

Ανατρεπτικές αλλαγές στην τεχνολογία, γεωπολιτικοί κίνδυνοι, κοινωνικές προσδοκίες και οικονομική ανισότητα συντελούν σε μια νέα περίοδο αστάθειας στον κόσμο, που επηρεάζει άμεσα το πώς λειτουργούν κυβερνήσεις και επιχειρήσεις, σύμφωνα με την «Έκθεση παγκόσμιων κινδύνων 2016».
Στην 11η έκδοσή της, η Έκθεση εκπονήθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, με τη βοήθεια της Marsh & McLennan Companies και άλλους εταίρους, και παρουσιάζει μια εικόνα του εξελισσόμενου παγκόσμιου τοπίου κινδύνων, βραχυπρόθεσμων αλλά και μακροπρόθεσμων.
Σχεδόν 750 εμπειρογνώμονες από όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τους κινδύνους που θα απειλήσουν την παγκόσμια ευημερία τα επόμενα 10 χρόνια. Αυτό το έτος, η ακούσια μετανάστευση και η αποτυχία να μετριάσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής –συμπεριλαμβανομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων και την έλλειψης τροφίμων και νερού– αναδεικνύονται ως δύο από τις μεγαλύτερες ανησυχίες.
Μεταξύ των βασικών ευρημάτων της έρευνας είναι και τα ακόλουθα:
Δεδομένου ότι αυτές οι τάσεις είναι ολοένα και πιο διασυνδεδεμένες, οι οργανισμοί πρέπει να εξετάζουν τους κινδύνους στο πλαίσιο άλλων κινδύνων, για να κατανοήσουν πραγματικά τις πιθανές επιπτώσεις στους οργανισμούς τους. Οι κίνδυνοι ποικίλλουν, επίσης, γεωγραφικά, κάτι που αναγκάζει τους παγκόσμιους οργανισμούς να κοιτάξουν πέρα από τις τάσεις και τα ζητήματα που απασχολούν τις χώρες που έχουν την έδρα τους.
Περισσότερα για την έκθεση μπορείτε να βρείτε εδώ