27.1 C
Athens
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ο Όμιλος ΑΧΑ δείχνει τον δρόμο για την υποστήριξη προσωπικού, πελατών, κοινωνίας

Καθώς η κρίση του COVID-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται παγκοσμίως, ο Όμιλος AXA ανακοίνωσε την ενίσχυση του σχεδίου δράσης του για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης στην υγεία, την οικονομία και την κοινωνία.

Thomas Buberl, Διευθύνων Σύμβουλος της AXA:
«Ο κόσμος περνάει μια κρίση που θα μείνει στη συλλογική μνήμη. Σε ένα ασταθές περιβάλλον, η AXA κινητοποιήθηκε πλήρως από την εμφάνιση της πανδημίας για να ανταποκριθεί σε δύο προκλήσεις: την έκτακτη ανάγκη στον τομέα της  υγείας, προστατεύοντας τους υπαλλήλους της και τους πελάτες της και την οικονομική και κοινωνική έκτακτη ανάγκη εξασφαλίζοντας τη συνέχεια μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας  που είναι απαραίτητη στην κοινωνία. Σύμφωνα με την αποστολή μας και σε αρμονία με τις ενέργειες των δημόσιων αρχών σε όλο τον κόσμο, αναγγέλλουμε σήμερα νέες δεσμεύσεις για την ενίσχυση των πρωτοβουλιών που έχουμε ήδη πάρει». 

Ανταπόκριση στην οικονομική και κοινωνική πρόκληση

Οι 160.000 εργαζόμενοι και συνεργάτες της AXA ήταν διαθέσιμοι και πλήρως λειτουργικοί, κυρίως χάρη στα εργαλεία απομακρυσμένης εργασίας, από την αρχή της κρίσης, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πελατών και να συνεχίσουν να παίζουν το ρόλο τους στην οικονομία.

Οι θέσεις εργασίας διατηρήθηκαν, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουμε σε εργασία βραχείας διάρκειας

Η AXA ανακοίνωσε ότι η κρίση δεν θα έχει αντίκτυπο στην απασχόληση ή στην αμοιβή των εργαζομένων κατά την περίοδο της απομόνωσης. Η AXA δεν θα χρησιμοποιήσει το μέτρο της προσωρινής ανεργίας. Ο Όμιλος αναλαμβάνει επίσης τη δέσμευση να  μην αναβληθεί καμία πληρωμή κοινωνικής ασφάλισης ή φόρων στη Γαλλία, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Η AXA είναι ένας Όμιλος  που έχει την κοινωνική της ευθύνη στο κέντρο της δραστηριότητάς του και επιθυμεί οι οικονομικές προσπάθειες των δημόσιων αρχών να εξυπηρετούν κυρίως τα πιο ευάλωτα άτομα και επιχειρήσεις.

Ειδικά μέτρα για τους πελάτες μας που πλήττονται περισσότερο

Οι τελευταίες ανακοινώσεις συμπληρώνουν τα έκτακτα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί για την παροχή ευελιξίας στους επιχειρηματικούς πελάτες, ιδίως στις ΜΜΕ.
Σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, ο Όμιλος θα συνεχίσει να ασφαλίζει τις επιχειρήσεις ακόμη και σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής ασφαλίστρων, λόγω πανδημίας, κατά τη διάρκεια της περιόδου περιορισμού και θα εξασφαλίσει την έγκαιρη πληρωμή σε όλους τους προμηθευτές, ώστε να μπορέσουν να διατηρήσουν μετρητά και ρευστότητα που απαιτείται για την αντιμετώπιση της κρίσης.

37 εκατ. Ευρώ σε ταμεία αλληλεγγύης

Η AXA θα είναι ο κορυφαίος συνεργάτης, με 27 εκατομμύρια ευρώ, στην προσπάθεια αλληλεγγύης που συντονίζει η Fédération Française de l’ Assurance (FFA). Συνολικά, 200 εκατομμύρια ευρώ θα είναι η εισφορά στο ταμείο αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση για τις μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους.
Αυτό είναι επιπρόσθετο στην σύμπραξη της AXA με το «Ταμείο Αλληλεγγύης AGIPI Covid 19», που δημιούργησε η AGIPI και που διαθέτει 10 εκατομμύρια ευρώ για την υποστήριξη πελατών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Ανταπόκριση στην πρόκληση για την υγεία

Ως απάντηση στην έκτακτη ανάγκη στον τομέα της υγείας,  ως μεγάλη διεθνής εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης, η AXA δεσμεύεται να βοηθήσει άμεσα τους υπαλλήλους και τους πελάτες της, υποστηρίζοντας παράλληλα ιατρικές ενέργειες στις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται. Η AXA έχει επεκτείνει την κάλυψη και τις υπηρεσίες στους επαγγελματίες του τομέα της υγείας σε διάφορες χώρες και έχει αξιοποιήσει τα δικά της ιατρικά δίκτυα και τις υπηρεσίες τηλε-συμβουλευτικές για να συμβάλει στην προσπάθεια στο μέτωπο της υγειονομικής περίθαλψης. Τέλος, ο Όμιλος έχει αναλάβει πλήρη δράση για να υποστηρίξει και να αποζημιώσει τους πελάτες του που έχουν πληγεί από τον ιό.

2 εκατομμύρια μάσκες διανεμήθηκαν στο πλαίσιο σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την υποστήριξη των επαγγελματιών υγείας

Για να ενισχύσει την υποστήριξή του στους επαγγελματίες υγείας στην πρώτη γραμμή ενάντια στον ιό, η AXA ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει 2 εκατομμύρια μάσκες για να βοηθήσει τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας. Οι πρώτες 350.000, που θα αποσταλούν τις επόμενες ημέρες και θα διανεμηθούν στα γαλλικά νοσοκομεία, είναι πολύ απαραίτητες μάσκες FFP2. Η AXA France έχει δημιουργήσει πόρους ψυχολογικής υποστήριξης για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Υποστήριξη θα δοθεί επίσης στο AP-HP (Assistance Publique-Hôpitaux de Paris), στο δημόσιο νοσοκομειακό σύστημα της πόλης του Παρισιού και της περιοχής Ile-de-France. Η AXA θα δωρίσει 20.000 γεύματα στην κοινότητα φροντίδας του AP-HP για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο στο σπίτι.

Αυτά τα μέτρα αλληλεγγύης για τους επαγγελματίες υγείας προστίθενται στις δωρεές  που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε νοσοκομεία και μονάδες εντατικής θεραπείας σε αρκετές χώρες. Η AXA υποστηρίζει επίσης μονάδες εντατικής θεραπείας μέσω εταιρικής σχέσης με το 101 Fund, ένα δίκτυο 1200 κέντρων εντατικής θεραπείας σε περισσότερες από 60 χώρες, το οποίο στοχεύει στην ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, από κάθε μονάδα, για την επιτάχυνση της βελτίωσης των θεραπευτικών πρωτοκόλλων. Η χρηματοδότηση αυτή θα επιτρέψει επίσης τη δημιουργία επιταχυνόμενης κατάρτισης για τους φροντιστές, προκειμένου να αυξηθεί η ικανότητα στελέχωσης των μονάδων αυτών.

5 εκατ. Ευρώ για τη χρηματοδότηση της έρευνας σχετικά με τις μολυσματικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του COVID-19

Τέλος, το Ταμείο Έρευνας AXA, το οποίο έχει αναλάβει σταθερή δέσμευση διαχρονικά  για τη στήριξη της έρευνας σχετικά με τις λοιμώδεις νόσους και τις πανδημίες (35 έργα από κορυφαία ιδρύματα παγκοσμίως συνολικού ύψους 7,4 εκατομμυρίων ευρώ), αποφάσισε να δεσμεύσει επιπλέον 5 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη απαντήσεων σε λοιμώδεις νόσους και τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένων λύσεων που εφαρμόζονται μετά την κρίση.

Η AXA υποστηρίζει επίσης τη δημιουργία της Task Force COVID-19 του Institut Pasteur και της πρωτοβουλίας OpenCOVID-19 που εγκαινιάστηκε από το Just One Giant Lab (JOGL), μια ερευνητική πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα με στόχο την παροχή λύσεων έκτακτης ανάγκης χαμηλού κόστους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με ιδιαίτερη έμφαση στις χώρες χαμηλού εισοδήματος.

Σχετικά άρθρα

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας