Διεθνή

Όλο και πιο δύσκολη η κάλυψη πολιτικού κινδύνου στην Ουκρανία και τη Ρωσία

Οι ασφαλιστές αποσύρονται από την αγορά πολιτικού κινδύνου στη Ρωσία και την Ουκρανία, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες πολιτικού κινδύνου της Marsh, ενώ οι υφιστάμενοι ασφαλισμένοι αντιμετωπίζουν αυξήσεις στις ανανεώσεις. Η ανησυχία για την πολιτική αναταραχή και την πιστοληπτική ικανότητα της Ουκρανίας, αλλά και για τις πιθανές κυρώσεις κατά της Ρωσίας οδήγησαν ήδη ορισμένους ασφαλιστές να σταματήσουν την ασφάλιση πολιτικού κινδύνου στις δύο χώρες.

Οι ασφαλισμένοι που έχουν έκθεση σε αυτές τις χώρες μπορεί να δουν αυξήσεις των ασφαλίστρων τους κατά την ανανέωση των συμβολαίων τους. Σύμφωνα με την Marsh, οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στη ρωσική αγορά ενδέχεται να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στο να βρουν ασφαλιστική κάλυψη. Οι ασφαλιστές έχουν επίσης σταματήσει την προσφορά κάλυψης για την έκθεση σε πιστωτικό ή πολιτικό κίνδυνο στην Ουκρανία.

Ωστόσο, η Marsh δήλωσε ότι η αναταραχή στην Ουκρανία και τη Ρωσία δεν αναμένεται να προκαλέσει επιπτώσεις μεγάλης κλίμακας στους ασφαλιστές πολιτικού κινδύνου, δομημένων πιστώσεων και εμπορικών πιστώσεων. Τα τελευταία αρκετά χρόνια , νέοι ασφαλιστές και αντασφαλιστές έχουν επεκτείνει τη δραστηριότητά τους σε αυτούς τους κλάδους ασφάλισης, με αποτέλεσμα την αύξηση του capacity και την αύξηση της πίεσης ως προς τις τιμές. Η έκθεση των ασφαλιστών στην Ουκρανία είναι σχετικά μέτρια.

Η Marsh προειδοποιεί, ωστόσο, ειδικά για τη Ρωσία: «Επειδή η Ρωσία είναι η χώρα στην οποία η ασφαλιστική αγορά πολιτικού κινδύνου και δομημένων πιστώσεων έχει τη μεγαλύτερη έκθεση, τα ασφάλιστρα παγκοσμίως αλλά και το capacity για αυτού του είδους τις καλύψεις μπορεί να επηρεαστούν αρνητικά, εάν η τρέχουσα σύγκρουση προκαλέσει σημαντικές ασφαλίσιμες ζημίες».

Πηγή: Postonline.co.uk

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας