Εταιρείες

3.500 αεροδιακομιδές από την Interamerican Βοήθειας, με το 85% από τη νησιωτική Ελλάδα

Μια, ακόμη, διαχείριση σοβαρού περιστατικού υγείας με τη διακομιδή εγκύου που παρουσίασε επιπλοκή, με ελικόπτερο από τη Λήμνο σε νοσοκομείο της Αθήνας, αναδεικνύει την αξία της παροχής Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας από την Interamerican Βοήθειας.

Η επιτυχής αντιμετώπιση του προβλήματος, προβάλλει την ιδιαίτερη σημασία των συνεργασιών για την αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών υγείας και πιο συγκεκριμένα, το μοντέλο που έχει αναπτύξει η εταιρεία, συνεργαζόμενη με την τοπική αυτοδιοίκηση για άμεσες αεροδιακομιδές με συνδρομή χορηγού, όπως εν προκειμένω.

Το πρόγραμμα καλύψεων από την Interamerican Βοήθειας στους κατοίκους της Λήμνου, σε λογική ελαχιστοποίησης του ασφαλιστικού κόστους για τον χορηγό, υποστηρίζεται υπέρ της τοπικής κοινωνίας και σε συμφωνία με τον Δήμο, από το Ίδρυμα Π. Μπούμπουρα.

Το μοντέλο συνεργασίας είναι σε εφαρμογή και σε άλλα νησιά της Ελλάδος, που αντιμετωπίζουν συχνά την ανάγκη της άμεσης διακομιδής από αέρος ενός ασθενούς ή τραυματία, που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι αριθμοί από το ιστορικό της Interamerican Βοήθειας είναι αποκαλυπτικοί: από την ίδρυση της εταιρείας έως σήμερα -σε διάστημα 26 ετών- έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 3.500 διακομιδές με ελικόπτερο και υγειονομικό αεροπλάνο, κρίσιμες για την υγεία και τη ζωή των διακομισθέντων, από τις οποίες υπολογίζονται σε 3.000 περίπου αυτές από τη νησιωτική Ελλάδα, δηλαδή το 85% επί του συνόλου.

Με αφορμή το πιο πρόσφατο περιστατικό, είναι αξιοσημείωτο ότι μόνο από τη Λήμνο, από τον Νοέμβριο του 2017 -όταν ανακοινώθηκε η έναρξη παροχής υπηρεσιών της εταιρείας στους κατοίκους του νησιού-  έχουν πραγματοποιηθεί, ήδη, 9 αεροδιακομιδές, στοιχείο ενδεικτικό των τοπικών αναγκών.

Φυσικά, η εν λόγω παροχή ενεργοποιείται μέσα από τις διαδικασίες του δημοσίου συστήματος υγείας και συμπληρωματικά ως προς αυτό, σε περίπτωση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Η Άμεση Ιατρική Βοήθεια της Interamerican αποτελεί μια υψηλής κοινωνικής απόδοσης λειτουργία της εταιρείας, που συμπληρώνει ως προστιθέμενη αξία την ασφαλιστική δραστηριότητα και τις υπηρεσίες της Interamerican στον ευαίσθητο τομέα της υγείας.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο νέο, πρωτοποριακό Σύστημα Υγείας «bewell» που η εταιρεία ξεκίνησε να διαθέτει στην αγορά πρόσφατα, η Γραμμή Υγείας 1010 της Προσωπικής Βοήθειας έχει αναλάβει τον κομβικό ρόλο πρώτης υποδοχής προς διαχείριση κάθε ζητήματος που αφορά σε ασφαλισμένο, με ιατρικές συμβουλές, αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, μεταφορά ασθενούς, ενημέρωση για τις καλύψεις και διαδικασίες, προέγκριση νοσηλείας και πληροφορίες για το δίκτυο υγείας της εταιρείας.

Όσον αφορά στο πακέτο των ειδικών συμφωνιών για παροχή Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας στα νησιά, ανεξάρτητα από το Σύστημα «bewell», η Γραμμή 1010 έχει ρόλο συντονιστικό για την επείγουσα αεροδιακομιδή.

Παράλληλα, η Άμεση Ιατρική Βοήθεια της Interamerican αποτελεί «μοχλό» υπηρεσιών που παρέχονται από την εταιρεία χορηγικά-δωρεάν, για ανάγκες κοινωνικών ομάδων και εκδηλώσεων για την υγεία, τον αθλητισμό κ.ά., με γνώμονα την εταιρική υπευθυνότητα της Interamerican και τις πολυάριθμες σχετικές πρωτοβουλίες της. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία παρείχε ανάλογη χορηγική υποστήριξη υγειονομικών υπηρεσιών, κατά την τελευταία πενταετία, σε περισσότερες από 1.500 περιπτώσεις.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας