5 συμβουλές για να ασφαλίσετε το σπίτι σας με σύνεση

905

Για να γιορτάσει την έναρξη της Παγκόσμιας Εβδομάδας Χρήματος (Global Money Week), η Insurance Europe δημοσίευσε πέντε συμβουλές για να βοηθήσει τους ανθρώπους να εξασφαλίσουν ότι τα σπίτια και το περιεχόμενό τους καλύπτονται σωστά και ότι αποκομίζουν τα μέγιστα από την ασφάλιση κατοικίας τους.

Ποιες είναι οι πέντε συμβουλές της Insurance Europe;

  • Διαλέξετε το ασφαλιστήριο που είναι σωστό για εσάς

Αξίζει να κάνετε μια μικρή έρευνα για να βρείτε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας και να αφιερώσετε χρόνο για να καταλάβετε τι καλύπτει η ασφάλιση και ποια είναι τα δικαιώματα και οι ευθύνες σας.

  • Ελέγχετε τακτικά το ασφαλιστήριό σας

Αποφύγετε τυχόν κενά στην ασφαλιστική σας κάλυψη, επανεξετάζοντας τακτικά την ασφάλιση κατοικίας και περιεχομένου.

  • Περιορίστε τους κινδύνους σας

Όσο καλά είστε ασφαλισμένοι, η ζημιά στο σπίτι σας και το περιεχόμενό του είναι τρομακτική, ειδικά εάν έχετε αντικείμενα με συναισθηματική αξία. Μπορείτε να περιορίσετε τον κίνδυνο ανεπιθύμητων συμβάντων, κάνοντας το σπίτι σας πιο ανθεκτικό απέναντι σε καθημερινούς κινδύνους.

  • Καταθέστε αίτημα αποζημίωσης

Εάν συμβεί κάποιο ανεπιθύμητο συμβάν και πρέπει να κάνετε αίτηση για αποζημίωση, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστή σας το συντομότερο δυνατόν, ώστε οι πραγματογνώμονες να μπορούν να επισκεφθούν την ιδιοκτησία σας για να αξιολογήσουν τη ζημιά.

  • Διερεύνηση νέων επιλογών

Μέσω τεχνολογικών καινοτομιών, όπως οι συνδεδεμένες συσκευές “έξυπνης κατοικίας”, οι ασφαλιστές μπορούν τώρα να προσαρμόσουν καλύτερα τα συμβόλαια ασφάλισης κατοικίας σε ατομικούς κινδύνους.

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Εβδομάδα Χρήματος (GMW) 

5 συμβουλές για να ασφαλίσετε το σπίτι σας με σύνεση

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Χρήματος (GMW) είναι μια ετήσια παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης για τα παιδιά και τους νέους, που ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Από την έναρξή της το 2011, η Παγκόσμια Εβδομάδα Χρήματος έχει αγγίξει τις ζωές 32 εκατομμυρίων παιδιών και νέων σε περισσότερες από 165 χώρες παγκοσμίως.

Το επίσημο σύνθημα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Χρήματος (GMW) είναι “Learn.Save.Earn.”

  • Learn

Η εκπαίδευση των παιδιών και των νέων σχετικά με τα κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα και τις ευθύνες τους είναι καθοριστική για τη δημιουργία μιας γενιάς ικανών ενηλίκων, οι οποίοι μπορούν να λαμβάνουν σοφές αποφάσεις για το μέλλον τους.

  • Save

Είναι σημαντικό για τα παιδιά και τη νεολαία να οικοδομήσουν έξυπνες εξοικειωτικές συνήθειες από νεαρή ηλικία για να καλλιεργήσουν βασικές δεξιότητες διαχείρισης χρημάτων για αργότερα στη ζωή τους.

  • Earn

Η ανάπτυξη των δεξιοτήτων διαβίωσης ή η λήψη επιχειρηματικής κατάρτισης, υποστηρίζει τα παιδιά και τους νέους να αποκτήσουν εργασία ή να χτίσουν τη δική τους επιχείρηση και να αναπτύξουν τη σταδιοδρομία τους.

Προηγούμενο άρθροΝέα διοίκηση στον ΣΕΜΑ
Επόμενο άρθροΟι ασφαλιστικές συνέπειες ενός Brexit χωρίς συμφωνία