Εταιρείες

5η συνεχή χρονιά για την ημερίδα ΑΧΑ Business Day

Η ΑΧΑ συνεχίζει να εμπνέει τη νέα γενιά με την πρωτοβουλία ΑΧΑ Business Day, μια ημερίδα η οποία απευθύνεται σε φοιτητές όλης της χώρας και πλέον αποτελεί θεσμό.

Την Παρασκευή 24 Μαΐου, τα κεντρικά γραφεία της ΑΧΑ μετατράπηκαν σε ένα hub ενημέρωσης και συζήτησης μεταξύ 50 φοιτητών από όλη την Ελλάδα και των στελεχών της Εταιρείας.

Η ημερίδα ΑΧΑ Business Day πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για 5η συνεχή χρονιά και έδωσε πραγματική διάσταση στο όραμα της Εταιρείας για την ενημέρωση των φοιτητών σχετικά με το μέλλον της ελληνικής και παγκόσμιας ασφαλιστικής αγοράς, την καθημερινή λειτουργία της Εταιρείας, το εργασιακό περιβάλλον, αλλά και για τους εξειδικευμένους ρόλους εντός της ΑΧΑ.

Η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού και Διαχείρισης Αλλαγής της ΑΧΑ Ελλάδας, Άννα Μανιάτη, η οποία και καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στις εγκαταστάσεις της ΑΧΑ, έκανε μια αναλυτική παρουσίαση του κύκλου του εργαζόμενου εντός της Εταιρείας καθώς και τα στάδια που περιλαμβάνει.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε όλο το φάσμα των ενεργειών που θέτει σε εφαρμογή η Εταιρεία για την ενδυνάμωση των ανθρώπων της και την μακρόχρονη ικανοποίησή τους.

Στη συνέχεια, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ελλάδας, Ερρίκος Μοάτσος ανέπτυξε στους νέους την έννοια και τη σπουδαιότητα της ασφάλισης ως ένα αγαθό ζωής, στη σφαίρα του οποίου ανήκει και η πρόληψη στην οποία επενδύει η ΑΧΑ.

Στο πλαίσιο της παρουσίασής του, εισήγαγε τους φοιτητές στις αρχές της ασφαλιστικής αγοράς τόσο σε εγχώριο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, αναλύοντας, παράλληλα, τους ρόλους που αλλάζουν με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών, αλλά και τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του κλάδου για το 2019.

Σημαντικό σημείο της ημερίδας αποτέλεσε η παρουσία των Μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΧΑ, στη διάρκεια της οποίας, τα μέλη της έκατσαν μαζί με τους φοιτητές και μίλησαν μαζί τους για το ρόλο και τις απαιτήσεις της εκάστοτε διεύθυνσης του οργανισμού.

Στη συνέχεια, μέσω των ερωτήσεων που προέκυψαν από τους φοιτητές, αναπτύχθηκε ένας ανοιχτός διάλογος κατά τον οποίο καλύφθηκαν ποικίλα θέματα όπως: η καθημερινή λειτουργία της Εταιρείας, τα εφόδια που απαιτούνται ανά διεύθυνση, η ουσία της ασφάλισης στην καθημερινή ζωή αλλά και tips για την εξέλιξη των φοιτητών.

Επιπλέον οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους ανακαινισμένους και μοντέρνους εργασιακούς χώρους της ΑΧΑ και να δουν από κοντά το νέο μοντέλο εργασίας.

Μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην ψηφιακή έκθεση της ΑΧΑ και του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας «Σεισμός στο Μουσείο».

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πρωτότυπη, μοντέρνα και πολυσύνθετη εκπαιδευτική έκθεση, μαζί με τον κ. Ερρίκο Μοάτσο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους κατάφεραν να ενημερωθούν, να συμμετάσχουν και να «έρθουν πιο κοντά» με τα εκθέματα, μαθαίνοντας κατά αυτό τον τρόπο τα πάντα για τον σεισμό και τη σπουδαιότητα της πρόληψης την οποία πρεσβεύει η ΑΧΑ.

«Για 5η συνεχή χρονιά το “AXA Business Day”, το οποίο αποτελεί μέρος του προγράμματος AXA Greece 4 Youth, κατάφερε να συνδυάσει τον ενθουσιασμό και τη δημιουργικότητα της νέας γενιάς με τη δυναμική των ανθρώπων της ΑΧΑ. Κατά τη διάρκεια της ολοήμερης συνάντησης με τους 50 εξαιρετικούς φοιτητές που παρευρέθησαν, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί τους και να τους βοηθήσουμε να ενισχύσουν τις ικανότητές τους, παρουσιάζοντάς τους την ολοκληρωμένη εικόνα του Ασφαλιστικού Κλάδου. Είμαστε περήφανοι για τη συγκεκριμένη μέρα, καθώς αποτελεί παράδειγμα της στρατηγικής μας επιλογής να στηρίζουμε έμπρακτα τους νέους ανθρώπους στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα.», δήλωσε η Άννα Μανιάτη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού και Διαχείρισης Αλλαγής της ΑΧΑ Ελλάδας.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας