2015: Ήταν μια ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ…

644

Για την Οικογένεια Αχή και την Ορίζων Ασφαλιστική, η οποία, θωρακισμένη ενόψει Solvency II, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται δυναμικά και στις Ατομικές Ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας.

Για την κα Φιλίππα Μιχάλη, που ανέλαβε τα ηνία της Allianz Ελλάδος, μετά τη μετακίνηση του κ. Πέτρου Παπανικολάου στη θέση του Δ/ντος Συμβούλου της Allianz Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Για την κα Ντορίνα Οικονομοπούλου, που ανέλαβε τη Γενική Δ/νση της Marsh.

Για τον κ. Χρήστο Γεωργακόπουλο, Δ/ντα Σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Πίστης, που είδε για άλλη μια χρονιά να του επιστρέφεται η αγάπη και η αναγνώριση που δείχνει στους συνεργάτες του, ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Για τον κ. Δημήτρη Γαβαλάκη, που επανεξελέγη Πρόεδρος του ΠΣΣΑΣ, και τους Συντονιστές, που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία της GAMA Hellas, θεωρώντας ότι το μέλλον χτίζεται και μέσα από την επιμόρφωση.   

Για την κα Λούκα Κατσέλη, που επιστρέφει στην κεντρική σκηνή ως Πρόεδρος της ΕΤΕ.

Για τον κ. Δημήτρη Δημόπουλο, που αναγνωρίστηκε η προσφορά του και παρέμεινε στη θέση του Προέδρου της Εθνικής Ασφαλιστικής, χωρίς να επηρεαστεί από τις αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό.

2015A

Για τους κ.κ. Θανάση Πετρόπουλο, Σωτηρία Μαράκη, Δόμνα Αναστασιάδου, Μαρία Καζαμία, Στέφανο Στεφανίδη, Κώστα Βούλγαρη και Θεανώ Τελωνιάτη της AIG, οι οποίοι ανέλαβαν διευρυμένα καθήκοντα σε επίπεδο Περιφέρειας Eυρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕMEA) και Ζώνης Νότιας Ευρώπης του Ομίλου.

Για τον κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος μέσα από τη δραστηριότητά του ως Πρόεδρος του ΕΕΑ φέρνει στο προσκήνιο τα προβλήματα και τα αιτήματα των ασφαλιστών.

Για τον κ. Γιώργο Κούμπα, που συμπλήρωσε 45 χρόνια στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση και συνεχίζει, δηλώνοντας έτοιμος και για νέες προκλήσεις.

Για τον κ. Νότη Βαγιακάκο και την HDI -Gerling Ελλάδος, η οποία αποτελεί πλέον περιφερειακό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ. Μεσογείου.

Για την κα Ελίνα Παπασπυροπούλου, η οποία ανέλαβε, μέσα στο 2015, Διευθύντρια του Insurance Technical Division της HDI -Gerling Hellas.

Για τον κ. Μιχάλη Σουρίκα, όχι μόνο γιατί η εταιρεία του «Ασφαλιστική Εγγύηση» συμπλήρωσε 25 επιτυχημένα χρόνια, με τη συνδρομή και των παιδιών του, Κωνσταντίνου και Μαριλένας, αλλά και γιατί με τις άοκνες προσπάθειές του έχει καταφέρει να κερδίσει την υποστήριξη της ασφαλιστικής αγοράς για λογαριασμό των Παιδικών Χωριών SOS και της Ελίζας, καθώς και της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών  – Πόρτα Ανοιχτή.

Για τον κ. Δημήτρη Τσεκούρα και την ARAG, που πρόσφεραν δωρεάν νομικές συμβουλές σε ανέργους.

2015B

Για την κα Τατιάνα Δικαστοπούλου, Δ/ντρια Marketing & Ανάπτυξης Εργασιών της Eurolife ERB, η οποία ηγείται της προσπάθειας της εταιρείας της για εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας με τους καταναλωτές, μέσω της ιστοσελίδας «Ας μιλήσουμε».

Για τον κ. Παναγιώτη Λελεδάκη, τον νέο Πρόεδρο του ΠΣΑΣ. Επωμίζεται ευθύνες και “εκτρέφει” προσδοκίες.

Για την κα Νάντια Σταυρογιάννη, που εκλέχτηκε μέλος του ΔΣ της ΕΑΕΕ, και καθιερώνεται στην κεντρική σκηνή της Αγοράς.

Για τον κ. Κάρολο Σαΐα, που παραμένει σταθερός στον προσανατολισμό της διεύρυνσης και της επέκτασης της Interasco.

Για τον κ. Πάνο Δημητρίου, που δικαιώθηκε ως προς τη σταθερή προσήλωσή του στα δίκτυα. δικαιώθηκε όχι μόνο από τα καλά αποτελέσματα της Generali, αλλά και από την αναδίπλωση ανταγωνιστών του, που είχαν επιλέξει άλλους δρόμους ανάπτυξης.

2015C

Ηταν μια ΔΥΣΚΟΛΗ ΧΡΟΝΙΑ…

Για την κα Καρίνα Περέιρα, που απομακρύνθηκε, χωρίς να γίνουν γνωστοί οι λόγοι, από την ΝΝ και την επικοινωνία της…

Για τον κ. Σωτήρη Συρμακέζη, υπεύθυνο Bancassurance της Πειραιώς, που “πλήρωσε” την κινητοποίηση των ασφαλιστών και απομακρύνθηκε από τον  Όμιλο.

Για τον κ. Γιάννη Νίνο, που απομακρύνθηκε από την Prime.

Για τον κ. Γιώργο Μαυρέλη, που έφυγε από την Interamerican.

Για τον κ. Νίκο Βελλιάδη, που αναγκάστηκε να επαναπροσδιορίσει την παρουσία της Αιγαίον στην Ελλάδα.

Για τον κ. Δημήτρη Τσεσμετζόγλου, που οδηγήθηκε σε παραίτηση από το Δ.Σ. του ΣΕΜΑ.

Για τον κ. Νίκο Μακρόπουλο, που “έχασε” την ΥΔΡΑ, αλλά και τη θέση του στο Δ.Σ. της  ΕΑΕΕ.
Για τον κ. Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, που ως Πρόεδρος της ΕΑΕΕ είδε τις ασφαλίσεις Ζωής να σημειώνουν ιστορικό χαμηλό λόγω capital controls.

Για την κα Δήμητρα Λύχρου, Πρόεδρο της ΕΕΑΕ, που μαζί με τους συναδέλφους της της ΕΑΔΕ σήκωσαν όλο το βάρος της επικοινωνίας με την ΤτΕ, προκειμένου να διορθώσουν τις δυσλειτουργίες που δημιούργησε η Πράξη της ΤτΕ για την επανεκπαίδευση και την επαναπιστοποίηση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

2015D

Για την κα Άννυ Τρύφων, της οποίας η μη επανεκλογή –άδικη ίσως επί προσωπικού– στον ΣΕΜΑ, αντικατοπτρίζει την ένσταση των επαγγελματιών στον αθέμιτο ανταγωνισμό που δέχονται οι ασφαλιστές από τις Τράπεζες.

Για τον κ. Δημήτρη Ζορμπά, που, παρά την υπεράνθρωπη προσπάθειά του, ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση για το έλλειμμα του Επικουρικού Κεφαλαίου.

Για τον κ. Φωκίωνα Μπράβο, που διαχειρίζεται την κρίση στον  Όμιλο International Life.

 Για τον κ. Ιορδάνη Χατζηιωσήφ, γιατί το deal της ΑΤΕ Ασφαλιστικής με την ERGO είναι ακόμα σε αναμονή, ωστόσο, ο ίδιος και οι συνεργάτες του χτίζουν συστηματικά την επόμενη μέρα της ΑΤΕ Ασφαλιστικής.

Για τη ΔΕΙΑ, που δεν κατάφερε να αποσπάσει την καθολική εκτίμηση για την αποτελεσματικότητά της.

2015E

BONUS
Το 2015 ήταν μια ακόμα δύσκολη χρονιά για τους ασφαλιστές, που είχαν να αντιπαλέψουν όχι μόνο την οικονομική κρίση αλλά και τα capital controls. Ήταν όμως και μια καλή χρονιά για εκείνους τους ασφαλιστές που παραμένουν στον κλάδο, αγωνίζονται και βλέπουν την προσπάθειά τους να δικαιώνεται, από τους ίδιους τους πελάτες τους.

Ειδική μνεία, σ’ αυτόν τον έκτο χρόνο οικονομικής κρίσης, αξίζει και στα στελέχη-επικεφαλής των Πωλήσεων. Άνθρωποι όπως οι Σοφία Ρατσιάτου, Γιώργος Ζαφείρης, Μιχάλης Σωτηράκος, Νίκος Σακελλαρίου, Στάθης Τσαούσης, Αντώνης Παπαδόπουλος, Νόρα Σταθούρου αναδεικνύονται σε δρομείς μεγάλων αποστάσεων με αντοχές!

Προηγούμενο άρθροΤι σχεδιάζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες για το 2016
Επόμενο άρθροH ERGO ολοκλήρωσε τις δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας για το 2015