Διεθνή

66 κορυφαίοι ασφαλιστές υπογράφουν το Climate Risk Statement της Geneva Association

66 επικεφαλής κορυφαίων ασφαλιστικών εταιρειών από όλο τον κόσμο επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στο Climate Risk Statement της Geneva Association, κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου στο Τορόντο του Καναδά. Μεταξύ αυτών, η Inga Beale, Δ/νων Σύμβουλος της Lloyd, ο Mark Wilson, CEO της Aviva και ο Robert Benmosche, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της AIG.

Το Climate Risk Statement της Geneva Association περιλαμβάνει μια σειρά κατευθυντήριων αρχών σχετικά με το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει παγκοσμίως η ασφαλιστική βιομηχανία για την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με το κλίμα και αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για τους ίδιους τους ασφαλιστές, αλλά και για αυτούς που χαράσσουν πολιτική, για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, τους πελάτες.

Η συμφωνία υπεγράφη αρχικά το 2009, αλλά η τελευταία έκδοση αντανακλά ορισμένα πιο πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία, και περιλαμβάνει 12 περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες ως συμβαλλόμενα μέρη. Επίσης, έχει υπογραφεί από διευθύνοντες συμβούλους που έχουν αναλάβει τις θέσεις από το 2009 και εξής.

Στελέχη της Geneva Association εκτιμούν ότι η ασφαλιστική βιομηχανία μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στις παγκόσμιες προσπάθειες για τη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, και να απαιτήσει μεγαλύτερη συνεργασία με τις κυβερνήσεις και τους διεθνείς φορείς διακυβέρνησης, όπως τα Ηνωμένα Έθνη.

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας