Άρθρα

Α. Σακκάς: Στο MDRT έρχονται μόνο όσοι “αντέχουν” να πρωταγωνιστήσουν!

MDRT Views

Ο κ. Αναστάσιος Σακκάς, MDRT full member, εξηγεί, στο άρθρο που ακολουθεί, τι κέρδισε από την επαφή του με τον διεθνή Οργανισμό και γιατί τον συστήνει ανεπιφύλακτα, τονίζοντας ότι στο MDRT έρχονται μόνο όσοι “αντέχουν” να πρωταγωνιστήσουν.

Για το MDRT άκουσα πρώτη φορά το 2014 από τη manager μου Κατερίνα Ζερμπαλά, πρώτη ένθερμη και πιστή υποστηρίκτρια του MDRT στο δίκτυό μας. Από όταν ξεκίνησα να συνεργάζομαι μαζί της, συνειδητοποίησα τις αξίες που πρεσβεύει το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, έμαθα να κοιτάω ψηλά, να θέτω στόχους και να τους κατακτώ.

Το να γίνω πλήρες μέλος του MDRT αποτέλεσε βασικό μου στόχο. Παρακολουθώντας τα Workshops και τις MDRT Days, φωτίστηκε η διαδρομή που η manager μου μού είχε δείξει. Μπόρεσα να φέρω σε πέρας το όραμά της και να πραγματώσω τους προσωπικούς μου στόχους και φιλοδοξίες. Εμποτίστηκα με τη φιλοσοφία και το mindset των καλύτερων ανά τον πλανήτη, συνειδητοποίησα ότι οι ανάγκες των ανθρώπων επί της ουσίας δεν διαφοροποιούνται, ανεξαρτήτως χώρας. Έθεσα σε εφαρμογή τις διδαχές της manager μου, αυτά τα οποία άκουσα και είδα στο MDRT, άλλαξα στάση ζωής και πέτυχα να γίνω ο επαγγελματίας που είμαι σήμερα.

Στη μεγάλη εικόνα του MDRT δεν χωράνε ημίμετρα και δικαιολογίες, παρά μόνο διαρκής εξέλιξη και αέναη επιμόρφωση, ανιδιοτελής αγάπη για το επάγγελμα που ασκούμε, για τον άνθρωπο και για την κοινωνία. Φέτος είμαι δύο χρόνια μέλος. Επόμενος στόχος: Lifetime Membership! Οι στόχοι πρέπει να λέγονται, για να εκτίθεσαι και να τους πετυχαίνεις…

Συστήνω ανεπιφύλακτα σε κάθε νέο ή μη ασφαλιστικό διαμεσολαβητή να έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους που απαρτίζουμε το MDRT, ώστε να εμβαθύνει στον τρόπο σκέψης μας, να γνωρίσει τη φιλοσοφία και τις πρακτικές μας και να μυηθεί στην επαγγελματική ηθική που μας χαρακτηρίζει.

Όταν συναναστρέφεσαι με ανθρώπους του MDRT, συμπαρασύρεσαι αυτόματα από τους ανέμους της επιτυχίας. Όταν γίνεσαι μέλος του MDRT, αποκτάς πρόσβαση στην παγκόσμια βιβλιοθήκη ασφαλιστικών πρακτικών, τις οποίες απολαμβάνουν οι πελάτες σου, στο πλαίσιο της συμβουλευτικής που ασκείς.

Εννοείται πως το MDRT δεν είναι για όλους. Όταν δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις στις προκλήσεις του επαγγέλματος, τότε σου φταίνε όλοι οι άλλοι, η αγορά, η εταιρεία, ο manager, τα προϊόντα, οι συνθήκες…, τότε εξασκείς το επάγγελμα περιφερειακά, δεν είσαι για το MDRT. Στο MDRT έρχονται μόνο όσοι “αντέχουν” να πρωταγωνιστήσουν!

Στο ΜDRT συναντήθηκα ξανά με τις διδαχές της manager μου. Η αγάπη για το επάγγελμα και τον άνθρωπο δεν έχει στεγανά, όπως ένα κλειστό ωράριο εργασίας, ένας μισθός, ένα στενό πλαίσιο αρμοδιοτήτων. Η πρακτική του MDRT που εφάρμοσα με επιτυχία είναι το να είμαι καλός ακροατής. Έμαθα να ακούω, με απόλυτη προσοχή, τον συνομιλητή μου και να αφουγκράζομαι τις ανάγκες του. Έμαθα να μεταφράζω τη σιωπή του, να συνδιαλέγομαι με τις παύσεις του, να αντιλαμβάνομαι το “πίσω κείμενο” των σκέψεών του.

Ο πελάτης χρειάζεται έναν επαγγελματία που λέει λίγα, καταλαβαίνει πολλά, αποδίδει τα μέγιστα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία πέτυχα να είμαι και πολύ καλός ακροατής του ίδιου μου του εαυτού, και τώρα ακούω καλύτερα τους στόχους μου! Once in MDRT… forever in MDRT.

Α. Σακκάς: Στο MDRT έρχονται μόνο όσοι “αντέχουν” να πρωταγωνιστήσουν!
Α. Σακκάς: Στο MDRT έρχονται μόνο όσοι “αντέχουν” να πρωταγωνιστήσουν!

Ο κ. Αναστάσιος Σακκάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην καρδιά της Αθήνας, στη γειτονιά του Παγκρατίου, με καταγωγή από το Μεσολόγγι Αιτωλοακαρνανίας. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο τμήμα Επιστημών της Θάλασσας, και εργάστηκε έως το 2009 στον κλάδο του aquaculture με ειδίκευση στο fish farming industry. Με τον ασφαλιστικό κλάδο ήρθε σε πρώτη επαφή το 2009 και από το 2014, που άναψε ο φάρος, όπως λέει, στο επαγγελματικό του ταξίδι, πέτυχε συστηματικές βραβεύσεις στην εταιρεία του, τόσο σε επίπεδα παραγωγής όσο και διατηρησιμότητας, κρατώντας παράλληλα αδιάκοπα, επί 10 συναπτά έτη, τον τίτλο του Κορυφαίου Ασφαλιστικού Συμβούλου. Είναι Ισόβιο Μέλος LIMRA International και δύο χρόνια MDRT full member.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας