τις ασφαλιστικές εταιρείες και μεγάλες εταιρείες της Ελλάδας, ώστε να χτίσουμε κλίμα εμπιστοσύνης, ιατρικής αξιοπιστίας και εγκυρότητας.

Προχωρώντας πιο πέρα, σε συνεργασία με την Εθνική Ασφαλιστική, που έχει εμπιστευτεί στην Affidea τα ατομικά της συμβόλαια, προχωρήσαμε σε μια πρόσθετη παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε ορισμένα ασφαλιστικά συμβόλαια πελατών της. Πιο συγκεκριμένα, η πρόσθετη παροχή αφορά στη διενέργεια του τεστ ανίχνευσης του γονιδιώματος του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2. Απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να πραγματοποιηθεί το εν λόγω τεστ είναι να συντρέχουν συνθήκες με συμπτώματα που εγείρουν ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης. Τέλος, το ΤΕΑ ΕΑΠΑΕ σε συνεργασία με την Affidea παρέχουν προνομιακές τιμές στα μέλη του, σχετικά με τον μοριακό έλεγχο με τη μέθοδο Real Time-PCR.

Από την έναρξη της πανδημίας όλες οι μονάδες της Affidea, πανελλαδικά, συνέχισαν τη λειτουργία τους με βάση τις υποδείξεις του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, και έτσι σήμερα μπορούν πάλι να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας στους ασθενείς που θα τις επισκεφθούν.

Οι μονάδες του Ομίλου διαθέτουν σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό ψηφιακής τεχνολογίας, που δίνει τη δυνατότητα να εκτελούνται εξειδικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις, απεικονιστικές και βιοπαθολογικές, με μεγάλη ακρίβεια και άρτια αποτελέσματα, προσφέροντας ολοκληρωμένες και αξιόπιστες υπηρεσίες στην αντιμετώπιση της πανδημίας και κάθε είδους πάθησης. Οι άνθρωποι της Affidea παραμένουν στη διάθεση του κοινού για κάθε ανάγκη, καθημερινά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η στρατηγική ανάπτυξη της Affidea συνεχίζεται σταθερά και εν μέσω πανδημίας. Τον Σεπτέμβριο ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση της Affidea Ψυχικού σε έναν χώρο υψηλών προδιαγραφών στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Μαβίλη, όπου κάθε ασθενής έχει τη δυνατότητα να καλύψει πολλαπλά επίπεδα ιατρικής φροντίδας και να εξυπηρετηθεί σε ένα περιβάλλον απόλυτης ασφάλειας και αξιοπιστίας. Άνοιξε νέο κέντρο στην Καλλιθέα με υπερσύγχρονο βιοπαθολογικό εργαστήριο, διαθέτοντας σύστημα που αποτελεί την πιο πρόσφατη καινοτομία στον τομέα της εργαστηριακής διάγνωσης. Με νέα ιατρεία και υπηρεσίες επεκτάθηκε η μονάδα υγείας στην Κηφισιά, εγκαθιστώντας ένα πρωτοποριακό μηχάνημα, μοναδικό στην Ελλάδα, για κολονοσκόπηση και γαστροσκόπηση. Έπειτα, με την εξαγορά των Ιατρικών Κέντρων Δερματολογίας City Med σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προστέθηκε στο δίκτυο της Affidea σημαντική τεχνογνωσία και εξειδίκευση. Στο μεταξύ, βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα αναβάθμισης του απεικονιστικού στόλου μηχανημάτων σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ακριβέστερη απεικόνιση σε ελάχιστο χρόνο εξέτασης.

Με όλες τις παραπάνω επενδύσεις γίνεται σαφής η δέσμευση της Affidea στην αναπτυξιακή προοπτική. Διευρύνει το πεδίο δράσης της, ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνει περαιτέρω το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών της και τον σεβασμό στον εξεταζόμενο που μας εμπιστεύεται το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία του, με έναν και μοναδικό στόχο: τα χαμόγελα των ανθρώπων, όταν επιστρέφουν λειτουργικοί στην καθημερινότητά τους.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Σχετικά άρθρα

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας