Εξετάσεις προληπτικού ελέγχου σε προνομιακή τιμή προσφέρει ο Όμιλος Διαγνωστικών κέντρων Affidea, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη, η οποία καθιερώθηκε κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον πληθυσμό, σχετικά με τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης της συγκεκριμένης νόσου.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης σύμφωνα με τον διεθνή ορισμό είναι μια μεταβολική διαταραχή πολλαπλής αιτιολογίας, η οποία χαρακτηρίζεται από χρόνια υπεργλυκαιμία, λόγω διαταραχών του μεταβολισμού των υδατανθράκων, των λιπών και των πρωτεϊνών και η οποία είναι αποτέλεσμα ανεπάρκειας στην έκκριση ή τη δράση της ινσουλίνης ή και τα δύο.

Tι περιλαμβάνει ο προληπτικός έλεγχος

Τα οργανικά συμπτώματα που πρέπει να μας ανησυχήσουν είναι ενδεικτικά η πολυουρία, η πολυδιψία και η ανεξήγητη απώλεια βάρους. Tα επίπεδα σακχάρου του οργανισμού ελέγχονται εργαστηριακά μέσα από εξετάσεις όπως η μέτρηση του Σακχάρου ορού αίματος και ο προσδιορισμός της Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης που αποτυπώνει τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος που παρουσίαζε ο οργανισμός τους τρεις προηγούμενους μήνες. Επιπλέον, προσφέρεται αξιολόγηση των αποτελεσμάτων στα Πολυϊατρεία του Ομίλου Affidea σε Αθήνα, Κηφισιά και Περιστέρι, κατόπιν ραντεβού. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται με πρωινή αιμοληψία μετά από 8ωρη νηστεία. Στην περίπτωση που έχει ήδη διαγνωστεί διαβήτης, ο ασθενής πρέπει σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό να παρακολουθεί συστηματικά τον οργανισμό του για την πρόληψη πιθανών επιπλοκών της νόσου.

Τα καλά νέα…

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Όμιλος σημειώνει ότι «η Affidea, αναδεικνύοντας την αξία της πρόληψης στην υγεία, προσφέρει για όλο τον μήνα Νοέμβριο τη δυνατότητα να ελέγξετε τα επίπεδα σακχάρου του οργανισμού σας σε προνομιακή τιμή σε όλα τα διαγνωστικά της κέντρα, πανελλαδικά, χωρίς ραντεβού».


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροCity Insurance: Μια ιστορία που επαναλαμβάνεται χωρίς να παίρνουμε τα μαθήματά μας
Επόμενο άρθροΣτον αέρα το νέο blog της Ευρωπαϊκής Πίστης